Konica Minolta aniversează 30 de ani de activitate în România

 

 

Anul 2021 marchează aniversarea a 30 de ani de activitate a companiei Konica Minolta în România, perioadă în care s-a dezvoltat constant și a devenit una dintre cele mai stabile companii locale de pe piața serviciilor de printare.

Minolta, companie cu tradiție în industria de print, a intrat pe piața din România în 1991. În urma fuziunii internaționale dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, s-a format noua companie Konica Minolta Holdings Inc., iar pe plan local, în 2003, a fost fondată Konica Minolta Business Solutions România.
 
„Minolta a intrat pe piața din România prin vânzarea de copiatoare analogice și faxuri cu hârtie termică. După 30 de ani de dezvoltare continuă, ne bucurăm că am reușit să aducem pe piața locală expertiza de vârf, prin îmbinarea competențelor noastre în domeniul documentelor tipărite cu managementul informației electronice, pentru a contribui la succesul clienților noștri printr-o sinergie a soluțiilor optimizate din cele două domenii” a afirmat Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.
 
În prezent, activitatea companiei se concentrează pe cinci direcții de business: sisteme profesionale de tipar digital, pentru volume mici până la volume foarte mari de printare, adresate tipografiilor, producătorilor de tipar comercial, cât și mediului corporate, echipamente de tipar digital industrial pentru printarea formatelor mari și atipice, ambalajelor și etichetelor, inclusiv înnobilarea acestora, echipamente multifuncționale pentru birouri, soluții pentru managementul documentelor și informațiilor electronice, sisteme de supraveghere și soluții de analiză video.
 
De 30 de ani în România
În cei 30 de ani de activitate, Konica Minolta România s-a clasat în topul companiilor de profil de pe piața locală. Din 2001, compania și-a menținut pozița de lider pe segmentul echipamentelor laser color A3 pentru birouri. Din anul 2009, Konica Minolta România a ocupat primul loc pe piața sistemelor de tipar digital, la doar doi ani de la lansarea pe acest segment. Din 2014, compania s-a lansat ca integrator de soluții și servicii IT, iar în prezent oferă un portofoliu extins de soluții destinate procesării automate a documentelor și informațiilor electronice, precum și instrumente de comunicare și lucru de la distanță. În 2017, compania și-a extins activitatea pe piața de tipar digital industrial, iar doi ani mai târziu a devenit lider pe acest segment. În 2021, compania și-a consolidat poziția de furnizor de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video.
 
Konica Minolta România, bilanț la 30 de ani
În anul fiscal 2020, Konica Minolta România a înregistrat o cifră de afaceri de 29 milioane de euro. Compania a obținut o cotă de piață de 63%, pe segmentul sistemelor de tipar digital, și 41%, pe segmentul de echipamente multifuncționale laser A3 color pentru birouri.


 
Konica Minolta dedică succesul activităților sale clienților, partenerilor și angajaților
În cei 30 de ani de prezență pe piața românească, Konica Minolta a devenit o companie proeminentă și un partener de încredere pentru numeroase organizații din diferite domenii de activitate. Cu sediul central în București, compania deține, încă din 1994, filiale în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara și centre de asistență tehnică în Arad, Bacău, Baia Mare, Buzău, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Suceava și Târgu Mureș. În prezent, echipa Konica Minolta România numără 170 de angajați. Totodată, compania deține o rețea națională de parteneri autorizați, care comercializează produsele și soluțiile Konica Minolta.
„La aniversarea celor 30 de ani de activitate a companiei, felicit întreaga echipă Konica Minolta România și mulțumesc clienților și partenerilor noștri pentru colaborarea excelentă și încrederea acordată!” a mai declarat Helmut Ignat.
 
Implicare în proiecte de responsabilitate socială
Reducerea amprentei de carbon este una din principalele priorități ale companiei, toate echipamentele Konica Minolta fiind premiate cu distincțiile Energy Star și Blue Angel și certificate ISO 14001, ISO 15408, ISO 9000.
Konica Minolta România se alătură inițiativelor de responsabilitate socială ale Grupului, sprijinind local proiecte de mediu, precum cele inițiate de Asociația Parcul Natural Văcărești, competiții sportive inițiate sau în care sunt implicate Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Tenis sau Federația Română de Rugby, numeroase programe educaționale derulate în școlile din întreaga țară, prin intermediul asociațiilor de profil, și campanii umanitare pentru dotarea spitalelor la nivel național.