Konica Minolta

România

  • Română

Giving Shape to Ideas

Functii ecologice

MEDIU

Functii ecologice

 

Printare & copiere fata-verso

Aproape toate echipamentele Konica Minolta printeaza si copiaza fata-verso, cele mai multe la viteza maxima, economisind timp, hartie si bani.

Exemplu: Volumul de printare/copiere este de 250 pagini pe saptamna.

Printare si copierea fata-verso pot duce la economisirea a pana la 6.500 coli de an.

Aceasta inseamna 13 topuri de hartie a  cate 500 coli fiecare.

Printare & copiere N-up

Aceasta functie ofera posibilitatea de a combina mai multe pagini ale unui document pe o singura coala. Daca aceasta functie inteligenta este folosita pentru documente de lucru si arhive, se pot face economii de toner si hartie.
Daca in plus fata de printarea/copierea fata-verso se imprima doua pagini al unui document pe o singura pagina A4, consumul de hartie se reduce semnificativ. Astfel se pot economisi 9.500 coli pe an
.

Refolosirea paginilor tiparite pe o singura fata

Astazi, multe documente sunt printate instant pentru o singura citire, ca de exemplu e-mailuri, pagini web etc. De cele mai multe ori acestea sunt tiparite pe o singura fata. Intrucat majoritatea echipamentelor Konica Minolta tiparesc fata-verso, acestea pot procesa pagini folosite pentru a se tipari pe fata ramasa alba. Pentru a preveni eventuale greseli in documentele oficiale, una dinte tavile de hartie a echipamentului poate fi setata exclusiv pentru tiparirea pe o singura fata. Refolosirea hartiei este o modalitatea de economisire a resurselor zi de zi.

Combinarea joburilor de printare si copiere

Joburilede printare si copiere ce implica un numar mic de pagini cauzeaza cicluri frecvente de incalzire a cuptorului de fixare si implicit un consum mai mare de energie. De aceea este avantajos sa aduni aceste joburi de printare si copiere in folderul personal de pe hardiscul echipamentului. La momentul potrivit, toate joburile stocate pot fi tiparite in acelasi timp, evitand astfel timp de asteptare inutil si reincalziri ale cuptorului intre operatiuni.

Proof & Print

Utilizatorii pot produce o singura pagina de test sau o anumita selectie, inainte de a realiza tiparirea intregului document. Aceasta este o functie foarte eficienta  pentru a evita risipa de hartie si toner si pentru a economisi astfel timp si bani.

Eliminarea paginilor albe

Documentele contin adesea pagini goale, de exemplu, pentru a umple brosuri sau pentru ca anumite capitole dintr-o carte sa inceapa pe o pagina din dreapta. Pentru nu se irosi hartie cu tiparirea paginilor goale, se poate seta stergerea acestora in mod automat.

Functia Overlay

Prin functia Overlay, echipamentele Konica Minolta ofera posibilitatea de imprimare automata a documentelor pe anumite sabloane stocate anterior. Foaia cu antet, de exemplu, este un document sablon cu informatii despre companie care se poate importa prin functia Overlay pe paginile selectate ale documentelor de tiparit. Daca apar modificari, sablonul poate fi usor actualizat. Astfel se evita irosirea unor foi cu antet pretiparite de care nu mai este nevoie.

Functia My Tab

Functia My Tab care este disponibila pe majoritatea echipamentelor noi de birouri, permite utilizatorilor sa isi seteze in mod individual caracteristicile de printare frecvent utilizate intr-o fereastara a driverului de printare. Pot fi incluse setari care favorizeaza protectia mediului precum tiparirea duplex sau imprimarea de pagini multiple. My  Tab personalizeaza interfata de printare a utilizatorului si odata salvata, poate fi utilizata pe echipamente diferite. Practic, nu este necesara nicio instruire a operatorului intrucat interfata este usor de utilizat.

Previzualizarea documentelor in format XPS

Functia de previzualizare a documentelor in format XPS eficientizeaza activitatile de birou si reduce costurile, reducand cantitatea de hartie irosita. Greselile excesive de imprimare din cauza setarilor incorecte in driverul imprimantei sunt o cauza a deseurilor de hartie si toner. Functia de previzualizare XPS este foarte precisa, documentul  afisat pe monitorul fiind aproape identic cu cel tiparit. Zonele exacte de imprimare, perforare si capsare pot fi confirmate pe ecran, astfel incat nu mai este necesara imprimarea de test. Evitati greseli de tiparire, economisiti hartie – salvati natura!

Functia cronometru si calendar

Modurile Low Power si Sleep au fiecare o functie de cronometru si calendar, care faciliteaza activarea sistemului la anumite ore si date calendaristice. De exemplu, in zilele normale de afaceri poate fi setate anumite ore la care echipamentul sa porneasca si sa se opreasca automat. Pentru zilele de duminica sau in perioadele specifice, cum ar fi de Craciun, poate fi selectat  modul oprit.

Medii de printare certificate FSC

Konica Minolta recomanda folosirea suporturilor de printare certificate FSC (Forest Stewardship Council) pentru toate sistemele office. Certificarea FSC indica faptul ca producatorul de hartie respecta practicile responsabile de management al padurilor. Hartia certificata FSC are un impact mai mic asupa mediului in procesul de productie fara sa ii fie afectata calitatea si fiabilitatea.

www.fsc.org