Inspecția vizuală a calității: îmbunătățirea controlului calității în mediile industriale

Detectarea automată a defectelor îmbunătățește asigurarea calității și siguranța

Contactați-ne
 

Creșteți eficiența, reduceți întârzierile de producție, minimizați riscurile 

Controlul calității în producție, logistică, depozite și medii similare este un proces critic, dar costisitor și consumator de timp. Într-un mediu complex sau de mare viteză, inspectorii umani se pot strădui să țină pasul, sau pot fi distrași sau obosiți - ceea ce poate duce la defecte, anomalii și alte probleme care nu sunt observate.

Ca urmare, pot fi livrate produse defecte sau ambalate necorespunzător, procesele industriale pot suferi timpii de nefuncționare, iar siguranța lucrătorilor poate fi chiar compromisă.


 

Mențineți în mod constant standarde ridicate cu ajutorul inspecțiilor video

Cu o soluție inteligentă bazată pe video, puteți face din inspecția vizuală a calității un proces mult mai consistent și mai fiabil. La Konica Minolta am dezvoltat soluții de inspecție vizuală a calității (VQI) bazate pe camere video inteligente Mobotix bazate pe IoT combinate cu FORXAI, platforma noastră IoT de imagistică. FORXAI permite procesarea imediată pe bază de inteligență artificială a imaginilor și a înregistrărilor video ale camerelor - la fața locului sau în cloud - permițând inspecția vizuală a oricărui proces de producție, logistică, depozit sau alt proces industrial.
 
Soluțiile noastre VQI sunt concepute pentru a prelua sarcina de monitorizare constantă de la inspectorii umani și pentru a oferi mai multă consecvență decât ochiul liber.
 
Colaborăm cu clienții noștri pentru a înțelege care sunt pragurile pe care trebuie să le măsurăm atunci când identificăm defectele și personalizăm algoritmul încorporat în consecință. O soluție VQI poate fi antrenată să detecteze o gamă largă de probleme și anomalii - cum ar fi zgârieturi, fisuri, rupturi, găuri, etanșări slabe, componente lipsă, murdărie, scurgeri sau pete de umezeală și obiecte străine. Atunci când este detectată o problemă, soluția poate trimite sau emite o alertă în timp real. Alternativ, aceasta poate fi integrată cu sistemele și echipamentele existente pentru a automatiza o acțiune imediată, cum ar fi eliminarea unui articol defect de pe linia de producție.
 
Ca urmare, organizațiile înregistrează mai puține timpii morți de producție, mai puține returnări de produse și mai puține deșeuri; și mențin medii de lucru mai sigure.


Soluțiile noastre VQI includ:
  • Detectarea defectelor cutiilor în mediile de producție și logistică, ajutând la asigurarea faptului că cutiile nu sunt murdare sau deteriorate înainte de a fi ambalate cu bunuri pentru expediere. Cutiile cu defecte sunt îndepărtate automat de pe linia de producție, iar cutiile murdare sunt trimise pentru spălare.
  • Inspecția continuă a suprafeței pentru a ajuta la asigurarea integrității formelor de tablă și a altor produse care necesită o suprafață netedă, fără defecte precum zgârieturi, rupturi și scurgeri de lipici.
  • Inspecția calității asamblării pentru a vă proteja împotriva erorilor și defectelor în asamblarea produselor sau a mașinilor, cum ar fi componente lipsă, slăbite sau prost montate

Beneficiile dumneavoastră dintr-o privireNiveluri ridicate și constante de inspecție vizuală a calității în permanență


Alertă în caz de anomalii sau alte probleme, permițând o intervenție rapidă automată sau umană


Reducerea timpilor morți de producție, a întârzierilor de fabricație și a costurilor suplimentare cauzate de produsele defecte


Creșterea calității produsului sau a ambalajului, ceea ce duce la beneficii precum creșterea satisfacției clienților și reducerea deșeurilor


Panouri de comandă ușor de utilizat pentru acțiuni în timp real, precum și pentru analize cronologice

1. Care sunt caracteristicile camerelor video inteligente?

Camerele video inteligente, cum ar fi gama noastră Mobotix cu IoT, combină datele vizuale, termice, audio și senzoriale pentru a permite o inspecție vizuală de calitate fiabilă și consecventă. Camerele Mobotix sunt robuste și durabile (fără piese mobile), consumă foarte puțină energie, oferă o calitate excepțională a imaginii și permit analiza datelor. Cu o vedere emisferică de 360 de grade sau panoramică de 180 de grade, nu există unghiuri moarte, astfel încât o suprafață mare poate fi acoperită de mai puține camere.

2. Cât de sigure sunt camerele video Mobotix?

Prin menținerea dezvoltării și testării software-ului în propriile noastre facilități securizate din Germania, Konica Minolta este lider în industria de securitate cibernetică pentru ecosistemele de supraveghere video. Produsele noastre hardware și software sunt testate în mod regulat de către experți independenți în securitate digitală din partea unor terțe părți pentru a evalua și confirma capacitatea lor de protecție împotriva atacurilor cibernetice. În 2021, cel mai important institut german pentru teste de penetrare, SySS GmbH, a recertificat platforma video inteligentă Mobotix 7 și camerele de securitate Mobotix Mx6, confirmând standardul lor ridicat de securitate cibernetică.

3. Când se utilizează inspecția vizuală a calității?

În funcție de industria dvs., există multe moduri în care o soluție Konica Minolta Visual Quality Inspection (VQI) vă poate ajuta la controlul și asigurarea calității, inclusiv:

  • Verificarea cutiilor și a altor containere de expediere pentru daune și murdărie
  • Monitorizarea metalului, hârtiei și a altor suprafețe pentru zgârieturi, rupturi, riduri și alte probleme
  • Identificarea problemelor legate de ansamblurile de produse, cum ar fi componente lipsă sau prost instalate, care ar putea avea un impact asupra calității și siguranței produsului

4. Cum mă ajută soluțiile de inspecție vizuală a calității (VQI) în afacerea mea?

Prin identificarea problemelor de calitate ale produselor și ambalajelor într-o gamă largă de medii de producție, logistică, depozite și alte medii, soluțiile Konica Minolta VQI vă pot ajuta:

  • Creșterea satisfacției clienților
  • Să reduceți costurile excesive ale timpilor morți de producție
  • Reduceți returnările de produse și risipa de produse
  • Să mențineți siguranța la locul de muncă

Cele mai înalte standarde de calitate prin producția cu zero defecte

Lucrați cu controlul calității în cadrul unei linii de asamblare, folosind inspecția umană? Petreceți o mulțime de timp prețios pentru a verifica dacă există fisuri, deformări, murdărie și componente lipsă sau incorecte în produsele dumneavoastră? Aflați aici cum vă poate ajuta inspecția vizuală automatizată a calității și cum vă poate ajuta să economisiți timp și bani.

Descarcă

De ce Konica Minolta pentru serviciul de soluții video - Să facem vizibil ceea ce este invizibil

Sistemul video inteligent Konica Minoltas poate rezolva problemele din toate domeniile: Asigurarea siguranței într-o unitate de producție, înregistrarea vehiculelor pentru a detecta mișcările, comunicarea cu rețeaua sau declanșarea alarmelor, dacă este necesar. Soluția vă permite, de asemenea, să analizați comportamentul clienților.

Aflați cum soluțiile noastre de inspecție vizuală a calității vă pot ajuta afacerea dvs.

Știm că fiecare organizație este unică, motiv pentru care fiecare angajament începe cu o conversație. Suntem gata să vă ascultăm.