Consultanță în domeniul securității informațiilor

Sunt informațiile din compania dumneavoastră bine protejate?

Contactați-ne
 

Protejați cele mai valoroase active ale companiei: informațiile


Securitatea informațiilor și protecția datelor sunt valori centrale, extrem de relevante pentru succesul, competitivitatea și reputația afacerii. Protecția informațiilor din cadrul companiei - fie că este vorba de informațiile proprii ale companiei sau de cele ale clienților - este unul dintre principalele obiective ale conceptelor de securitate a informațiilor. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de securitatea informațiilor și de protecția datelor, cerințele care se impun în prezent companiilor devin din ce în ce mai dificile cu fiecare an. În ultimii ani, utilizarea securității informatice "de ultimă generație" a fost încorporată în corpul de legi europene, cum ar fi Regulamentul general al UE privind protecția datelor. Standardele internaționale, cum ar fi ISO 27001 și următoarele, definesc modul în care ar trebui implementate cerințele. Cu abordarea sa holistică a securității informației și o varietate de pachete de consultanță diferite, Konica Minolta sprijină companiile în implementarea unui concept cuprinzător de securitate informațională.

 

Riscurile de securitate cu care se confruntă companiile


În ultima vreme, infractorii au reușit din ce în ce mai mult să pătrundă în rețelele corporative prin puncte slabe.

 • În timp ce în trecut un virus trebuia doar să provoace pagube, astăzi malware-ul inteligent urmărește să rămână nedetectat cât mai mult timp posibil și să extragă cât mai multe date și informații.
 • Ransomware-ul este, de asemenea, periculos: cu acest software de șantaj, datele sunt criptate în mod complex de către hackeri și sunt eliberate doar în schimbul unei răscumpărări. Pagubele provocate de aceste atacuri se ridică deja la mai multe milioane.
 • De asemenea, este imaginabil ca hackerii să poată paraliza întregi facilități de producție din companii, în cel mai rău caz chiar infrastructuri critice la nivel național. Atacurile devin din ce în ce mai sofisticate și mai greu de depistat.
 • În plus, infractorii se folosesc de avantajele inteligenței artificiale pentru activitățile lor.


Pericolul asociat este că societățile afectate vor suferi pierderi financiare majore. Companiile mici sunt amenințate chiar cu falimentul. Există, de asemenea, amenințarea unor daune grave pentru imaginea lor. Situația este, prin urmare, amenințătoare.


Potrivit sondajului Bitkom "Protecția economică în lumea digitală", 23% dintre companiile germane au fost victime ale furtului de date în ultimii doi ani. Alte 18% suspectează că au fost afectate. Țintele variază de la date de comunicare (48%), date ale clienților (20%) și date financiare (20%) până la proprietate intelectuală sau date ale angajaților.

 

 

Cum să vă protejați informațiile sensibile


Tehnologia singură nu mai este capabilă să ofere un nivel adecvat de protecție. Ceea ce este necesar - astăzi mai mult ca oricând - este interacțiunea dintre oameni, procese și tehnologie:

 • Soluții pentru securitatea accesului: cu cât datele sunt mai sensibile, cu atât este mai important să se limiteze grupul de persoane care au acces la ele.
 • Doar parolele nu sunt suficiente. Informațiile valoroase ar trebui, de asemenea, să fie criptate în anumite circumstanțe.
 • Nu doar de la intrarea în vigoare a GDPR este recomandabil să aveți o imagine de ansamblu asupra datelor cu caracter personal pe care le-a colectat o companie.
 • De asemenea, este important să se asigure că există o singură evidență centrală și actualizată a datelor și nu versiuni diferite distribuite în rețea.
 • Securitatea informațiilor include, de asemenea, transportul protejat - informațiile trebuie să fie transmise în siguranță de la un capăt la altul, în formă criptată.
 • În cazul unor încălcări, este, de asemenea, esențial să se aibă la îndemână datele de protocol, astfel încât acestea să poată fi puse la dispoziție. Nu numai că permite identificarea rapidă a încălcărilor, dar datele de protocol sunt necesare și pentru evaluarea și atenuarea pagubelor.

 


Abordarea Konica Minolta pentru conceptul dumneavoastră de securitate a informațiilor


Securitatea IT a fost activitatea principală a Konica Minolta de peste 20 de ani. Folosindu-ne de această experiență, colaborăm cu dumneavoastră pentru a concepe o abordare strategică a securității informațiilor. Împreună, punem întrebările potrivite pentru a găsi răspunsurile adecvate:

 • Ce fel de informații merită să fie protejate în cadrul companiei dumneavoastră?
 • Sunteți dumneavoastră și toți colegii dumneavoastră conștienți de aceste informații - și ați definit măsurile de securitate adecvate, în funcție de nivelul de protecție?
 • Ați implementat deja un concept de securitate a informațiilor și liniile directoare IT asociate unui astfel de concept și ați elaborat un manual de criză?


Cu o analiză adecvată, Konica Minolta definește nevoia dumneavoastră dedicată. Marea noastră varietate de pachete de consultanță diferite variază de la analize individuale până la sprijin pentru proiecte complexe în timpul implementării sistemelor de management. Componentele pot include nu numai soluții tehnice, ci și cursuri de formare a angajaților și ateliere de lucru privind sensibilitatea și relevanța securității informațiilor, deoarece companiile trebuie să se asigure că angajații lor sunt conștientizați de această problemă - conștientizarea pericolelor și a consecințelor în cazul unei breșe de securitate nu este întotdeauna clară. Konica Minolta își poate asuma, de asemenea, rolul unui CISO extern sau al unui ofițer de securitate IT.

Securitatea și conformitatea trebuie să fie eficiente și ușoare


Pentru multe întreprinderi, gestionarea informațiilor este încă o activitate în curs de desfășurare. Având în vedere progresul neîncetat al digitalizării în afaceri, este important de reținut că acest proces este încă departe de a fi complet. Pentru multe companii, în special pentru IMM-uri, realitatea este că transformările sunt fragmentate, iar procesele de gestionare a conținutului rămân un hibrid între procesele bazate pe hârtie și cele digitale. Fie că este vorba de facturi, contracte sau informații despre angajați - un volum uriaș de muncă de birou este încă foarte mult modelat de lucrul pe hârtie.

Aflați mai multe despre elementele de bază ale protecției și securității datelor pentru compania dumneavoastră și descărcați exemplarul dvs. de carte electronică de mai jos!

Fried Kunststofftechnik: Top 10 Analiza asigură securitatea sistematică

Vizita consultanților în securitate IT de la Konica Minolta IT Solutions a fost prima dată când o companie de dimensiuni medii din Fried a primit experți la fața locului pentru a sublinia importanța securității IT. Pe baza analizei, Fried a reușit să identifice rapid punctele slabe și să stabilească un concept de securitate. Pe lângă implementarea unui firewall modern, s-au dovedit a fi foarte utile și multe măsuri de bune practici propuse, care nu au necesitat investiții suplimentare.

FRIED KUNSTSTOFFTECHNIK GMBH headquarter

Soluțiile noastre de consultanță în domeniul securității informațiilor

Securitatea informațiilor


Dacă credeți că ați putea fi interesat de multiplele beneficii pe care o soluție de consultanță în domeniul securității informațiilor de la Konica Minolta le-ar putea aduce companiei sau organizației dumneavoastră, atunci contactați-ne astăzi! 

Unul dintre specialiștii noștri în domeniu vă va contacta direct, astfel încât să putem începe să discutăm și să răspundem nevoilor dumneavoastră specifice de gestionare a imprimării:

Aflați cum soluțiile noastre de consultanță în domeniul securității informațiilor pot ajuta afacerea dvs.

Știm că fiecare organizație este unică, motiv pentru care fiecare angajament începe cu o conversație. Suntem gata să vă ascultăm, așa că contactați-ne astăzi.