Soabar și-a triplat producția de etichete tipărite digital în timpul crizei COVID-19

Soabar și-a triplat producția de etichete tipărite digital în timpul crizei COVID-19

Soabar și-a triplat producția de etichete tipărite digital în timpul crizei COVID-19

Decizia de a dubla capacitatea de imprimare digitală din fabrica Leicester s-a dovedit a fi alegerea potrivită pentru Soabar Ltd.

Cele două sisteme de tipar digital a etichetelor de la Konica Minolta - AccurioLabel 190, instalate cu doar un an în urmă, funcționează la capacitate maximă de la începutul crizei COVID-19. Acest lucru s-a dovedit benefic atât pentru clienții care au găsit un sprijin concret în oferta celor de la Soabar, cât și pentru companie în sine prin triplarea comenzilor și a proceselor de lucru.


„În primele luni de criză COVID 19, fiabilitatea celor două AccurioLabel a fost testată la maxim, cu siguranță”, spune Phil Achurch, director general al Soabar Ltd. "Am observat că cererea de etichete digitale a luat o amploare masivă și, dacă nu ar fi fost mașinile Konica Minolta, ne-ar fi fost mult mai greu să ne sprijinim clienții în această perioadă dificilă."


Majoritatea comenzilor de etichete tipărite digital, în această perioadă de criză, sunt ale clienților deja existenți, care produc și comercializează bunuri sanitare, dezinfectante, tablete de clor și alte produse de igienă pentru sectorul sănătății. Pentru a satisface acest nivel de cerere fără precedent, Soabar a crescut viteza de rulare a echipamentelor AccurioLabel, bazându-se acum pe capacitatea a trei mașini.


„Deși am acoperit deja producția digitală din ultimul an, criza a accelerat acest proces și am trecut foarte repede de la un procent de producție digitală de 16–17% din cifra de afaceri, la 50% din vânzările curente”, explică Phil Achurch.


Soabar a fost unul dintre primii adepți ai tehnologiei Konica Minolta de printare digitală a etichetelor, instalând primul bizhub Press C71cf, în Anglia, în 2016. De atunci, lucrările au continuat să crească, pe partea digitală, atât de mult încât, anul trecut când a venit vorba de actualizarea sistemelor de producție, compania a decis să instaleze două sisteme AccurioLabel 190 și un echipament AccurioPress 3070, pentru a ține pasul cu cerințele și a susține viitorul afacerii.


Se pare că această investiție a fost făcută la momentul potrivit. Deși nimeni nu ar fi putut prezice că pandemia coronavirusului ar schimba complet piața, Soabar constată că presele digitale pe care le-a achiziționat susțin continuitatea afacerii, în timp ce joburile de tipar tradițional au scăzut ușor.


„Sistemele de printare digitală a etichetelor, de la Konica Minolta, sunt cu adevărat salvatoare atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri”, declară Rob Gallagher, director de producție la Soabar Ltd. „Producem acum peste 70.000 de metri liniari pe lună, ceea ce reprezintă o creștere de trei ori mai mare decât a fost la începutul anului. Și avem în continuare cereri, așa că oportunitățile ne așteaptă. "


Compania este binecunoscută, de asemenea, în industria textilă pentru furnizarea de etichete, atât cusute, cât și agățate de haine sau de umerașe, însă comenzile din acest sector au scăzut în majoritatea domeniilor, nu doar în cel de print. Cu toate acestea, Soabar înregistrează o creștere constantă a cererii de etichete pentru piața de îngrijire și spălătorie a produselor și echipamentelor de protecție.


„Cea mai mare parte a activității noastre în domeniul textilelor a dispărut, așa că, fără AccurioLabel 190 care să ridice viteza de producție, afacerea noastră ar fi putut fi grav compromisă”, declară Phil Achurch. „Pentru noi a fost o investiție cu adevărat revoluționară și, ca o consecință firească, vom pune mult mai mult accent pe zona digitală a afacerii, mai devreme decât s-ar fi întâmplat în mod natural. Am putea spune că am avut o creștere de câțiva ani în doar câteva luni.”


Tot Phil concluzionează: „A fost o perioadă îngrijorătoare pentru toată lumea, însă acum mă odihnesc mai bine noaptea știind că am recurs la o investiție corectă și că viitorul producției noastre de tipar este sigur cu Konica Minolta.”


„Konica Minolta este hotărâtă să își susțină clienții să presteze serviciile necesare, indiferent de cât va dura criza COVID-19. Ne bucurăm că tehnologia noastră este în măsură să ajute compania Soabar, astfel încât aceasta să mențină liniile de aprovizionare din zonele critice, în această perioadă fără precedent pentru multe companii”, adaugă Steve Lakin, consultant de vânzări Label Press din Marea Britanie, la Konica Minolta.

Legat de hardware

Legat de hardware

Contactați-ne