Konica Minolta

România

  • Română

Giving Shape to Ideas

Istoria ecologica

MEDIU

Istoria ecologica

2014, februarie - Konica Minolta primeste RobecoSAM Silver Class

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a primit RobecoSAM Silver Class, o distinctie internationala pentru durabilitate corporativa.

2013, decembrie - Konica Minolta primeste Premiul Ministrului Mediului din Japonia pentru activitatile de prevenire a incalzirii globele

Konica Minolta, Inc. a primit Premiul Ministrului Mediului pentru Activitatile de Prevenire a Incalzirii Globele (punerea in aplicare a contramasurilor) din partea Ministerului Mediului, Guvernul Japoniei, ca recunoastere a initiativelor de prevenire a incalzirii globale, prin implementarea “Green Factory Certification System.”

2013, noiembrie - Konica Minolta se alatura Electronic Industry Citizenship Coalition

Prin aderarea la EICC, Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) isi va imbunatati performantele si transparenta in desfasurarea activitatilor CSR,  prin utilizarea instrumentelor EICC care indeplinesc toate nevoile si cerintele sociale.

2013, noiembrie - Konica Minolta inclusa in topul raportului CDP pentru activitate si transparenta cu privire la schimbarea climatica

Konica Minolta, Inc (Konica Minolta) a anuntat ca societatea a fost apreciata de catre CDP pentru masurile luate i vederea reducerii emisiilor si a riscurilor legate de schimbarile climatice precum si pentru abordarea sa cu privire la comunicarea informatiilor despre schimbarile climatice. Realizarile sunt anuntate astazi in CDP Japan 500 Climate Change Report 2013.

2013, September - Konica Minolta publica Raportul CSR 2013

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a publicat Raportul CSR 2013 pentru a informa toate partile interesate cu privire la initiativele de responsabilitate sociala corporativa ale grupului. Raportul prezinta activitatile Konica Minolta la nivel mondial care, de exemplu, au condus la o reducere la jumatate a emisiilor de CO2 in anul fiscal 2012, raportat la 2005. Acesta dezvaluie, de asemenea, calculul complet al emisiilor de carbon asociate cu toate activitatile grupului.

2013, septembrie - Konica Minolta este prezenta in indexul Dow Jones Sustainability World pentru al doilea an consecutiv

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a fost listata in indexul Dow Jones Sustainability World (DJSI World) pentru al doilea an consecutiv, fiindu-i recunoscute performantele economice, sociale si de mediu.

2013, mai - Konica Minolta este inclusa in indexul global FTSE4Good pentru al zecelea an consecutiv

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a anuntat includerea companiei in indexul global FTSE4Good realizata de FTSE Group* (FTSE) in Marea Britanie, unul din cele mai bune indexuri din lume referitoare la comunitatile responsabile din punct de vedere social. Acesta este al zecelea an consecutiv in care Konica Minolta primeste aceasta recunoastere.

2013, februarie - Konica Minolta primeste doua premii renumite pentru activitatea CSR

Konica Minolta a castigat premiul RobecoSAM Gold Class, o recunoaste a activitatii CSR a companiei acordata de un renumit specialist in investitii durabile. Produsele Konica Minolta au primit, de asemenea, premii pentru protectia mediului inconjurator. Aceasta este prima data cand un producator de echipamente multifunctionale castiga un premiu Eco Mark.

2012, august - Konica Minolta isi continua drumul eco

Eco Vision 2050, viziunea Konica Minolta pe termen lung asupra mediului, are scopul de a reduce substantial emisiile CO2 pana in 2050, de a utiliza optim resursele si de a sustine biodiversitatea. Aceste obiective generale sunt insotite de actiuni concrete. De exemplu, in iunie 2012, in Langenhagen, a fost luată in utilizare pentru companie o masina electrica cu statie de incarcare. De asemenea, consumul de energie pentru infrstructura de servere IT fost redus aproape la jumatate fata de acum doi ani.

2012, mai - Konica Minolta a fost inclusa in FTSE4Good Global Index pentru al noualea an consecutiv

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a anuntat includerea companiei in indexul global FTSE4Good realizata de FTSE Group* (FTSE) in Marea Britanie, unul din cele mai bune indexuri din lume referitoare la comunitatile responsabile din punct de vedere social. Acesta este al noualea an consecutiv in care Konica Minolta primeste aceasta recunoastere.

2012, aprilie - In topul companiilor ecologice

Konica Minolta a ajuns intr-o pozitie de lider in clasamentul general al Sondajului de Management Ecologic aflat la 15 editie, organizat de compania japoneza Nikkei Publishing Inc. Konica Minolta s-a clasat pe locul al 12-lea din 1744 producatori si conduce terenul in trei din cele cinci criterii ale sondajului. Cu acest rezultat, Konica Minolta este furnizorul din domeniul imprimarii digitale cel mai bine clasat.

2011, decembrie - Konica Minolta castiga prestigiosul premiu de mediu in UK

Konica Minolta Business Solutions (Marea Britanie) Ltd., cu sediul in Basildon, Essex, a castigat prestigiosul premiu Green Apple, in semn de recunoastere a Serviciilor sale de Printare Optimizate (OPS) Consultanta Ecologica.

2011, septembrie - Konica Minolta a fost listata in Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index

Konica Minolta a fost listata in Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific) pentru al treilea an consecutiv, aceasta fiind o recunoastere a performantelor sale economice, ecologice si sociale.

2011, iulie - Konica Minolta a primit statutul prime de la oekom research AG

Konica Minolta a primit statutul Prime de la oekom research AG, una dintre agentiile de rating de top la nivel mondial in segmentul investitiilor durabile. oekom a clasat Konica Minolta printre liderii din industrie, ceea ce demonstreaza angajamentul peste medie al Konica Minolta fata de problemele sociale si de mediu.

www.oekom-research.com

2011, aprilie - Konica Minolta este inclusa in Indexul GlobalFTSE4Good pentru al optulea anconsecutiv

FTSE4Good Global apartine FTSE, o companie independenta a The Financial Times si London Stock Exchange Group.

Corporatii din intreaga lume sunt evaluate dupa criterii precum mediu, management corporativ si social, doar cele care ating standarde stricte fiind incluse in index, ca referinta de selectie pentru investitori si fonduri SRI cu interes in CSR si performanta durabila.

2011, martie - Multifunctionalele Konica Minolta certificate de Hong Kong Green Label Scheme

Konica Minolta Business Solutions (HK) Ltd. a fost certificata de catre Hong Kong Green Label Scheme (HKGLS) pentru cele trei multifunctionale periferice bizhub C360, bizhub C280 si bizhub C220.

Hong Kong Green Label Scheme este o certificare de mediu oferita de Consiliul Verde din Hong Kong. Criteriile stricte pentru certificare includ reducerea materialelor toxice si grija fata de mediu in mai multe etape din ciclul de viata ale produsului.

2011, martie - Konica Minolta a primit SAM Silver Class pentru al doilea an consecutiv

Konica Minolta priveste responsabilitatea fata de societate ca politica de management si vizeaza crearea de Valoare Noua in beneficiul societatii. Pentru al doilea an consecutiv, eforturile grupului, inclusiv initiativele pe termen mediu si lung de a reduce impactul asupra mediului au primit recunoastere la nivel mondial.

2011, februarie - Konica Minolta este cea mai durabila companie din industria imprimarii digitale

Konica Minolta este furnizorul din industria imprimarii digitale cel mai bine clasat, ajungand pe locul 70 in acest an in Global 100 Corporate Sustainability Benchmark.

Corporate Knights, revista pentru capitalism curat, in cooperare cu partenerii sai, publica anual lista Global 100 din 2005. Global 100 analizeaza un numar de companii si activitatile acestora cu privire la mediu, impactul social, date financiare. Dintre aproximativ 3.500 de candidati,  top 100 sunt companii care au fost selectate dupa mai multe criterii, prin intermediul unui proces de reexaminare. Global 100 reflecta eforturile Konica Minolta de a se implica in societate si a proteja mediul – conform Viziunii Eco 2050, formulate in ianuarie 2009.

2011, februarie - Materiale plastice durabile

Cu o tehnologie de procesare chimica de ultima generatie, Konica Minolta a dezvoltat un aliaj polimeric propriu pe baza de PET reciclat, material considerat ecologic. Bizhub 552 si bizhub 652 sunt primele echipamente care contin cele doua mase plastice durabile: noul polimer din PET reciclat si bioplastic din plante.

2011, ianuarie -bizhub 363 – BLI Outstanding Achievement in eficienta energetica

Bizhub 363 de la Konica Minolta bizhub 363 consuma foarte putina energie in modul asteptare, fara compromisuri in privinta productivitatii. De aceea a primit premiul “Outstanding Achievement” in eficienta energetica la categoria A3/Ledger MFP. Rezultatele testelor BLI arata o economisire de energie de peste 57% fata de medie.

2010 Tonerul Simitri cu biomasa a implinit 10 ani

Pana in ianuarie 2010 au fost livrate la nivel mondial aproximativ 30000 tone de tonere Simitri si Simitri HD, cu aproximativ 9% sau 2.700 tone resurse pe baza de plante, care le-au inlocuit pe cele pe baza de petrol. Astfel, cantitatea de CO2 rezultata din arderea documentelor vechi va fi redusa cu aproximativ 8400 tone*.

*) Pentru fiecare kg de ceara din polpropilena (PP) si polietilena (PE) pe baza de petrol care arde se emit 3,127 kg de CO2 (surasa: “2002 Guidelines for Calculation Method of Greenhouse Gas Emissions”, Ministerul Mediului din Japonia). Astfel, 2700 tone de resurse pe baza de plante (x 3,127) reprezinta o emisie de CO2 maimica cu 8400 tone.

2010 bizhub C452 – BLI Outstanding Achievement in efiienta energetica

Datorita consumului de energie mai mic decat media anuala proiectata, bizhub C452 primeste premiul Outstanding din partea centrului american de testare independent BLI’s (Buyers’ Laboratory Inc) pentru realizari exceptionale, ca fiind unul dintre cele mai eficiente energetic modele testate in 2010.

2009 decembrie – COP15

Sponsor major al Conferintei Natiunilor Unite privind Modificarile Climatice din Danemarca, Konica Minolta ofera infrastructura de printare esentiala pentru delegatile din 180 de natiuni: Konica Minolta Business Solutions Denmark A / S este sponsor la cea de-a cincisprezecea sesiune a Conferintei Partilor in Conventia Natiunilor Unite privind Modificarile Climatice (COP15).

2008 Pactul Global al Natiunilor Unite

Konica Minolta a semnat Pactul Global al Natiunilor Unite in decembrie 2008. Pactul Global identifica zece principii universale cu privire la drepturile omului, munca, mediu si anticoruptie.

2008 Imbunatatirea procesului de logistica

Konica Minolta reduce emisiile de CO2 din procesul de distributie prin restructurarea proactiva a facilitatilor logistice la nivel global. In iunie 2008 doua centre logistice, unul din Germania pentru MFP-uri, si unul din Belgia pentru imprimante, sunt consolidate intr-o locatie noua in Emmerich, Germania, pentru a servi toata Europa.

Amplasarea in Emmerich a fost alesa pentru ca dupa sosirea navei de la Rotterdam, marfurile pot continua calatoria prin intermediul cailor navigabile interioare, evitand complet transport rutier. Locatia centrala europeana reduce timpii de transport si distantele pentru clientii nostri.

 

2007 bizhub C650/C550 castiga Marele Premiu pentru Conservarea Energiei

bizhub C650/C550 castiga Marele Premiu al Japoniei pentru Conservarea Energiei in 2007


2007 Cuptorul de fixare cu incalzire prin inductie (IH)

Konica Minolta lanseaza primul cuptor de fixare cu incalzire prin inductie (IH). Bizhub C550 este primul echipament din industrie echipat cu acest cuptor mult mai eficient din punct de vedere energetic. Aceasta tehnologie noua scurteaza timpul de incalzire, reducand semnificativ consumul de energie.

2004 Se lanseaza CSRC – CS Remote Care

CS Remote Care ofera un schimb interactiv de informatii intre echipamentele clientilor si departamentul nostru de service. CSRC comunica direct cu centrul de service Konica Minolta, in mod automat, de exemplu, prin e-mail. In momentul in care tehnicienii nostri ajung la client, ei stiu deja care este problema si cum o vor rezolva. Astfel, vizitele tehnicienilor sunt optimizate si de multe ori evitate, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 ale parcului auto.

 

2003 Primulmultifunctional digital certificat de sistemul german“Blue Angel”

In decembrie 2003, echipamentele “DiALTA Di3510” si “DiALTA Di3510f” devin primele echipamente multifunctionale din lume certificate prin sistemul de etichetare ecologica „Blue Angel”.

2002 Lansarea productiei de toner color Simitri

Dupa ce productia de toner monocrom Simitri a inceput in anul 2000, Konica Minolta introduce in 2002 tonerul polimerizat pentru cyan, magenta si galben. De la inceputul productiei, toate cele 4 culori de toner contin resurse pe baza de plante care ajuta la protejarea mediului.

2001 Programul Clean Planet

Konica Minolta creeaza cadrul programului de reciclare Clean Planet pentru a reduce impactul asupra mediului. Programul ofera proprietarilor de produse magicolor si pagepro posibilitatea de a elimina deseurile de toner si cartusele de toner goale gratuit.

2000 Primul producator care introduce tonerul polimerizat pentru multifunctionalele momocrome

In decembrie 2000 Konica Minolta lanseaza productia de toner polimerizat propriu Simitri si devine primul furnizor din lume care foloseste toner polimerizat pentru echipamente multifunctionale alb-negru. Acest toner este ecologic in procesul de productie avand aproximativ 9% resurse pe baza de plante.

1995 Konica Minolta se alatura programului Responsible Care

Conceptul Responsible Care cuprinde masuri voluntare care sa asigure securitatea, sanatatea si protectia mediului cu privire la substantele chimice pe toata durata ciclului de viata al unui produs. Konica Minolta este membru activ al Consiliului Responsible Care din Japonia de la fondarea acestuia, in anul 1995.

1992 Prima certificare Blue Angel pentru copiatoare din lume

In ianuarie 1992 Konica Minolta primeste prima certificare Blue Angel din lume in domeniul copiatoarelor.

1984 Implementarea cilindrilor fotosensibili organici (OPC)

Konica Minolta incepe uitilzarea cilindrului fotosensibil organic care nu este toxic. Suprafata organica este foarte sensibila la lumina, non-toxica si prin urmare nu este daunatoare sanatatii umane. Contrar conductorilor OPC, seleniul si compusii sai au proprietati toxice.

1980 Se lanseaza primul copiator Konica Minolta cu sistemde reciclare atonerului

Konica Minolta lanseaza EP-310, primul copiator cu sistem de reciclare a tonerului, care colecteaza, recicleaza si refoloseste tonerul care nu se fixeaza pe coala in procesul de tiparire.