Konica Minolta anunță lansarea noului AccurioJet KM-1e B2+ cu tehnologie inkjet UV

București | 25 iunie 2020

Konica Minolta a lansat astăzi, 25 iunie, un nou sistem industrial de tipar digital cu cerneală - AcurioJet KM-1e, format B2+ și tehnologie UV. Compania continuă, astfel, să accelereze creșterea sa pe piețele de tipar industrial.


Ca successor al AccurioJet KM-1, principalul avantaj al AccurioJet KM-1e rămâne posibilitatea multiplă de extindere a afacerilor de la lucrările actuale, la aplicații cu mult mai profitabile. Astfel, Konica Minolta a atins cel mai înalt nivel în ceea ce privește tehnologia UV, pentru maximizarea capacității de printare pe diverse tipuri de suporturi, inclusiv substraturi din plastic, film transparent, hârtie foliată, suporturi metalice, pânză și substraturi sintetice.


Încă de la lansarea sa la Drupa, în 2016, sistemul AccurioJet KM-1 a fost apreciat ca fiind prima alegere pentru tiparul digital pe format B2+. Multe dintre companiile de printare comercială, online, direct mail, sau furnizori de tipar și edituri au obținut multiple beneficii în urma instalărilor acestui sistem, grație versatilității media rezultate din tehnologia originală UV, dezvoltată de Konica Minolta.


Toshi Uemura, Director Executiv, Președinte al Diviziei de Tipar Profesional, Konica Minolta Inc, a declarat: „Sub conceptul ’Igniting Print Possibilities’ sintetizăm direcția companiei de a răspunde provocărilor sosite atât din partea clienților, în particular, cât și a societății, în general, prin intermediul tiparului digital cu automatizare suplimentară, producție digitală integrată la cerere și verificarea funcționării și a calității materialelor. AccurioJet KM-1e este un produs cheie în strategia noastră de a oferi clienților noștri posibilitatea de a profita de numeroasele oportunități pe care le aduce digitalizarea, susținând tendința de a trece de la tiparul offset, la tiparul cu jet de cerneală, într-o piață cu o tendință de creștere rapidă. "


Cu AccurioJet KM-1e, Konica Minolta va continua să își susțină clienții în producția de lucrări cu valoare adăugată, unde sunt necesare o calitate superioară, compatibilitate extinsă media și personalizare a materialelor tipărite. Ca exemplu, în cadrul parteneriatului dezvoltat cu MGI, Konica Minolta se află în proces de elaborare a unei soluții de lăcuire pentru tiparul cu înnobilare și a unei tehnologii cu laser digital pentru tăierea decorativă, opțiuni care vor deschide mai multe uși pentru clienți și le vor oferi posibilitatea de a-și dezvolta propriul portofoliu de clienți.


Primele instalări ale Konica Minolta KM-1e au fost deja inițializate în Europa și în SUA, iar despre acestea vom reveni curând cu mai multe detalii.


„Principala caracteristică a sistemului AccurioJet KM-1e rămâne capacitatea sa de a oferi o vastă extindere a afacerilor. În acest mod, oferim clienților noștri posibilități de accesare a unor aplicații noi, mai profitabile. Doar un singur exemplu: avem feedback din piață că, mulțumită combinației de tehnologii de primă clasă, unii clienți lucrează acum cu agențiile, în mod direct, mai mult decât în trecut. Oferim, așadar, de la tipar de înaltă calitate, până la lăcuire și tăiere decorativă extrem de sofisticată, oportunități importante pentru extinderea afacerilor clienților", a adăugat Toshi Uemura.


AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta, denumit “Swiss Army Knife” al tiparului, grație versatilității sale de substraturi și aplicații, precum și a performanțelor succesului său, beneficiază de tehnologia unică -  Dot Freeze, de la Konica Minolta. Procesul brevetat, cunoscut sub numele de DFT, a depășit una dintre provocările fundamentale ale tiparului digital cu jet de cerneală și anume mișcarea necontrolată a punctelor de cerneală, care reduce calitatea printului și gama de materialele viabile. Tehnologia unică Dot Freeze congelează cerneala în contactul cu materialele, ceea ce duce la o stabilitate și o consistență superioară a culorilor și rezultate excelente cu printuri perfecte, uscate instantaneu.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.
 

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 29 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.
 

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată MOBOTIX.
 

 

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.


 

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:

Viorica Mocanu, Marketing Manager

Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro

About Konica Minolta Business Solutions Europe

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, based in Langenhagen, Germany, is a wholly owned subsidiary of Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta enables its clients to champion the digital era: with its unique imaging expertise and data processing capabilities, Konica Minolta creates relevant solutions for its customers and solves issues faced by society. As a provider of comprehensive IT services, Konica Minolta delivers consultancy and services to optimise business processes with workflow automation. The company further offers its customers solutions and managed services in the field of IT infrastructure and IT security as well as cloud environments. With regard to its office printing solutions, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" stated that Konica Minolta is "recognised globally as a leader in print transformation". As a strong partner for the professional printing market, Konica Minolta offers business consulting, state-of-the-art technology and software and has established itself as the production printing market leader for more than a decade in Europe (InfoSource). Its Business Innovation Centre in London and four R & D laboratories in Europe enable Konica Minolta to bring innovation forward by collaborating with its customers as well as academic, industrial and entrepreneurial partners. For its innovative service approach that complements their devices perfectly, Konica Minolta was awarded the prestigious ‘"Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" by Keypoint Intelligence. Konica Minolta Business Solutions Europe is represented by subsidiaries and distributors in more than 80 countries in Europe, Central Asia, the Middle East and Africa. With approximately 10,000 employees (as of April 2020), Konica Minolta Europe earned net sales of over 2.34 billion in financial year 2019/2020.

 

For more information, please visit http://newsroom.konicaminolta.eu and follow Konica Minolta on Facebook, YouTube and Twitter @KonicaMinoltaEU

 

Terms and product names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders and are hereby acknowledged.