Konica Minolta

România

  • Română

Giving Shape to Ideas

Certificari ecologice

MEDIU

Certificari ecologice

Blue Angel mark

Lansat in Germania in 1978 ca fiind primul sistem de etichetare ecologica, Blue Angel Mark se acorda ca certificare pentru produsele si serviciile care au un impact asupra mediului mai mic decat media. De cand a primit prima certificare Blue Angel din lume in domeniul copiatoarelor, in ianuarie 1992, Konica Minolta a continuat sa primeasca certificarea pentru produsele noi.

Echipamente de birou cu functii de printare (Imrimante, Copiatoare, Echipamente Multifunctionale),
RAL-UZ 122

Beneficii pentru mediu si sanatate

  • Minimizare a impactului poluarii asupra calitatii aerului din interior
  • Consum redus de energie in modurile inactive, pentru protectia sporita a climei 
  • Functionare silentioasa care nu interfereaza cu concentrarea utilizatorului
  • Utilizare de hartie reciclata
  • Unitate duplex pentru imprimare fata-verso pe echipamente high-end.

www.blauer-engel.de/en

Energy Star

  • Produsele care indeplinesc anumite standarde pot fi inregistrate ca echipamente Energy Star, in cadrul unui program de economisire a energiei pentru echipamentele de birou.
  • Implementat in 1995 printr-un acord intre guvernul japonez si cel american, programul international s-a extins cu participarea UE, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Taiwan si alte tari.

www.eu-energystar.org

BLI "Outstanding Achievement" penytru eficienta energetica

De doua ori pe an, institutul american independent de testare BLI (Buyers’ Laboratory Inc) ofera un premiu pentru realizari exceptionale modelelor testate care se dovedesc a fi cele mai eficiente energetic. bizhub C452 si bizhub 363 au primit acest premiu  multumita consumului lor de energie mult mai mic decat media anuala prognozata. BLI a subliniat faptul ca bizhub C452 si bizhub 363 pot fi setate la modurile de functionare cu un consum mic de energie fara a sacrifica productivitatea, pentru ca timpul de revenire din modurile Energy save si Sleep sunt mult sub medie.

www.buyerslab.com

RoHS (Restrictii de utilizare a substantelor periculoase)

Konica Minolta adera pe deplin la RoHS si nu doar evita susbstantele listate RoHS ci chiar a renuntat la utilizarea acestora in toate produsele de birou.

Global 100 Corporate Sustainability Benchmark list

Konica Minolta este furnizorul din industria imprimarii digitale cel mai bine clasat, ajungand pe locul 70 in acest an in Global 100 Corporate Sustainability Benchmark.

Corporate Knights, revista pentru capitalism curat, in cooperare cu partenerii sai publica anual lista Global 100 din 2005. Global 100 analizeaza un numar de companii si activitatile acestora cu privire la mediu, impactul social,date financiare.

Global 100 reflecta eforturile Konica Minolta de a se implica in societate si a proteja mediul – conform Viziunii Eco 2050, formulate in ianuarie 2009.

www.corporateknights.ca