Konica Minolta promovează importanța protejării mediului și a reciclării, cu ocazia celebrării a 150 de ani de activitate

București | 26 iunie 2023

Konica Minolta România, unul dintre cei mai importanți jucători din industria echipamentelor de printare, promovează importanța protejării mediului și a reciclării în rândul tinerei generații, cu ocazia celebrării a 150 de ani de activitate.


Subsidiara locală a Grupului Konica Minolta a marcat aniversarea celor 150 de ani de existență a Grupului printr-o serie de evenimente de responsabilitate socială.
 
Cel mai recent eveniment, “150 de copii, 150 de zâmbete”, organizat împreună cu Asociația Părinți de Cireșari, a fost destinat copiilor din comunitatea locală, cărora li s-au alăturat și copiii angajaților Konica Minolta România. Evenimentul a avut ca scop conștientizarea și responsabilizarea tinerei generații față de mediul înconjurător, reciclare și utilizarea sustenabilă a resurselor prin intermediul jocului și activităților recreative în aer liber.
 
„Prin acest eveniment destinat copiilor ne dorim să marcăm celebrarea unui moment special din istoria Konica Minolta, și anume, aniversarea a 150 de ani la nivel global, tânăra generație reprezentând, de fapt, viitorul nostru. Activitățile propuse au ca principal obiectiv conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător, a reciclării hârtiei și nu numai, la care s-au adăugat ateliere tematice de artă și cultură japoneză prin care ne dorim să subliniem și să arătăm copiilor originile companiei noastre”, declară Helmut Ignat, Director General Konica Minolta Business Solutions România.
 
Dacă la grupa mică, prichindeii și-au arătat talentul în arta picturii pe canvas, având ca temă de creație “Pământul verde”, adolescenții s-au întrecut la “Vânătoarea de comori” pentru a demonstra care echipă găsește mai multe indicii, câștigând puncte extra printr-o acțiune de ecologizare în Parcul Cireșarii.

Totodată, copiii mai mari și-au arătat îndemânarea prin participarea la un atelier de tâmplărie, iar cei mai mici au învățat că o bucată de hârtie se poate transforma și într-o jucărie, urmărind piesa de teatru “Hârtii-Jucării”, ambele activități subliniind importanța reciclării.

Copiii au avut ocazia să participe la o serie de ateliere interactive, menite să îi apropie cât mai mult de cultura și arta japoneză, prin atelierele de origami și kokedama sau desene manga.
 
În prima parte a acestui an, Konica Minolta România a organizat o acțiune de plantare cu diferite specii de plante, flori, pomi fructiferi, dar și copaci japonezi (arțari, migdali și cireși japonezi) în sectoarele Flora Asiei și Rosarium din cadrul Grădinii Botanice din București.
 
Konica Minolta este listată printre cele 283 de companii sustenabile la nivel mondial și a fost onorată cu distincția de lider global în Climate A List de către CDP (Carbon Disclosure Project). Această recunoaștere, obținută pentru a treia oară consecutiv din 2020, este rezultatul mai multor activități și obiective durabile pe care compania le-a atins și le implementează constant.
 
În ceea ce privește proiectele de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu, Konica Minolta își propune să atingă zero emisii nete până în anul 2050, prin compensarea surselor de energie care emit gaze cu efect de seră cu energie regenerabilă.
 
Totodată, compania își asumă angajamentul de a furniza produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate și biomateriale) până în 2050.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Călătoria organizației Konica Minolta a început acum 150 de ani, odată cu o nouă viziune de a efectua diferit lucrurile. Dezvoltăm inovații pentru binele societății și al lumii. Același scop care ne-a ținut în mișcare atunci, ne mobilizează și acum.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 32 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2021 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, imprimante și sisteme de tipar digital profesional și industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.
 

Contact

Contact

Viorica Mocanu

Marketing Manager

Marketing

marketing@konicaminolta.ro

021 207 4560