Supraveghere video inteligentă pentru industrie și producție

București | 29 iunie 2021

Supraveghere video inteligentă pentru industrie și producție: de la securitate de bază la transformare digitală

În prezent, tot mai multe organizații folosesc tehnologia modernă pentru analize avansate, automatizarea proceselor de lucru și digitalizare, obținând astfel un avantaj competitiv față de companiile tradiționale.


Tehnologia AI este deja trend-setter și în materie de supraveghere video, prin dezvoltarea de soluții inteligente de securizare perimetrală și optimizare a proceselor de lucru din companii.
În domenii esențiale, precum mediul industrial și de producție, tehnologia de supraveghere video cu Inteligență Artificială contribuie la îmbunătățirea calității produselor realizate, creșterea vitezei de producție, reducerea erorilor umane și prevenirea accidentelor de muncă.
 
Konica Minolta România oferă soluții personalizate bazate pe tehnologia video MOBOTIX cu Inteligență Artificială, ce răspund cerințelor speciale ale companiilor din domeniul industrial și de producție. Pe baza algoritmilor de analiză video avansată, soluțiile oferite permit inspecția vizuală a calității produselor, detecția defectelor de ambalare sau etichetare, securizarea proceselor de producție, precum și mentenanța predictivă a utilajelor. Astfel, tehnologiile hardware și software inovatoare asigură atât optimizarea operațiunilor, cât și reducerea costurilor și creșterea profitabilității.
 
Funcționarea optimă a utilajelor, siguranța angajaților la locul de muncă și fiabilitatea operațiunilor sunt esențiale pentru orice companie din domeniul industrial și de producție. Deseori, utilajele folosite în sectorul industrial și de producție trebuie să funcționeze fără întreruperi și asistență din partea unei echipe dedicate, precum și în condiții improprii - praf, murdărie, umiditate, temperaturi ridicate sau scăzute, iluminare slabă, întuneric. Sistemele de supraveghere video MOBOTIX sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor. Conform studiilor efectuate, timpul mediu de funcționare fără defecte a sistemelor MOBOTIX este mai mare de 9 ani, ceea ce pentru companii înseamnă o reducere considerabilă a costurilor de achiziție și mentenanță. Modulele optice de înaltă sensibilitate, senzorii termici sau cu infraroșu și aplicațiile software inteligente oferă imagini de calitate, chiar și în condiții optice dificile.
 
În egală măsură, securizarea sediilor, fabricilor sau a utilajelor este fundamentală. Deseori, accesul persoanelor neautorizate în halele de producție trebuie restricționat. De asemenea, există zone speciale cu acces limitat. Tehnologia video avansată MOBOTIX oferă măsuri preventive pentru monitorizarea oamenilor, spațiilor, utilajelor și investițiilor, detectarea intruziunilor, protecție împotriva furturilor, controlul accesului și detecția timpurie a incendiilor.
 
Utilizarea substanțelor periculoase sau inflamabile, folosirea corectă a utilajelor industriale și mentenanța echipamentelor în zone de risc sau inaccesibile sunt la fel de importante în sectorul industrial și presupun scenarii suplimentare de securizare a muncii, ce vizează prevenirea erorilor umane, cât și a celor cauzate de funcționarea defectuoasă a echipamentelor. Prin intermediul sistemelor video inteligente MOBOTIX, procedurile interne de securizare a muncii privind folosirea corespunzătoare a utilajelor, materialelor sau substanțelor pot fi monitorizate.
 
Procesele de lucru din sectorul industrial și de producție pot fi îmbunătățite prin monitorizarea etapelor de producție, controlul stocurilor, mentenanța de la distanță și prevenirea întreruperilor de funcționare a echipamentelor industriale. Folosirea aplicațiilor moderne de supraveghere video cu Inteligență Artificială oferă noi oportunități pentru sectorul industrial și de producție, astfel încât sistemele video pot fi sincronizate cu sistemul de control al echipamentelor, pentru a urmări procesele de lucru în mod autonom. În plus, tehnologia de supraveghere video asigură monitorizarea liniilor de producție, detectează automat defectele produselor și numărul produselor finite realizate. Inspecțiile periodice ale echipamentelor pot fi efectuate de la distanță, ceea ce duce la economie de timp.
 
Totodată, aspectele legate de securitate și confidențialitate sunt fundamentale pentru piața industrială și de producție. Sistemele MOBOTIX sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică excelentă. Toate elementele camerelor sunt securizate folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice. Acestea asigură trasabilitatea completă a acțiunilor utilizatorilor, fiind în același timp conform cu reglementările GDPR.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro