Konica Minolta anunță lansarea noului AccurioJet KM-1e B2+ cu tehnologie inkjet UV

București | 25 iunie 2020

Konica Minolta a lansat astăzi, 25 iunie, un nou sistem industrial de tipar digital cu cerneală - AcurioJet KM-1e, format B2+ și tehnologie UV. Compania continuă, astfel, să accelereze creșterea sa pe piețele de tipar industrial.


Ca successor al AccurioJet KM-1, principalul avantaj al AccurioJet KM-1e rămâne posibilitatea multiplă de extindere a afacerilor de la lucrările actuale, la aplicații cu mult mai profitabile. Astfel, Konica Minolta a atins cel mai înalt nivel în ceea ce privește tehnologia UV, pentru maximizarea capacității de printare pe diverse tipuri de suporturi, inclusiv substraturi din plastic, film transparent, hârtie foliată, suporturi metalice, pânză și substraturi sintetice.


Încă de la lansarea sa la Drupa, în 2016, sistemul AccurioJet KM-1 a fost apreciat ca fiind prima alegere pentru tiparul digital pe format B2+. Multe dintre companiile de printare comercială, online, direct mail, sau furnizori de tipar și edituri au obținut multiple beneficii în urma instalărilor acestui sistem, grație versatilității media rezultate din tehnologia originală UV, dezvoltată de Konica Minolta.


Toshi Uemura, Director Executiv, Președinte al Diviziei de Tipar Profesional, Konica Minolta Inc, a declarat: „Sub conceptul ’Igniting Print Possibilities’ sintetizăm direcția companiei de a răspunde provocărilor sosite atât din partea clienților, în particular, cât și a societății, în general, prin intermediul tiparului digital cu automatizare suplimentară, producție digitală integrată la cerere și verificarea funcționării și a calității materialelor. AccurioJet KM-1e este un produs cheie în strategia noastră de a oferi clienților noștri posibilitatea de a profita de numeroasele oportunități pe care le aduce digitalizarea, susținând tendința de a trece de la tiparul offset, la tiparul cu jet de cerneală, într-o piață cu o tendință de creștere rapidă. "


Cu AccurioJet KM-1e, Konica Minolta va continua să își susțină clienții în producția de lucrări cu valoare adăugată, unde sunt necesare o calitate superioară, compatibilitate extinsă media și personalizare a materialelor tipărite. Ca exemplu, în cadrul parteneriatului dezvoltat cu MGI, Konica Minolta se află în proces de elaborare a unei soluții de lăcuire pentru tiparul cu înnobilare și a unei tehnologii cu laser digital pentru tăierea decorativă, opțiuni care vor deschide mai multe uși pentru clienți și le vor oferi posibilitatea de a-și dezvolta propriul portofoliu de clienți.


Primele instalări ale Konica Minolta KM-1e au fost deja inițializate în Europa și în SUA, iar despre acestea vom reveni curând cu mai multe detalii.


„Principala caracteristică a sistemului AccurioJet KM-1e rămâne capacitatea sa de a oferi o vastă extindere a afacerilor. În acest mod, oferim clienților noștri posibilități de accesare a unor aplicații noi, mai profitabile. Doar un singur exemplu: avem feedback din piață că, mulțumită combinației de tehnologii de primă clasă, unii clienți lucrează acum cu agențiile, în mod direct, mai mult decât în trecut. Oferim, așadar, de la tipar de înaltă calitate, până la lăcuire și tăiere decorativă extrem de sofisticată, oportunități importante pentru extinderea afacerilor clienților", a adăugat Toshi Uemura.


AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta, denumit “Swiss Army Knife” al tiparului, grație versatilității sale de substraturi și aplicații, precum și a performanțelor succesului său, beneficiază de tehnologia unică -  Dot Freeze, de la Konica Minolta. Procesul brevetat, cunoscut sub numele de DFT, a depășit una dintre provocările fundamentale ale tiparului digital cu jet de cerneală și anume mișcarea necontrolată a punctelor de cerneală, care reduce calitatea printului și gama de materialele viabile. Tehnologia unică Dot Freeze congelează cerneala în contactul cu materialele, ceea ce duce la o stabilitate și o consistență superioară a culorilor și rezultate excelente cu printuri perfecte, uscate instantaneu.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro