Konica Minolta medaliată cu aur pentru sustenabilitate

București | 16 mai 2024

EcoVadis plasează Konica Minolta în top 5 organizații din toate industriile

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) este onorată să anunțe că se află în top 5% companii din toate industriile, în urma evaluării efectuate de EcoVadis. Compania a primit cea de-a noua medalie de aur consecutivă, ca recunoaștere a realizărilor sale în materie de sustenabilitate și care o plasează în topul companiilor evaluate de EcoVadis în ultimele 12 luni.


EcoVadis oferă soluția de vârf pentru monitorizarea sustenabilității în lanțurile globale de aprovizionare. Folosind tehnologie inovatoare și expertiză în domeniul sustenabilității, EcoVadis se străduiește să implice companiile și să le ajute să adopte practici durabile. Evaluând în mod fiabil performanța sustenabilității, EcoVadis oferă feedback cuprinzător, benchmarking și instrumente care permit companiilor să se angajeze într-o călătorie de îmbunătățire continuă.
 
Procesul de evaluare EcoVadis apreciază responsabilitatea socială corporativă din patru domenii cheie – Mediu, Muncă și Drepturile Omului, Etică și Achiziții durabile. EcoVadis afirmă în Raportul de evaluare a durabilității de la Konica Minolta: „Compania demonstrează un sistem avansat de management a durabilității care acoperă toate cele patru teme analizate”.
 
Olaf Jonas, General Manager Environmental Social Governance, Konica Minolta Business Solutions Europa, declară: “Primirea unei medalii de la EcoVadis, în ultimii nouă ani consecutivi, este dovada angajamentului nostru la nivel global de a avea un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și la nivel social, prin inițiativele și cadrele proprii ale companiei, precum și prin sprijinirea obiectivelor programelor internaționale.”
 
Abordarea provocărilor globale de mediu, susținerea progresului la nivelul  societății și a fi un bun angajat al companiei sunt bornele politicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale Konica Minolta, ghidate de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Compania se concentrează pe îmbunătățirea durabilității operațiunilor sale și a locului pe care-l ocupă în economia circulară, precum și pe abordarea crizei climatice și pe reducerea poluării.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Călătoria organizației Konica Minolta a început acum 150 de ani, odată cu o nouă viziune de a realiza diferit lucrurile. Dezvoltăm inovații pentru binele societății și al lumii. Același scop care ne-a ținut în mișcare atunci, ne mobilizează și acum.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 33 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2021 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, imprimante și sisteme de tipar digital profesional și industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Contact

Contact

Viorica Mocanu

Marketing Manager

Marketing

marketing@konicaminolta.ro

021 207 4560