Konica Minolta listată printre cele mai sustenabile 100 de corporații din lume

București | 25 ianuarie 2021

Statut obținut pentru a patra oară și în cel de-al treilea an consecutiv

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a fost inclusă în cea mai prestigioasă listă “2021 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” (2021 Global 100) pentru a patra oară și al treilea an consecutive. Compania a mai fost listată în Global 100 în anii 2011, 2019 și 2020.


Lista celor 100 de companii este anunțată anual de către compania fondată în Canada – Corporate Knights, în cadrul reuniunii Forumului Economic Mondial (WEF), cunoscut sub numele de Davos Meeting. Anul acesta, întâlnirea va avea loc online, sub denumirea de „Agendă Davos”, în timpul „Săptămânii Davos” (25-29 ianuarie). [1] 

Cele 100 de companii incluse în lista Global 100 care excelează în sustenabilitate au fost selectate din 8.080 de corporații importante din întreaga lume. Acestea au fost evaluate în funcție de indicatorii de mediu, sociali și de guvernanță, precum și a capacității de a promova diversitatea și inovația prin procentul de vânzări de produse ecologice. Dintre cele 100, cinci companii sunt de origine japoneză. 

Konica Minolta consideră că formarea unei societăți durabile duce către o durabilitate sporită a companiilor. Având la bază propriile convingeri, compania își consolidează angajamentul asumat de a aduce inovație în societate și de a încuraja crearea de noi valori. Scopul este de a realiza atât angajamente centrate pe oameni cu ajutorul profesioniștilor la fața locului, cât și crearea unei societăți durabile, bazată simultan pe creșterea afacerilor.

Platforma Konica Minolta Workplace Hub, de exemplu, sprijină stilurile de lucru diferite ale clienților companiei, sporind în același timp productivitatea și creativitatea. De asemenea, direcția de business medicală a grupului contribuie la furnizarea aparatelor de mare precizie pentru acest sector. Îmbunătățind calitatea vieții atât pentru îngrijitori, cât și pentru beneficiarii de servicii de îngrijire, HitomeQ Care Support este un serviciu care eficientizează fluxurile de lucru pentru îngrijitori. O altă ramură de business a Konica Minolta furnizează soluții de monitorizare a gazelor de la distanță, fără contact, prevenind astfel accidentele și contribuind la asigurarea siguranței și securității zonelor urbane.

De asemena, compania are o abordare strategică asupra schimbărilor climatice globale, lucru care reprezintă unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite: „Acțiune climatică”. Ca urmare, Konica Minolta Europe depune eforturi puternice pentru a atenua efectul negativ al schimbărilor climatice. De ani de zile, compania aprovizionează numai energie verde, economisind astfel anual aproximativ 1.200 de tone de CO2. De asemenea, sunt înlocuite călătoriile și se organizează tot mai multe întâlniri virtuale. În zona de servicii și asistență, Konica Minolta utilizează propriul instrument dezvoltat pentru asistența vizuală la distanță - AIRe Link, care a salvat peste 3.000 de deplasări ale clienților, în 2020. Mai mult, compania compensează emisiile inevitabile de CO2 și sprijină energia regenerabilă și reîmpădurirea, ca parte a diferitelor proiecte de compensare climatică. Totodată, pentru a-i ajuta să atingă propriile obiectivele de mediu, compania oferă clienților săi diferite servicii de sustenabilitate, cum sunt bizhub ECO sau programul Enabled Carbon Neutrality.

Konica Minolta integrează în activitatea sa punctele forte dezvoltate de-a lungul deceniilor cu cele mai noi tehnologii digitale pentru a oferi produse și servicii cu valoare adăugată ridicată, contribuind astfel la realizarea ODD-urilor.
 
[1] Din cauza pandemiei de Covid-19, WEF va organiza întâlnirea fizică anuală la Singapore, în perioada 13-16 mai 2021.
 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro