150 de copii, 150 de zâmbete
 
Konica Minolta România a sărbătorit aniversarea celor 150 de ani de istorie și evoluție la nivel mondial, prin organizarea unui eveniment special dedicat copiilor, împreună cu Asociația Părinți de Cireșari, sâmbătă, 10 iunie.

Evenimentul, denumit semnificativ “150 de copii, 150 de zâmbete”, a avut ca scop atât celebrarea celor 150 de ani de istorie a companiei, cât și responsabilizarea tinerei generații în grija față de mediul înconjurător și reciclare.

Micii participanți ne-au fascinat cu optimismul, candoarea și energia lor pe toată durata activităților interactive, menite să îi apropie cât mai mult de cultura și arta japoneză, prin atelierele de origami și kokedama, cu sprijinul minunatelor Ayako Funatsu și Carmen Baboian, sau desene manga, îndrumați de Asociația Culturală Kizuna.

Totodată, copiii angajaților Konica Minolta România și cei din comunitate au avut ocazia să participe la o serie de activități de sustenabilitate și protecție a mediului înconjurător prin jocul “Vânătoarea de comori”, pictură tematică și o mică acțiune de ecologizare. Dacă la grupa mică, prichindeii și-au arătat talentul în arta picturii pe canvas, având ca temă de creație “Pământul verde”, adolescenții s-au întrecut la “Vânătoarea de comori” pentru a demonstra care echipă găsește mai multe indicii, câștigând puncte extra printr-o mică acțiune de ecologizare în Parcul Cireșarii.

De asemenea, copiii mai mari și-au exprimat bucuria prin participarea la un atelier de tâmplărie, coordonat de către arhitectul Cristi Borcan, care a captivat atenția lor și a părinților prin experiența autentică și educațională pe care le-a oferit-o, iar cei mai mici au savurat piesa de teatru “Hârtii-Jucării”, susținută de artiștii de la Teatrul din Podul Meu, ambele activități subliniind importanța reciclării.

Mulțumim pentru implicare tuturor colaboratorilor noștri care au făcut posibilă desfășurarea în bune condiții a evenimentului. Mulțumim copiilor și părinților! Mulțumim, așadar, tuturor celor implicați!

Helmut Ignat, Director General Konica Minolta Business Solutions România: “Prin acest eveniment destinat copiilor ne-am dorit să marcăm celebrarea unui moment special din istoria Konica Minolta, și anume, aniversarea a 150 de ani la nivel global, tânăra generație reprezentând, de fapt, viitorul nostru. Activitățile propuse au avut ca principal obiectiv conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător, a reciclării hârtiei și nu numai, la care s-au adăugat ateliere tematice de artă și cultură japoneză prin care ne-am dorit să subliniem și să arătăm copiilor originile companiei noastre.