Konica Minolta România aduce pe piață noi sisteme de supraveghere MOBOTIX, cu funcții inteligente de analiză video, fără costuri de licențiere

București | 17 februarie 2021

Noua gama MOBOTIX MOVE, cu funcții de analiză video, este reglementată pentru siguranța la atacuri cibernetice

Konica Minolta Business Solutions România extinde portofoliul de sisteme de supraveghere odată cu lansarea a două noi modele din gama MOBOTIX MOVE. Acestea sunt 100% conforme NDAA (legea de autorizare a apărării naționale a Statelor Unite) și au funcții de analiză video avasată, precum detectarea obiectelor pierdute, identificarea numărului de persoane care intră și ies dintr-o clădire sau monitorizarea traficului urban.


Brandul german MOBOTIX, parte a grupului Konica Minolta din 2016, este recunoscut pe piaţa internaţională a soluţiilor de supraveghere și analiză video drept unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme video IP profesionale,  reglementate în 2020 conform legii de autorizare a apărării naționale a Statelor Unite (NDAA). Acestea sunt 100% conforme NDAA, atât din punct de vedere al calității și autenticității componentelor, cât și în ceea ce privește vulnerabilitatea la atacuri cibernetice, siguranța datelor și nivelul de securitate al camerelor.
 
Cu rezoluție de imagine de 2 sau 5 megapixeli, obiective varifocale cu autoiris și carcase robuste IK10, noua gamă MOBOTIX MOVE integrează acum 8 funcții de analiză video avansată, ce pot fi instalate fără costuri suplimentare de licențiere: Abandoned Object, Intrusion Detection, Camera Sabotage, Wrong Direction, Loitering Detection, Object Counting, Object Removal, Stopped Vehicle.
 
Disponibile în două variante, Bullet și Fixed Dome, noile sisteme MOBOTIX MOVE permit instalarea simultană a două dintre aceste funcții, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și crea astfel un produs personalizat, în funcție de propriile cerințe.
 
Prin intermediul funcțiilor de analiză video avansată, noua generație MOBOTIX MOVE se adresează unei varietăți de domenii de activitate: industria energetică și de producție, construcții, retail, servicii medicale, educație, transport, industria hotelieră sau parcuri logistice. Totodată, noua gamă MOVE este destinată și monitorizării spațiilor și obiectivelor de interes public, infrastructurii și instituțiilor publice sau private.
 
Funcția Abandoned Object poate fi utilizată pentru a detecta bagajele sau obiectele uitate în aeroporturi, în timp ce Wrong Direction generează automat alarme în zonele cu trafic intens, atunci când o persoană se deplasează într-o direcție greșită sau cu acces interzis. Funcția este destinată și pentru monitorizarea intrărilor sau ieșirilor din instituții sau clădiri.
 
Comportamentele neobișnuite ale persoanelor care rămân mai mult timp într-un loc, precum bancomate, scări de blocuri sau perimetrul școlilor, pot fi detectate cu ajutorul funcției Loitering Detection.
 
Object Counting poate fi utilizată pentru identificarea numărului de persoane care intră sau ies dintr-o clădire sau pentru monitorizarea traficului și a parcărilor. De asemenea, vehiculele parcate neregulamentar sau nerespectarea duratei de staționare a vehiculelor într-o parcare pot fi identificate prin intermediul funcției Stopped Vehicle.
 
Camera Sabotage detectează automat orice încercare de sabotaj sau repoziționare neautorizată a camerelor.
 
Funcția Object Removal este destinată atât industriei de retail, dar poate fi utilizată și de către instituții culturale, muzee sau expoziții, pentru monitorizarea obiectelor de artă.
 
O caracteristică esențială a noilor modele MOBOTIX MOVE constă în faptul că algoritmii de procesare a imaginilor pentru analiza video sunt acum disponibili direct în firmware-ul camerelor.
 
    Caracteristicile tehnice ale noilor modele MOBOTIX MOVE includ:
   
  • Standard ONVIF S, G, Q și T și codare H.264 / H.265 M-JPEG
  • Captare imagine până la 60 de cadre/secundă, în modul liniar, și 30 de cadre pe secundă, în modul WDR
  • Unghi de vizualizare de la 102.1° până la 31.5°, în plan orizontal, și de la 70.3° până la 22.7°, în plan vertical
  • luminator IR cu o lungime de undă de 850 nm, la o distanță de 40 m
  • Funcție Wide Dynamic Range de până la 1/17550 secunde
  • Integrare completă cu MOBOTIX MOVE NVR
  • IP66, rezistente la temperaturi extreme între -55°C și 60°C și umiditate de la 10 la 90%
  • Dual Shutter WDR & HDR (130db)
  • 4 fluxuri video reglabile individual
  • Obiectiv varifocal motorizat cu focalizare automată cu o apăsare (F1.6, 2,7 până la 12 mm)
  • Funcție audio bidirecțională integrată
  • Alimentare prin PoE sau unitate de alimentare (12V DC sau 24V AC)
  • Aplicație mobilă MOBOTIX MOVE NVR, disponibilă pentru iOS și Android

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro