Konica Minolta obține prima certificare FOGRA53 pentru sistemul digital AccurioPress KM-1

| 15 iulie 2019

București, 15 iulie 2019

Konica Minolta este primul producător de sisteme digitale și furnizor internațional de soluții care obține certificarea FOGRA53.


În urma unui program detaliat de testare, Konica Minolta a primit certificarea FOGRA53 pentru sistemul digital inkjet AccurioJet KM-1 LED.  Criteriile de recunoaștere și obținere au fost, printre altele: stabilitatea, versatilitatea și precizia culorilor.


AccurioJet KM-1 poate printa până la 3000 de coli B2 pe o singură față/oră, cu o rezoluție de până la 1200 dpi. Câteva dintre avantajele majore oferite de acest sistem sunt trecerea de la tiparul offset la tiparul digital, posibilitatea de printare hibridă prin integrarea AccurioJet KM-1 în procesele offset existente, imprimarea duplex și pe coli de dimensiuni mai mari sau imprimarea pe ambalaje sau hârtie texturată.


Sistemul AccurioJet KM-1 beneficiază de Tehnologia Dot Freeze. Prin intermediul ei, picăturile de cerneală îngheață automat la contactul cu hârtia. În general, mișcarea necontrolată a punctelor de cerneală reduce calitatea imprimării și a hârtiei prelucrate. Tehnologia Dot Freeze asigură schimbarea bruscă a temperaturii, cernelurile de la duza capului de printare devenind compacte la atingerea suportului de printare. Astfel, culorile nu se amestecă, iar imprimarea se poate face și pe hârtie poroasă.


Orientată permanent către nevoile clienților, Konica Minolta a creat un mostrar de culori pentru a prezenta gama largă de culori ce pot fi produse pe modelul AccurioJet KM-1, recunoscut drept cel mai bun sistem de tipar digital B2+ de către Asociația Europeană a Presei Digitale.


„Certificarea obținută demonstrează stabilitatea incredibilă, versatilitatea și acuratețea culorilor sistemului AccurioJet KM-1. Cu o gamă completă de nuanțe, echipamentul KM-1 obține profil ICC CMYK și profilul FOGRA53. O presă litografică standard nu ar putea printa o gamă atât de variată de culori.” a declarat Colin Osborne MBE, Managerul al Departamentului de Management al Culorilor, Konica Minolta.


„Tehnologia Dot Freeze UV pe echipamentul KM-1, patentată de Konica Minolta,  asigură stabilitatea culorii în timpul execuției lucrărilor de tipar, cu o precizie remarcabilă recunoscută în industrie, testată pe un job de printare de 500 de exemplare. AccurioJet KM-1 a fost certificat FOGRA pentru profilurile ICC: FOGRA39, 47, 51, 52, 53, Japan Colour și profilurile de culoare GRACoL Coated and Uncoated. Astfel, sistemul poate executa lucrări complexe pentru toate mărcile internaționale, demonstrând acuratețe și consistența culorilor, indiferent de piața pe care este produsă imprimarea.”


FOGRA – cu denumirea completă de Institutul de Cercetare Fogra pentru Tehnologii Media – este un institut de cercetare pentru imprimare și suport de printare, cu sediul în Germania. Acesta funcționează sub umbrela Federației Germane a Asociațiilor de Cercetare Industrială.


„Felicitări, Konica Minolta! AccurioJet KM-1 a obținut certificarea FograCert (ISO 12647-8) cu noua caracteristică FOGRA53 și FOGRA 39, 47, 51 ȘI 52. În plus, a fost realizat cu succes un nou test pe AccurioJet KM-1 – o certificare combinată ce stabilește FograCert VPS, de la testarea primului print, până la testarea întregului job de printare, potrivit Standardului Digital Fogra. AccurioJet KM-1 îndeplinește toate cerințele pentru alte două standarde de certificare, GRACoL Coated and Uncoated (IDEAAlliace) și Japan Color (Asociația Echipamentelor Japoneze de Printare). Testarea și certificarea concomitentă a trei standarde de renume internațional a fost o premieră pentru Fogra, ce va fi urmată de testarea FograCert în viitor.” a declarat Marco Mattuschka, expert în prese Fogra.


                   

Pentru mai multe informații despre AccurioJet KM-1, accesați: https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/hardware/inkjet/accuriojet-km-1



Despre Institutul de Cercetare Fogra pentru Tehnologii Media


Institutul de Cercetare Fogra pentru Tehnologii Mass-Media promovează industria de printing și media. Membrii Fogra sunt companii mici, mijlocii și mari din toate industriile, de la producători de echipamente până la tipografii sau firme de profil electronic. Institutul Fogra realizează cercetări bazate pe aplicații, fiind implicat în elaborarea multor standarde de inspecție a calității. Este, de asemenea, mediator în dispute tehnice. Fogra se remarcă prin gradul ridicat de expertiză tehnologică și înțelegere a evoluțiilor actuale. Fogra oferă membrilor acces la numeroase publicații, consultanță, participări la simpozioane sau evenimente specializate. Totodată, pune la dispoziția companiilor media o rețea de experți, sprijinindu-i pe aceștia să facă ajustări la schimbările structurale. Fogra urmărește stimularea deschiderii de noi domenii de activitate și se asigură că industria este configurată coresponzător pentru viitor.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro