Cum putem folosi Inteligența Artificială pentru protecția și managementul proprietăților

București | 7 iulie 2021

Inteligența Artificială nu mai este de mult timp un concept întâlnit doar în literatura de specialitate sau în filmele science fiction. În prezent, modelul creierului uman este folosit în tehnologie pentru a construi rețele neuronale artificiale. Aceste rețele neuronale sunt computere cu aplicații specifice care folosesc învățarea prin imitare pentru a crea algoritmi care se aplică în situații concrete. Miniaturizarea computerelor permite ca astfel de algoritmi de analiză să poată rula în interiorul camerelor de supraveghere.


Konica Minolta România deține în portofoliu sisteme de supraveghere video profesionale ce integrează o platformă extinsă de analiză video avansată, cu posibilități extrem de variate de personalizare, prin accesarea aplicațiilor cu Inteligență Artificială și tehnologie Deep Learning.

Aplicațiile disponibile în platforma MOBOTIX 7 pot fi folosite cu succes în securizarea și gestiunea proprietăților. Algoritmii de analiză video automatizează supravegherea video și oferă control și proactivitate în protecția persoanelor, bunurilor și clădirilor.

Cele mai frecvente aplicații sunt cele de protecție perimetrală. Inteligența Artificială poate detecta comportamente suspecte în zone predefinite, gestiona accesul în parcări și declanșa alerte la blocarea căilor de acces auto sau a căilor de evacuare. În același timp, se pot defini scenarii de monitorizare a spațiilor comune pentru a putea identifica zonele cele mai frecventate, în vederea optimizării fluxurilor de persoane și folosirii eficiente a suprafețelor disponibile.

Platforma MOBOTIX 7 include o gamă extinsă de aplicații de analiză video care pot funcționa simultan în aceeași cameră, rezultând o soluție de supraveghere și analiză video personalizată, dezvoltată la cererea specifică a utilizatorului.

 MX Analytics AI detectează numărul de persoane sau obiecte, precum și mișcarea în zonele cu acces restricționat sau în zonele de risc.
AI Crowd detectează numărul de persoane din spațiile aglomerate și formarea cozilor.
AI Crowd Deep Social Distancing detectează fluxul de persoane dintr-o anumită zonă și monitorizează respectarea regulilor de distanțare socială.
AI Overoccupancy identifică, în procente, gradul de ocupare a uneia sau mai multor zone și detectează automat zonele supraaglomerate.
AI Spill detectează, prin alarme automate, căderea sau prezența la sol a unei persoane.
AI Loitering detectează comportamentele neobișnuite ale persoanelor care petrec mai mult timp într-un loc.
AI Intrusion PRO detectează automat persoanele care traversează o secvență de linii virtuale.
AI Fire detectează cu ușurință incendiile la interior sau exterior, inclusiv în cazul vehiculelor sau transportului de mărfuri, fără a necesita senzor termic.  
AI Smoke detectează automat fumul în spațiile interioare și exterioare.
AI Parking poate clasifica vehiculele în funcție de tipul lor și informa referitor la gradul de ocupare a locurilor de parcare.
AI Lost detectează obiecte și bagaje pierdute sau uitate într-un anumit loc.

Totodată, aspectele legate de securitate și confidențialitate sunt fundamentale pentru piața de real estate. Sistemele MOBOTIX sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică excelentă. Toate elementele camerelor sunt securizate folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice. Acestea asigură trasabilitatea completă a acțiunilor utilizatorilor, fiind în același timp conform cu reglementările GDPR.
 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro