HBO Nova a achiziționat o nouă linie de producție a etichetelor de la Konica Minolta

| 1 iulie 2020

Investițiile efectuate în sistemele de tipărire și finisare digitală all-inclusive, precum și asistența în domeniul consultanței de afaceri oferită de Konica Minolta crează noi oportunități pe piața producției de etichete, aflată într-o continuă creștere.


HBO Nova AS, societate înființată ca rezultat al fuzionării companiilor de tipar nordice Haugesund Bok & Offset (HBO) și Nova Print Stavanger AS, beneficiază, în prezent, de noi posibilități de dezvoltare a afacerilor cu ajutorul echipamentelor Konica Minolta și a consultanței în domeniu oferită de companie.


Din luna iulie, portofoliul de echipamente al HBO Nova AS va fi completat cu un nou sistem de producție digitală a etichetelor, de la Konica Minolta – AccurioLabel 230 roll-to-roll. Acesta va fi instalat în fabrica din Haugesund, Norvegia, odată cu unitatea de finisare DC330 - convertor special dezvoltat pentru finisarea etichetelor tipărite digital și care poate funcționa atât în linie cu presa digital, cât și ca unitate independentă.


Instalarea noului sistem de producție AccurioLabel 230 și a unității de finisare DC330 aveau ca termen inițial de finalizare luna martie. Din păcate, pandemia de coronavirus a dus la blocarea totală a lucrărilor și la o întârziere firească a instalărilor. Însă, imediat după relaxarea parțială a măsurilor adoptate împotriva răspândirii COVID-19 și mulțumită comenzilor de etichete care au continuat să crească, HBO Nova a decis să continue instalările.


Sistemul complet de printare, convertire și finisare de la Konica Minolta va permite HBO Nova să le ofere clienților săi etichete autoadezive tipărite digital, în tiraje mici și mijlocii, cu o calitate de tipar de cel mai înalt nivel posibil, destinate oricărui scop imaginabil. O piață de nișă, deja identificată și explorată în mod activ, este etichetarea recipientelor pentru bere. Astfel, în urma unei creșteri accentuate a mini-fabricilor și a dezvoltării producției de bere atât la nivel national, cât și international, ofertele HBO Nova lansate pe piața de producție digitală a etichetelor tipărite pe AccurioLabel 230 pot aduce noi rate de profit. Sectorul alimentar este, de asemenea, o zonă de exploatare și implementare a producției de etichete digitale. În acest sector, HBO Nova a descoperit oportunități atât la nivel local, cât și în Europa de Vest și în Orientul Mijlociu.


Orjan Risanger, nou director general al HBO Nova, a declarat: „Vreau să adresez aprecierile noastre sincere echipei Konica Minolta, pentru profesionalismul cu care ne-a acordat suportul necesar pentru a ne ajuta să ajungem acolo unde suntem acum. Personalul a fost instruit în vederea utilizării proceselor digitale și asupra aspectelor comerciale, creându-se, astfel, o platformă specială destinată generării de noi fluxuri semnificative de venituri. A fost interesant și educativ pentru toate părțile și ne dorim un parteneriat de succes în continuare. Modelul de service este, de asemenea, extrem de important, iar cel de la Konica Minolta este foarte bun. Pot exista probleme reale dacă service-ul nu este de încredere.”


Ragnar Brynildsen, CEO AS Group International, a declarat: „Industria ambalajelor este o piață în continuă creștere, în întreaga lume. Clienții solicită acum rulaje mai scurte și personalizare pentru produsele lor, mai ales că tot mai multe mărci mici intră pe piață și doresc tot mai multe produse și servicii locale.


Înainte de a alege soluția Konica Minolta, am efectuat un studiu asupra concurenților acestei companii. Nu există nimic de comparat pe piață în ceea ce privește calitatea produsului, serviciul furnizat și expertiza oferită. Soluțiile Konica Minolta sunt cele corecte pentru noi. Este o situație câștigătoare pentru toate părțile implicate. Nu putem intra în detalii complete, dar avem un plan real de creștere pe piață. Nu este doar un vis."


Edoardo Cotichini, Team Manager Industrial Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe, a declarat: „Din feedback-ul clienților știm că abordarea noastră în piață și suportul dedicat funcționează. Around the world, around the clock - ajutăm clienții să dea viață ideilor.


„Creșterea comenzilor către HBO Nova pentru volumele de etichete în timpul blocării legate de coronavirus reflectă propria noastră cercetare din industrie, în care clienții raportează o creștere a producției digitale. Și, în timp ce multe companii și-au redus forța de muncă în timpul blocajelor impuse de pandemie, sistemele AccurioLabel au fost alese datorită ușurinței lor de utilizare, calității oferite și a fiabilității extrem de ridicate."


About Konica Minolta Business Solutions Europe

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, based in Langenhagen, Germany, is a wholly owned subsidiary of Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta enables its clients to champion the digital era: with its unique imaging expertise and data processing capabilities, Konica Minolta creates relevant solutions for its customers and solves issues faced by society. As a provider of comprehensive IT services, Konica Minolta delivers consultancy and services to optimise business processes with workflow automation. The company further offers its customers solutions and managed services in the field of IT infrastructure and IT security as well as cloud environments. With regard to its office printing solutions, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" stated that Konica Minolta is "recognised globally as a leader in print transformation". As a strong partner for the professional printing market, Konica Minolta offers business consulting, state-of-the-art technology and software and has established itself as the production printing market leader for more than a decade in Europe (InfoSource). Its Business Innovation Centre in London and four R & D laboratories in Europe enable Konica Minolta to bring innovation forward by collaborating with its customers as well as academic, industrial and entrepreneurial partners. For its innovative service approach that complements their devices perfectly, Konica Minolta was awarded the prestigious ‘"Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" by Keypoint Intelligence. Konica Minolta Business Solutions Europe is represented by subsidiaries and distributors in more than 80 countries in Europe, Central Asia, the Middle East and Africa. With approximately 10,000 employees (as of April 2020), Konica Minolta Europe earned net sales of over 2.34 billion in financial year 2019/2020.

 

For more information, please visit http://newsroom.konicaminolta.eu and follow Konica Minolta on Facebook, YouTube and Twitter @KonicaMinoltaEU

 

Terms and product names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders and are hereby acknowledged.