Konica Minolta lansează un nou produs exclusiv de finisare în linie

București | 15 februarie 2022

Konica Minolta și Grupul Plockmatic și-au extins parteneriatul prin lansarea puternicelor și versatilelor produse de finisare în linie pentru broșuri – SD-435/450. Acestea reprezintă noi soluții eficiente din punct de vedere al costurilor, în special pentru Departamentele Centrale de Reprografiere (CRD) și furnizorii de print comercial.


Platforma Grupului Plockmatic introduce o nouă arhitectură, care permite funcții de finisare în linie, pentru prima dată în segmentele de piață cu volum mic de producție și până la mediu, pentru sistemele de tipar digital mono și color AccurioPress de la Konica Minolta. Versiunile inline ale SD-435 și SD-450 vor fi vândute exclusiv de către Konica Minolta pe tot parcursul anului 2022.
 
Noua arhitectură a sistemului permite furnizorilor de print comercial și CRD-urilor să producă broșuri de înaltă calitate, cu dimensiuni de la A6 și până la A4, chiar și format landscape. Aceasta deține și oferă toate funcțiile cheie, necesare finisării cu capse în colț și pe margini, îndoire, formarea cotorului și tăierea completă a produsului finit, toate combinate într-un singur sistem, ușor de utilizat.
 
Ines Wennemann, Product Manager Production Printing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa: „Seria Plockmatic SD-435/450 stabilește noi standarde și răspunde cerințelor exigente, care pot suferi modificări în funcție de funcționalitatea și gama de aplicații puse în practică, precum și de mediul de producție specific fiecărui client. Aceste sisteme de finisare oferă valoare reală oricărui mediu de producție, fie CRD, fie furnizor de print comercial. Caracteristici precum capacitatea de finisare a colilor lungi, capsarea colțurilor și a marginilor, efectuarea cotorului pătrat și tăierea completă sunt majore pentru obținerea succesului, în special pe piața de tipar digital color. Capacitatea de a produce broșuri A4 în format landscape devine o tendință din ce în ce mai importantă în piață, pe măsură ce clienții continuă să-și reevalueze posibilitățile.”
 
Printre alte opțiuni se regăsesc:
  • Un modul Trimmer RCT 3.0 (Rotate Crease Trimmer), care permite crearea broșurilor cu aspect profesional și oferă posibilitatea de tăiere și biguire a colilor de până la 620 mm lungime. În plus, acesta poate fi echipat cu bare antistatice active. Trimmerul innovator de la Konica Minolta – TU-510, cu tăiere pe toate cele patru laturi, poate fi utilizat ca alternativă la modulul RCT.
  • Un modul de finisare FM-400, care include un nou design, cu mecanism de formare a cotorului pătrat și tăiere pe latura opusă, într-o singură unitate. Acesta se bazează pe modelele de succes – SD-500/350, trimmer și book fold.
  • Stivuitor de mare capacitate BST4000 pentru furnizorii orientați spre producția ridicată. Stivuitorul permite rularea unor șiruri de cărți lungi, fără a fi necesară supravegherea acestora. Acesta poate fi poziționat imediat după SD-435/450 sau la un unghi de 90 de grade față de acesta.
 
Încă din 2016, când a avut loc prima semnare a acordului de parteneriat dintre cele două companii, Konica Minolta a lansat cu succes modulele de finisare a broșurilor Plockmatic SD-500, Plockmatic PowerSquareTM 160, PowersquareTM 224, precum și seria Plockmatic SD-435/450. Toate aceste implementări de module au ca rezultat îndeplinirea tuturor necesităților de finisare ale CRD-urilor și furnizorilor de print comercial, iar portofoliul Konica Minolta de produse de finisare este acum complet.
 
 
Johan Mikaelsson, Plockmatic VP Business Unit Inline & Group Technical Support: „Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru de succes printr-un acord exclusive, care aduce beneficii ambelor companii. Clienții recunosc că finisarea oricărui document nu a fost niciodată mai importantă. Seria modulelor de finisare SD-435/450 folosește cele mai recente tehnologii patentate Plockmatic pentru a oferi rezultate de calitate superioară unei vaste game de aplicații de tipar.”
 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro