Konica Minolta inclusă pe lista celor mai sustenabile 100 de companii din lume pentru al cincilea an consecutiv

București | 14 februarie 2023

Konica Minolta a fost nominalizată pe lista “2023 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” (2023 Global 100). Compania se află printre cele mai sustenabile 100 de companii din lume pentru a șasea oară, fiind inclusă pentru prima dată în 2011 și pentru cel de-al cincilea an consecutiv din 2019.


Lista celor 100 de companii sustenabile la nivel global – Global 100 - este anunțată anual de către Corporate Knights, din Canada, la reuniunea Forumului Economic Mondial (WEF) - cunoscută sub numele de “Davos Meeting”. Întâlnirea de anul acesta a avut loc între 16 și 20 ianuarie.
 
Companiile din lista “2023 Global 100” au fost selectate în baza unei evaluări riguroase din peste 6.000 de organizații de pe întregul mapamond. Printre criteriile care trebuie îndeplinite de către companiile participante, cu venituri de peste 1 miliard USD, se numără indicatorii de mediu, sociali și de guvernanță, precum și capacitățile de a promova diversitatea și inovația. Un alt criteriu important îl reprezintă și procentul vânzărilor de produse ecologice. Printre companiile care excelează în sustenabilitate au fost nominalizate patru companii japoneze.
 
Konica Minolta – una dintre cele patru organizații japoneze incluse pe lista Global 100 - dezvoltă continuu produse și soluții pentru a aborda problemele sociale și de mediu, eficiente din punct de vedere energetic și ajută clienții să-și transforme procesele de producție și să promoveze reformarea stilului de lucru. Atunci când dezvoltă un produs, Konica Minolta identifică impactul pe care acesta îl are asupra mediului înconjurător, în fiecare etapă a ciclului său de viață, de la fabricare și transport, până la utilizare și eliminare. În același timp, compania evaluează obiectivele pe care le-a stabilit în scopul de a deveni o organizație sustenabilă. Procedând astfel, Konica Minolta încearcă să reducă impactul asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viață al produselor sale. Acest sistem de evaluare permite companiei să lanseze doar produsele care îndeplinesc standardele schemelor de etichetare ecologică din diferite țări, inclusiv condițiile Blue Angel Mark, din Germania, Eco Mark, din Japonia și cele ale programului internațional ENERGY STAR. Totodată, compania respectă cele mai recente standarde de mediu, gestionând în mod corespunzător substanțele chimice și îmbunătățind performanța de mediu a produselor sale.
 
Konica Minolta va continua să genereze inovație, pentru a promova atât creșterea afacerii sale, cât și crearea de noi valori pentru mediul înconjurător și întreaga societate, la nivel global.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Călătoria organizației Konica Minolta a început acum 150 de ani, odată cu o nouă viziune de a efectua diferit lucrurile. Dezvoltăm inovații pentru binele societății și al lumii. Același scop care ne-a ținut în mișcare atunci, ne mobilizează și acum. Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.
Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 32 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2021 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.
Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, imprimante și sisteme de tipar digital profesional și industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.
Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Contact

Contact

Viorica Mocanu

Marketing Manager

Marketing

marketing@konicaminolta.ro

+40212074560