Administrarea capitalului uman (Human Capital Management - HCM)

Talentele companiei sunt capitalul dvs. – administraţi-l corect

Găsiţi şi păstraţi oamenii potriviţi – soluţiile noastre HCM asistă departamentul de RU în fiecare etapă a procesului de administrare a angajaţilor


Într-o perioadă a intensificării digitalizării proceselor de afaceri, angajaţii companiei dvs. rămân cel mai preţios activ. Din acest motiv, este esenţial să oferiţi departamentului de RU sistemele IT adecvate pentru a le susţine în mod optim pentru dezvoltarea şi administrarea angajaţilor dvs.

Departamentele RU se confruntă cu o varietate de operaţii în fiecare zi, de la concurenţa cu alte companii pentru atragerea talentelor cu înalte calificări, până la susţinerea integrării şi activităţii zilnice din companie. Pentru a rămâne competitivă, este esenţial ca o companie să aibă angajaţii potriviţi şi cei mai performanţi. Soluţiile noastre vă susţin departamentul de RU în privinţa responsabilităţilor sale importante de a rămâne în cursa pentru cei mai buni.


Cele trei etape ale dezvoltării capitalului uman sunt esenţiale. Mai întâi, recrutarea talentelor cu performanţe înalte care creează valoare pentru afacerea dvs. Aşadar, departamentul dvs. de RU are nevoie de asistenţă digitală când caută candidatul potrivit, când planifică interviurile pentru posturi etc. După găsirea candidatului potrivit, noul dvs. coleg trebuie să fie integrat. De aceea este necesar un ghid special pentru acest proces şi pentru responsabilităţile obligatorii pentru alţi colegi. Şi nu în ultimul rând, angajaţii trebuie susţinuţi continuu prin operaţii de RU recurente.


Cu aplicaţii dedicate special acestor trei etape, Konica Minolta acoperă nevoile HCM utilizând Talent by Microsoft. Deoarece aceste trei aplicaţii sunt disponibile separat sau ca pachet complet, vă putem oferi exact soluţia RU de care aveţi nevoie, ceea ce îmbunătăţeşte considerabil infrastructura digitală a departamentului dvs. de RU.