Konica Minolta – flux de lucru pentru producția etichetelor și ambalajelor

 

Obțineți eficiență sporită prin abordarea combinată a producției de ambalaje și etichete


Piața de tipar digital a etichetelor și ambalajelor este, în continuare, plină expansiune, iar soluțiile digitale inovatoare de la Konica Minolta nu oferă doar facilități de printare, ci și modalități complete de susținere a întregului flux de producție. Gama de produse Konica Minolta acoperă tot ceea ce este necesar pentru întregul proces de etichetare și ambalare, de la imprimarea și înnobilarea etichetei până la producția efectivă a cutiei de expediere.

Urmăriți etapele etichetării și ambalării unei sticle de vin și aflați mai multe despre sistemele de producție și soluțiile oferite de Konica Minolta:
 

PASUL 1 – Tipărirea etichetelor cu AccurioLabel

Începem cu o simplă etichetă, cea de pe sticla de vin. Aceasta se poate tipări digital pe un AccurioLabel 190 sau 230. Tiparul digital al etichetelor oferă numeroase avantaje, cum ar fi producția rapidă și în tiraje reduse sau printarea unor etichete personalizate. Cu software-ul AccurioPro Label Impose, sistemele AccurioLabel se integrează perfect în orice flux de producție și asigură optimizarea mediului de lucru, evitând astfel risipa de substraturi pe care se tipăresc etichetele. Ușor de utilizat, software-ul permite operatorilor să se ocupe de mai multe sarcini în același timp, toate centralizate într-o singură stație de lucru. Echipate cu unitatea opțională de imprimare Flexo, sistemele de producție digitală AccurioLabel permit chiar supraimprimarea, în linie, a albului și a altor culori, cu cerneluri flexo.

Click aici pentru mai multe informații

PASUL 2 – Înnobilarea etichetelor

Pentru a-i oferi un plus de calitate și note mai sofisticate, eticheta este înnobilată și apoi finisată cu ajutorul unui MGI JETvarnish 3D Web. Lăcuirea parțială, acoperirea ultra-precisă cu lac a punctelor selectate, aplicarea efectelor de folio și finisarea fac parte din tehnicile de înfrumusețare ale MGI. Sistemul permite furnizorilor de servicii de tipar să își îmbunătățească gama de produse tipărite cu modele extrem de creative, care să le asigure dezvoltarea afacerilor. Adăugarea efectelor de folio și lăcuire 3D pe etichetă va transforma o simplă sticlă de vin într-un produs premium.

Click aici pentru mai multe informații

PASUL 3 – Printarea cutiei de vin

Pentru a proteja sticla de vin și a-i oferi un plus de calitate, ambalajul este un criteriu important. În acest caz, cutia sticlei de vin este tipărită pe cel mai recent sistem de producție cu jet de cerneală de la Konica Minolta – AccurioJet KM-1e. Sistemul încorporează un design avansat al capetelor de printare cu tehnologia brevetată Dot Freeze TechnologyTM asociată cu o versatilitate superioară în manipularea substratului de print. Noul sistem de tipar digital industrial cu jet de cerneală UV combină materialele de tipar și stabilitatea caracteristică tiparului offset cu beneficiile celei mai recente tehnologii digitale. Profitați de flexibilitatea uimitoare a suportului media acceptat și tipăriți, fără o pregătire suplimentară, chiar și date variabile pe format supradimensionat B2. Grație printării cu jet de cerneală UV, care oferă un finisaj mai rezistent la zgârieturi, AccurioJet KM-1e este perfect pentru printarea ambalajelor.

Click aici pentru mai multe informații

PASUL 4 – Înfrumusețarea ambalajului pentru sticla de vin

De asemenea, pentru un plus de rafinament, cutia sticlei de vin trebuie să aibă o ținută expresivă, să beneficieze de efecte 3D spectaculoase, pentru a sublinia calitatea premium. Din nou, utilizarea tehnologiei MGI se remarcă prin posibilitatea adăugării unor note sofisticate și exclusiviste, generând percepții tactile inedite, reușind să capteze atenția consumatorilor. Îmbunătățirile aduse etichetelor și ambalajelor cu ajutorul sistemelor de finisare și lăcuire UV, dezvoltate de MGI și combinate cu tehnologia Konica Minolta în ceea ce privește capetele de printare piezoelectrice, creează experienţe tactile complet diferite faţă de un produs tipărit clasic. Tehnologia aplicată de MGI și Konica Minolta, existentă deja pe mai multe modele de echipamente dezvoltate în urma acestui parteneriat, transformă lucrările tipărite în produse spectaculoase și irezistibile, care vor atrage atenţia clienţilor dvs. și, implicit, a clienţilor acestora.

Click aici pentru mai multe informații

PASUL 5 – Tăierea și finisarea cutiei de vin

Următorul pas: finisarea, tăierea și formarea cutiei de vin. Prin intermediul sistemului digital Motioncutter20 ce utilizează o tehnologie revoluționară cu laser, cutia noastră de vin este tăiată pe contur și ștanțată. Motioncutter suportă o varietate de tipuri media, cu greutăți diferite, de la hârtie și materiale textile, până la fibră de sticlă și chiar lemn. De asemenea, permite tăierea pe contur în orice formă dorită. Dincolo de tăierea propriu zisă a unui ambalaj, dispozitivul poate grava, perfora, ștanța etc, oferind astfel posibilități aproape nelimitate de modernizare a tuturor tipurilor de ambalaje.

Click aici pentru mai multe informații

PASUL 6 – Printarea ambalajului pentru transport

În cele din urmă, după ce eticheta și cutia pentru sticla de vin au fost printate și înnobilate, a venit rândul ambalajului pentru transportarea sticlei. Acesta trebuie să fie robust, din carton kraft maro la exterior – pentru a ascunde conținutul, și alb la interior – pentru a se putea personaliza cu mesaje sau imagini. Toate aceste proceduri sunt posibile cu sistemul de printare a ambalajelor, de mare precizie, PKG-675i, de la Konica Minolta. Sistemul de tipar digital full color pentru ambalaje – PKG-675i – poate prelucra o gamă largă de cutii pliabile și carton gofrat, la cerere, personalizate cu mesaje și/sau imagini color, în tiraje reduse de la o singură cutie până la sute și chiar mii. Cernelurile pe bază de apă, utilizate de acest dispozitiv, sunt aprobate de FDA pentru contactul indirect cu alimentele. PKG-675i permite furnizorilor de tipar și proprietarilor de mărci să beneficieze de o soluție mai facilă pentru producția de ambalaje la cerere, în tiraje reduse, potrivită cu tendința pieței de personalizare a cutiilor din carton gofrat.

Click aici pentru mai multe informații

Rezervați o întâlnire cu reprezentanții noștri!

Consultanții Konica Minolta Business Solutions România vă stau la dispoziție pentru a vă demonstra avantajele tiparului digital și numeroasele beneficii pe care acesta le poate aduce afacerii dumneavoastră!