Gold Certification GREENGUARD – o nouă atestare a Konica Minolta privind programul de sustenabilitate

| 7 iulie 2020

Konica Minolta a obținut certificarea GREENGUARD GOLD pentru cerneala folosită de sistemele AccurioWide, într-o acțiune în care a confirmat, o dată în plus, angajamentul de sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu.


De zeci de ani, Konica Minolta este angajată în programul de sustenabilitate din cadrul operațiunilor sale globale. Prin planul de acțiune adoptat pentru protejarea mediului înconjurător - Eco Vision 2050 – compania stabilește obiective ambițioase pentru a reduce emisiile de carbon și a păstra planeta verde. Produsele care primesc certificările GREENGUARD sunt testate științific și îndeplinesc unele dintre cele mai riguroase standarde privind emisiile, contribuind la reducerea poluării aerului din interiorul încăperilor și a riscului de expunere la substanțe chimice.

Carsten Bamberg, Business Development Manager Industrial Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe, a declarat: „Gold Certification GREENGUARD este un alt exemplu al modului în care noi, la Konica Minolta, căutăm să dezvoltăm proactiv cele mai bune soluții tehnologice și de fabricare a cernealei. De asemenea, aceste practici stau la baza angajamentului nostru de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu, împreună cu deschiderea față de clienții și partenerii noștri, care ne confirmă, astfel, statutul de companie orientată către colaborare și relaționare."

În plus față de menținerea emisiilor scăzute în spații închise, sistemele cu jet de cerneală AccurioWide UV LED de la Konica Minolta, destinate tiparului wide-format, oferă următoarele avantaje:

  • gamă vastă de culori cu nuanțe vibrante pentru rezultate dinamice care impresionează și inspiră;
  • versatilitate în printarea pe suporturi rigide sau flexibile, cu precizie și aderență excelente, pentru a lărgi domeniul de aplicabilitate al posibilelor lucrări;
  • cel mai mic consum de cerneală pe metru pătrat de pe piață.

GREENGUARD este parte a Underwriters Laboratories (UL), care funcționează pentru a promova sustenabilitatea globală, sănătatea și securitatea mediului înconjurător, prin sprijinirea creșterii și dezvoltării de produse, servicii și organizații sustenabile.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro