Konica Minolta primește încă o data certificarea ISO 14001:2015 pentru sistemul de management al mediului

București | 19 ianuarie 2021

Compania reiterează angajamentul asumat pentru protecția mediului

Sistemul de management al mediului (Environmental Management System - EMS) al Konica Minolta Business Solutions Europa a primit din nou certificarea ISO 14001: 2015, acordată de către TÜV Rheinland. EMS a primit această certificare, pentru prima dată, în 2017.


Prin sistemul său de management al mediului (EMS), Konica Minolta și-a asumat angajamentul de a reduce impactul asupra mediului, respectând legislația de mediu, sănătate și siguranță (EHS) și luând în considerare cerințele esențiale ale părților interesate. EMS integrează proceduri și procese pentru instruirea personalului, precum și monitorizarea, rezumarea și raportarea informațiilor specializate de performanță a mediului, pentru toate părțile interesate interne și externe ale Konica Minolta. Sistemul de management al mediului a fost înființat în iunie 2017 și, recent, a fost recertificat în conformitate cu standardul internațional ISO 14001: 2015. Această certificare menționează cerințele unui sistem de management al mediului ce poate fi adoptat de către organizații pentru a-și îmbunătăți performanțele de mediu. Certificare ISO 14001: 2015 ajută organizațiile să își minimizeze impactul negativ asupra mediului și să respecte legile, reglementările și alte cerințe de mediu aplicabile. Printre alte filiale europene care au primit certificarea ISO14001: 2015 se numără Italia, Portugalia, Spania, Danemarca, Suedia, Olanda și Marea Britanie.
 
Certificarea ISO 14001: 2015 confirmă angajamentul Konica Minolta de a-și atinge obiectivele durabilitate de protecție a mediului și este considerată un instrument ideal pentru susținerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD). Cele 17 ODD au fost dezvoltate de Națiunile Unite în încercarea de a crea o strategie globală cuprinzătoare pentru depășirea mediului cheie la nivel mondial și a provocărilor sociale. Konica Minolta Europe se concentrează, în mod special, pe șase dintre acestea: „Acțiune climatică”, „Producție și consum responsabil”, „Educație de calitate”, „Egalitate de gen”, „Muncă decentă și creștere economică” și „ Parteneriate pentru obiective ". Konica Minolta a definit acțiunea climatică drept unul dintre cele mai importante ODD. Din acest motiv, compania a dezvoltat o strategie pentru evitarea și reducerea consumului de energie, înlocuind sursele de energie care emit CO2 cu energie verde, compensând astfel emisiile inevitabile de CO2.
Ca parte a acestei strategii, Konica Minolta a colaborat cu ClimatePartner, care sprijină compania în calcularea, reducerea și compensarea emisiilor de carbon. Până în prezent, neutralitatea climatică a fost atinsă la sediul central al Konica Minolta în Europa și la filiala sa din Olanda.
Totodată, Konica Minolta oferă partenerilor și clienților săi servicii care contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Împreună cu aceștia, Konica Minolta Europe a compensat peste 30.000 de tone de CO2 în decurs de cinci ani. Întregul proces este verificabil, Konica Minolta fiind etichetată „climate neutral” și certificată pentru sprijinul său acordat proiectelor certificate Gold Standard. Soldul Konica Minolta este analizat și actualizat anual, permițând implementarea și monitorizarea măsurilor pentru evitarea continuă și reducerea emisiilor de carbon. Toate proiectele ClimatePartner sunt certificate conform celor mai înalte standarde internaționale și terți independenți verifică dacă măsurile locale sunt implementate conform regulilor.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro