Două noi distincții CSR pentru Konica Minolta

București | 13 ianuarie 2021

Compania este inclusă pe lista Climate A 2020 de către CDP și este listată pe Dow Jones Sustainability World Index

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a primit cea mai înaltă evaluare și a câștigat pentru a cincea oară poziția de lider, la nivel global, pe lista Climate A, o organizație internațională non-profit dedicată activităților de realizare a unei economii durabile. În plus, pentru al nouălea an consecutiv, Konica Minolta a fost inclusă în lista de Parametri Mondiali ai Sustenabilității Dow Jones (DJSI World) - unul dintre cei mai prestigioși indici globali de investiții în guvernarea socială a mediului (ESG).


Lista Climate A cuprinde companii care au fost recunoscute ca lideri globali pentru acțiunile și strategiile lor, aplicate ca răspuns la schimbările climatice. Mai bine de 5.800 de companii din întreaga lume au fost analizate de către CDP, însă doar 270 dintre acestea au fost incluse pe lista Climate A pentru acțiunile asumate de reducere a emisiilor de CO2 și de atenuare a schimbărilor climatice.
 
Dow Jones Sustainability World Index este unul dintre cei mai prestigioși indici globali ai investițiilor ESG. În analiza anuală a celor mai mari 2.500 de companii, 323 de companii au fost listate pe DJSI World, inclusiv Konica Minolta.
 
Abordarea Konica Minolta asupra problemelor de mediu și a schimbărilor climatice
 
Konica Minolta se străduiește să își aducă aportul în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), facilitând în același timp evoluția comunității de afaceri și a societății umane. Odată cu stabilirea celor 17 ODD, Națiunile Unite au dezvoltat o strategie globală pentru a depăși principalele provocări actuale. În particular, Konica Minolta Business Solutions Europe se concentrează pe șase obiective importante: „Acțiune climatică”, „Consum și producție responsabilă”, „Educație de calitate”, „Egalitatea sexelor”, „Muncă decentă și creștere economică”, precum și „Parteneriatele pentru atingerea obiectivelor”.
 
În Europa, Konica Minolta a luat multe măsuri pentru a contribui la utilizarea responsabilă a resurselor energetice:
  • Din 2018, sediul european este conform din punct de vedere al neutralității emisiilor de carbon
  • Sediul european, precum și filialele sale din Germania, Regatul Unit, Austria și cele mai multe locații din Franța și Suedia utilizează electricitate din surse regenerabile
  • Consumul global de energie a fost redus prin trecerea la transportul de mărfuri cu inland vesel sau tren și prin consolidarea livrărilor
  • De la introducerea programului său „Enabled Carbon Neutrality” în 2015, compania și clienții săi au compensat împreună peste 30.000 de tone de emisii de CO2
  • În 2019, Konica Minolta a introdus bizhub ECO, un serviciu care include o configurație eco prestabilită a perifericelor multifuncționale color (MFP) și o garanție pentru copaci în cooperare cu Treedom
  • În 2020, Konica Minolta a introdus AIRe Link, un instrument de asistență vizuală de la distanță care a salvat peste 3.000 de vizite la fața locului, evitând emisiile de CO2 din călătorii
  • Tot în 2020, Konica Minolta a introdus Workplace Go, un instrument virtual de colaborare, care reduce inclusiv călătoriile de afaceri pentru întâlniri
 
Referință: Evaluare părți externe
Konica Minolta este inclusă în prezent în lista de indici globali ESG și deține o poziție înaltă, așa cum se arată mai jos.
 
Dow Jones Sustainability Index (USA) World Index (DJSI World): inclus în index consecutiv, din 2012
Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific): inclus în index consecutiv, din 2009
FTSE4Good Index Series (UK) Inclus în index consecutiv, din 2003
FTSE Blossom Japan Index (UK) Inclus în index consecutiv, încă de la înființare, în 2017
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Inclus în index consecutiv, încă de la înființare, în 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Inclus în index consecutiv, încă de la înființare, în 2017
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Inclus în index consecutiv, încă de la înființare, în 2018
S&P Global (USA) A primit premiul Silver Class în cadrul SAM Sustainability Award 2020
Corporate Knights (Canada) Clasată printre cele 100 de corporații cele mai durabile din lume (2011, 2019 și 2020)
oekom (Germany) A menținut cel mai înalt Prime Status, încă din 2011
Ethibel (Belgium) Selectată pentru investițiile universale Ethibel Pioneer și Ethibel Excellence (Mai 2020)
CDP (UK) Inclusă pe lista Climate A(2013, 2014, 2016, 2017 and 2020)
 
Despre CDP
CDP este o organizație non-profit, la nivel global, care determină companiile și guvernele să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, să protejeze resursele de apă și pădurile. Furnizor de cercetare climatică numit numărul unu de către investitori, colaborăm cu investitori instituționali cu active de 106 trilioane USD, valorificăm puterea de achiziție pentru a motiva companiile să își dezvăluie și să-și gestioneze impactul asupra mediului. Peste 9.600 de companii, cu peste 50% din capitalizarea pieței globale, au dezvăluit date de mediu prin CDP în 2020. Acest lucru se adaugă sutelor de orașe, state și regiuni care au dezvăluit, aducând platforma CDP la nivelul uneia dintre cele mai bogate surse de informații la nivel global despre modul în care companiile și guvernele conduc schimbările de mediu. CDP este membru fondator al We Mean Business Coalition.
https://cdp.net/en
 
 
Despre DJSI World
DJSI World este primul indice global care urmărește performanțele financiare bazate pe sustenabilitate, ale companiilor de top din lume, și este furnizat de S&P Dow Jones Indices din SUA. Acesta evaluează sustenabilitatea corporativă ca urmare a dezvoltărilor economice, de mediu și sociale. Indicele este extrem de recunoscut în rândul investitorilor instituționali globali, care analizează îndeaproape managementul ESG și sustenabilitatea. În analiza anuală a celor mai mari 2.500 de companii, 323 de companii au fost listate pe DJSI World iar, dintre acestea, 39 sunt companii japoneze, inclusiv Konica Minolta.
 
 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro