Konica Minolta România, prin parteneriatul cu Trans Sped, oferă companiilor și instituțiilor locale soluții de digitalizare și semnătură electronică cu certificat digital calificat

București | 29 septembrie 2021

Konica Minolta România, prin parteneriatul cu Trans Sped, una dintre cele mai dinamice companii de fintech și transformare digitală din România, oferă companiilor și instituțiilor locale soluții de digitalizare și semnătură electronică cu certificat digital calificat

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare, integrator de soluții IT și furnizor de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video, a încheiat recent un parteneriat tehnologic cu Trans Sped, companie românească specializată în furnizarea de soluții de transformare digitală, prin intermediul căruia va oferi companiilor și instituțiilor publice de pe piața locală, soluții de semnătură electronică cu certificat digital calificat, arhivă electronică autorizată, servicii de păstrare pe termen lung a documentelor digitale și soluții pentru digitalizare și automatizare fluxuri de lucru.


Pe fondul evoluției tehnologice și schimbărilor din ultimii ani, digitalizarea a devenit una din prioritățile majore pentru multe dintre organizații atât la nivel local, cât și internațional, iar adoptarea unor soluții de automatizare a proceselor de lucru cu documente, de la creare până la aprobare și semnare, a trecut rapid de la statutul de nice to have la imperativul must have. Cu toate acestea, cifrele din primul semestru al acestui an arată că digitalizarea companiilor este departe de a se fi încheiat, perioada actuală accentuând necesitatea acestui demers.
 
Prin intermediul parteneriatului încheiat cu Trans Sped, Konica Minolta România pune la dispoziția companiilor de pe piața locală soluții rapide și sigure de semnătură electronică cu certificat digital calificat,  pentru facilitarea tranzacțiilor comerciale cu partenerii de business, inclusiv în relația cu autoritățile statului, reducând durata necesară semnării olografe și costurile cu transportul documentelor în format fizic, precum și riscurile asociate pierderii acestora.
 
De asemenea, companiile și instituțiile vor putea utiliza semnătura electronică și în domeniul relațiilor de muncă pentru întocmirea documentelor necesare la încheierea contractelor individuale de muncă, pe parcursul executării sau la încetarea acestora, economisind astfel timp și resurse pentru procedurile din departamentele de resurse umane.
 
„Suntem deosebit de încântați de încheierea parteneriatului cu Trans Sped și de faptul că vom putea oferi clienților noștri soluții de digitalizare și semnătură electronică cu certificat digital calificat, una dintre prioritățile noastre fiind aceea de a ne alinia portofoliul de soluții și servicii la cererea pieței și la specificul momentului”, afirmă Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta Business Solutions România. 
 
”Parteneriatul cu Konica Minolta ne onorează și reconfirmă angajamentul Trans Sped de a oferi soluții de digitalizare la standarde internaționale. Transformarea digitală începe cu semnătura electronică, dar nu se oprește acolo. Prin acest parteneriat oferim soluții adaptate fiecărui client în parte, de la certificate calificate până la fluxuri integrate de documente, automatizări și optimizări de procese digitale, arhivare electronică și servicii de Long Term Preservation”, declară Camelia Ivan, CEO Trans Sped.
 
Conform Regulamentului 910/2014 (eIDAS), semnătura electronică cu certificat digital calificat este non-repudiabilă în justiție și are valoare legală similară cu semnătura olografă. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt acceptate, recunoscute și opozabile în justiție pe piețele din România, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și pe toate piețele unde este recunoscută legislația europeană sau nord-americană.
 
Trans Sped oferă servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare și automatizare procese, soluții bazate pe certificatele digitale de semnături electronice calificate, avansate și simple, precum și mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate și soluții de arhivare electronică certificate conform legislatiei naționale și europene. Trans Sped este furnizor de servicii de încredere (Trust Service Provider) recunoscut pe piața internațională. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) și sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, fiind astfel recunoscute de către instituțiile, companiile și organismele publice sau private din SUA și UE. Trans Sped este, de asemenea, membru SAFE Identity, ETSI și al consorțiului Cloud Signature. Prin soluțiile oferite, Trans Sped ajută la nivel global companiile din domeniile farmaceutic și biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilități, retail, automotive, precum și alte industrii să-și digitalizeze procesele și să devină mai eficiente.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro