O nouă funcționalitate hibridă pentru sistemele AccurioLabel

| 13 octombrie 2020

Konica Minolta a lansat o nouă funcționalitate opțională pentru sistemele sale AccurioLabel – unitatea de printare Flexo. Această unitate permite printarea în linie a produselor cu cerneală albă și cerneală colorată. Prezentată pentru prima dată ca unitate de supratipar la Labelexpo 2019, opțiunea va dezvolta soluțiile oferite de sistemele de tipar digital etichete.


Dezvoltată de Konica Minolta împreună cu partenerul său, Grafisk Maskinfabrik A / S (GM), Danemarca - Europa, unitatea de tipar Flexo poate fi adaptată la sistemele de printare al etichetelor, bazate pe toner - AccurioLabel 190 sau AccurioLabel 230 – cel din urmă lansat anul trecut, în septembrie.

În urma testelor trecute cu brio, noua unitate de printare Flexo este disponibilă acum și în comerț. Aceasta este destinată sistemelor generatoare de etichete care necesită o soluție hibridă pentru a completa printarea digitală de ultimă generație.

Unitatea de tipar AccurioLabel Flexo utilizează cerneluri flexo standard. În combinație cu setul de senzori de supratipar deja disponibil, aceasta oferă o printare perfect înregistrată în linie a albului sau a oricărei alte culori. Acest lucru va oferi o gamă mult mai vastă de aplicații de tipar - cum ar fi printarea pe substraturi transparente.

Unitatea de tipar AccurioLabel Flexo cuprinde un derulator, o stație completă de printare flexo, un sistem de tratare UV pentru întărirea cernelii pe substratul de print, un sistem de ieșire NIP și un panou de control tactil. Noua opțiune se integrează perfect în conceptul operațional AccurioLabel, menținându-se astfel ușurința de utilizare a întregului sistem.

Toate sistemele AccurioLabel beneficiază de software-ul AccurioPro Label Impose, care asigură o utilizare optimizată a mediei de printare, evitându-se astfel potențiale pierderi de substrat. Ușor de utilizat, aplicația permite operatorilor să gestioneze mai multe joburi de tipar de la o singură stație centrală de control.

Edoardo Cotichini, Team Manager Industrial Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe, a declarat: „Piața de tipar digital al etichetelor este considerată drept una dintre principalele segmente care vor crește în viitor. Doar în acest an, aproape jumătate dintre sistemele de tipar de etichete pe format îngust vor fi digitale. Introducerea pe piață a unității opționale de printare Flexo oferă o nouă viziune asupra tehnologiei hibride. Destinat să răspundă cererilor pieței, așteptăm cu nerăbdare să  creștem în continuare cota de piață pe zona de tipar digital al etichetelor - o piață pe care am accesat-o abia acum cinci ani, însă în care am vândut peste 500 de mașini - și tipar industrial în general. Colaborând îndeaproape cu clienții noștri într-o abordare de parteneriat, îi vom ajuta să regândească ceea ce este posibil. Evoluția producției digitale este de neoprit.”


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro

Articole similare

Articole similare