Konica Minolta România lansează Konica Minolta Cloud - serviciu de infrastructură IT în cloud

București | 9 mai 2022

Konica Minolta România, lider în industria echipamentelor de printare, integrator de soluții de management electronic al documentelor și furnizor de sisteme de supraveghere video premium și soluții de analiză video avansată, lansează Konica Minolta Cloud, primul serviciu propriu de tip Infrastructure-as-a-Service (IaaS).


Odată cu schimbările tehnologice din ultimii ani, accelerarea digitalizării și trecerea la un mod de lucru hibrid, locul de muncă nu mai înseamnă o locație fizică, angajații companiilor având posibilitatea de a-și desfășura activitatea de oriunde. Pentru facilitarea lucrului de la distanță, dar şi pentru asigurarea continuităţii business-ului indiferent de situaţie, organizațiile sunt în căutare de diverse soluții, analizând atent aspecte importante legate de infrastructura de rețea, securitatea IT și modul în care datele pot fi accesate.
 
În acest context, Konica Minolta propune companiilor din orice industrie și de orice dimensiune soluții eficiente şi sigure care să le ofere flexibilitate în ceea ce priveşte găzduirea şi administrarea serverelor, a infrastructurii de reţea, securitatea IT și accesul facil la informații, prin lansarea serviciului Konica Minolta Cloud - soluţie de tip Infrastructure-as-a-Service sigură, securizată și scalabilă, disponibilă din propriile centre de date situate în Hanovra, Germania, și, în viitorul apropiat, în Stockholm, Suedia.
 
„Konica Minolta Cloud este prima soluţie IaaS proprie livrată de Konica Minolta. Serviciul oferă flexibilitate şi siguranţă, răspunzând nevoilor din ce în ce mai acute legate de independenţa de sedii fixe şi accesul la informaţii din orice loc, indiferent de context. Situaţiile excepţionale prin care trecem la nivel mondial în ultimii ani arată clar că unul dintre obiectivele de avut în vedere în construirea planului de continuitate a afacerii este asigurarea accesului la sistemele informatice. Konica Minolta Cloud facilitează accesul la servere și rețele virtuale, precum și la un mediu de stocare securizat și disponibil în centrele de date proprii Konica Minolta, situate în Europa”, declară Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta Business Solutions România.
 
Toate serviciile furnizate sunt complet automatizate și standardizate pentru a garanta resurse virtuale sigure, rapide și scalabile, pe baza nevoilor de dezvoltare IT ale companiilor, dispunând de acces securizat, în orice moment, prin intermediul unor conexiuni VPN.
 
„Prin utilizarea infrastructurii „as-a-service” furnizată din centrele de date Konica Minolta, organizaţiile îşi pot defini şi proteja resursele hardware şi software virtuale de care au nevoie pentru desfăşurarea activităţii în orice condiţii și pot optimiza totodată productivitatea din departamentele de IT, degrevându-le de sarcinile aferente administrării acestor resurse”, mai adaugă Andreea Mocanu. „Lansarea serviciului Konica Minolta Cloud vine în completarea strategiei şi portofoliului de soluţii cloud dezvoltate în ultima perioadă de Konica Minolta, alături de soluţiile de printare în cloud (Dispatcher Paragon Cloud) sau de soluţiile Microsoft de tip IaaS şi SaaS (Microsoft Azure, Microsoft 365), portofoliu aflat în acest moment în continuă dezvoltare.   
 
Centrele de date Konica Minolta asigură un nivel înalt de securitate, întreaga platformă fiind monitorizată proactiv 24/7, la toate nivelurile, și sunt certificate ISO27001 și DIN EN 50600, standarde ce asigură respectarea normelor GDPR. Accesul în centrele de date este permis pe bază de verificare a identității și necesită diferite niveluri de autentificare prin intermediul unei soluții profesionale de control acces. Totodată, centrele de date Konica Minolta dispun de alimentare redundantă cu energie electrică și o tehnologie de răcire extrem de eficientă, bazată în întregime pe energie regenerabilă.
 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro