MEDIU

Ciclul de viata ecologic al produselor

Konica Minolta ia in considerare toate aspectele de mediu ale produselor sale. Aceasta abordare incepe cu cercetarea si dezvoltarea de noi produse si servicii, continua cu toate procesele interne care integreaza furnizorul si lantul de clienti, si inchide cercul cu reciclarea dispozitivelor vechi.

Exemplu: compararea amprentei CO2 intre bizhub C25 si predecesorul sau

Urmatorul exemplu arata ca ne imbunatatim produsele in mod constant concentrandu-ne pe reducerea amprentei de CO2 pe parcursul ciclului de viata al unui produs.

Echipamentul bizhub C25 A4 emite mai putine gaze cu efect de sera decat predecesorul sau, bizhub C20. Acesta este rezultatul scaderii emisiilor in timpul fabricatiei, al transportului maritim precum si de functionare a aparatului.

 

In total, bizhub C25 emite cu 212 kg mai putine gaze cu efect de sera pe an decat bizhub C20 – echivalentul a 1656 km de drum cu o masina mica sau 1237 km cu avionul.

 

* kg-CO2e reprezinta cantitatea de CO2 echivalenta a 6 gaze cu efect de sera: dioxid de carbon (CO2), Metan (CH4), protoxid de azot (N2O), hidrofluorcarburi (HFCs), fluorocarburi (PFCs), hexafluorura de sulf (SF6)