Konica Minolta desemnată lider în gestionarea proceselor de printare de către Quocirca

București | 8 iulie 2021

Konica Minolta a fost recunoscută drept furnizor de servicii pentru gestionarea proceselor de printare (MPS), în cel mai recent raport "MPS Vendor Landscape, 2021" al Quocirca. Recunoașterea obținută confirmă, o data în plus, poziția de lider de piață a companiei. Pentru acordarea premiului au fost luate în considerare criterii precum domeniile de aplicare a soluțiilor dezvoltate de Konica Minolta și amploarea portofoliului de produse și servicii al companiei.


În conținutul raportului se subliniază faptul că oferta Konica Minolta este „cuprinzătoare, conține servicii de printare digitală, IoT, inteligență artificială și soluții de realitate augmentată”. Investițiile Konica Minolta, în special pe zona de IT, „i-au permis să își îndeplinească strategia de a furniza servicii IT integrate și să devină un partener de încredere în implementarea de soluții pentru digitalizarea proceselor de lucru din companie.”
 
„Suntem onorați să primim o nouă confirmare a poziției noastre de lider pe segmentul de gestionare a proceselor de printare, aflat continuu în mișcare”, spune Olaf Lorenz, Senior General Manager Divizia de transformare digitală, Konica Minolta Business Solutions Europe. Konica Minolta și-a menținut poziția de lider în rapoartele anterioare, din 2017. „De la organizații mici și mijlocii, până la companii multinaționale și globale, ne susținem clienții în transformarea digitală prin oferirea unor variante eficiente, care să reunească infrastructura de printare cu serviciile IT securizate și soluțiile cloud de ultimă generație. A fi lideri de piață este o dovadă că viziunea și angajamentul nostru sunt pe deplin aliniate la necesitățile în continuă evoluție ale clienților noștri".
 
Serviciile de gestionare a proceselor de printare reprezintă un catalizator ce are ca scop susținerea companiilor în acțiunea lor de transformare digitală. Prin această transformare, organizațiile vor economisi timp și bani și vor oferi departamentelor IT timp suficient pentru a se concentra asupra sarcinilor de bază ale afacerii. MPS devine, astfel, o piatră de temelie a gestionării, în siguranță, a fluxurilor de lucru digitale, bazate pe cloud, care permit o muncă flexibilă și de la distanță. În centrul acestor schimbări, Konica Minolta își aduce contribuția prin susținerea organizațiilor mici și mari, astfel încât acestea să beneficieze de o transformare digitală inteligentă, prin conectarea intuitivă a oamenilor cu spațiile și dispozitivele.
 
În capitolul „Transforming the hybrid workplace”, din cadrul raportului Quocirca, se menționează că piața MPS a devenit mai matură, iar organizațiile au solicitări din ce în ce mai mari de la furnizori, în urma pandemiei COVID-19. Cu 47% din angajați, care lucrează încă de la distanță, companiile caută să suplinească beneficiile lucrului de la biroul fizic prin utilizarea unor soluții remote. Raportul arată că „56 la sută dintre organizații clasifică serviciile de la biroul fizic în primele trei criterii de selecție ale unui acord MPS. Acest lucru se transpune în mai multe șanse de a alege un anumit pachet de servicii de gestionare a infrastructurii de printare.”

Un partener de încredere pentru printarea în cloud
Raportul descrie o creștere a numărului de organizații care fac tranziția de la printarea locală la printarea în cloud, în vederea eficientizării costurilor: „39% au implementat o platformă de gestionare a printului în cloud, în timp ce 37% intenționează să facă acest lucru în viitorul apropiat. Deși majoritatea companiilor încă gestionează procesele de printare local, Quocirca a constatat că, până în 2025, 75% dintre organizații vor utiliza tot mai mult printarea în cloud.”
 
În ceea ce privește oferta Konica Minolta, raportul evidențiază beneficiile oferite clienților care doresc servicii de printare în cloud și care au opțiuni pentru cloud privat sau soluții hibride. Konica Minolta oferă utilizatorilor flexibilitatea serviciilor de printare, independent de locație, scutind departamentul IT de complexitatea gestionării imprimantelor, serverelor, driverelor, aplicațiilor și rețelelor. Acest lucru confirmă faptul că infrastructura de printare este întotdeauna actualizată și îndeplinește cele mai noi standarde de securitate.
 
Securitate integrată – un element esențial
În ceea ce privește importanța generală a securității pentru organizațiile menționate în raportul său, Quocirca spune că serviciile de securitate Konica Minolta sunt „elemente integrate în toate soluțiile sale de conectare inteligentă la biroul digital. Compania a dezvoltat soluții scalabile pentru a satisface nevoile de securitate IT ale organizațiilor, indiferent de dimensiunea acestora, și pentru a contracara o gamă vastă de amenințări: de la e-mailuri dăunătoare, până la terți intruși care încearcă să acceseze și să obțină datele clienților. În plus, Konica Minolta oferă servicii de gestionare a punctelor slabe pentru a evalua și monitoriza sistemele IT ale unui client, în condiții critice".
 
Complexitatea ofertei și a serviciilor MPS fac din vânzător un lider de piață
Serviciile de printare gestionate, de la Konica Minolta, sunt dezvoltate și aliniate pentru a răspunde nevoilor și cerințelor emergente ce au loc în cadrul birourilor digitale. Prin ofertă holistică ce include servicii de consultanță, implementare hardware și software și gestionarea fluxului de lucru, Konica Minolta acordă clienților săi posibilitatea de accesare a transformării digitale în siguranță și dobândirea independenței infrastructurii de printare.
 
Konica Minolta a fost clasificată de Quocirca, alături de ceilalți lideri de piață, drept furnizor care are „atât viziune strategică, cât și profunzime a ofertei de servicii. Astfel de lideri au investit resurse semnificative în dezvoltarea infrastructurii și a portofoliului de servicii, susținute și de capacitățile puternice de livrare”. Raportul mai spune: „Konica Minolta adoptă o abordare holistică, ce permite soluțiilor dezvoltate să se integreze perfect între ele pentru a optimiza fluxurile de lucru ale clienților - atât cele digitale, cât și cele printate”.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro

Despre Quocirca

Quocirca - companie mondială de cercetare și studii de piață – este principala sursă de informații independente și servicii de consultanță din industria de tipar. Aceasta oferă o perspectivă de neegalat asupra tehnologiilor inovatoare și a noilor modele de afaceri, concentrându-se pe modul în care jucătorii din industrie se adaptează condițiilor actuale de piață.