Tipografie cu experiență, investește în tehnologia inkjet oferită de AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta, pentru creșterea flexibilității

București, România | 17 iunie 2020

Tipografia Baron & Fils a sfidat impactul pandemiei de coronavirus și a crescut cu succes puterea și flexibilitatea producției digitale cu investiția efectuată în tehnologia premiată a sistemului AccurioJet KM-1, de la Konica Minolta.


Producția propriu-zisă a companiei a început în luna mai și, până în prezent, s-au concretizat deja cinci joburi diferite în timpul testelor. Branduri de lux, agenții, companii financiare și din domeniul fashion, sau chiar Biblioteca Națională Franceză se numără printre clienții Baron & Fils. Aceștia beneficiază acum de lucrări executate pe sistemul de tipar digital B2 + UV – AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta AccurioJet KM-1, care a înlocuit cu succes un echipament offset.

Echipa Konica Minolta a acordat un ajutor semnificativ tipografiei Baron & Fils prin suportul tehnic și instruirea oferite. Instalarea noului sistem de producție a fost piesa centrală a unui program de modernizare majoră în șantierul din Clichy, aflat în suburbiile Parisului, modernizare care a trebuit să fie oprită la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta a fost finalizată două luni mai târziu, când au fost ridicate restricțiile și s-au obținut aprobări de reglementare, inclusiv accesul transfrontalier.

Florent Sylvestre, manager și partener al Baron & Fils, a declarat: „Echipele Konica Minolta au venit tocmai din Olanda și Germania, în aceste momente dificile în care totul a fost blocat, și au lucrat ore îndelungate. Au finalizat instalarea într-o săptămână și, la scurt timp, am început deja lucrările de tipar. A fost o realizare incredibilă. Le mulțumim din toată inima pentru profesionalismul, eficiența și angajamentul lor în circumstanțe dificile. Cu o abordare centrată pe colaborare și parteneriat, ne-au ghidat la fiecare pas, de la alegerea sistemului de producție și până la instalarea cu succes a acestuia. ”

Acesta a mai adăugat: „Ne bucurăm mult că ne-am consolidat capacitatea de producție digitală și putem oferi multe alte beneficii clienților noștri. Această mișcare este piatra de temelie a strategiei noastre de afaceri. Gândindu-ne la viitor, știm că aplicațiile pe termen scurt vor deveni și mai atrăgătoare, iar acest lucru va ajuta la crearea unor noi oportunități și atragerea a cât mai mulți clienți. Este o situație câștigătoare pentru toată lumea. Producția digitală pe termen scurt va deveni tot mai importantă, în special după terminarea pandemiei. ”

Printre principalele motive pentru care compania Baron & Fils a investit într-un sistem de tipar digital pe format B2, cu tehnologie Dot Freeze UV, se numără:

  • Economia. Duratele medii de rulare pentru Baron & Fils sunt acum de 500-1500 de coli, clienții solicitând din ce în ce mai mult personalizarea comenzilor.
  • Flexibilitatea mediei de printare. Unul dintre punctele sensibile în alegerea unui sistem de producție este permiterea printării pe o gamă largă de substraturi fără pre-acoperire și utilizarea acelorași tipuri de hârtie ca în cazul tiparului offset, sau chiar a mai multora.
  • Noi oportunități. Una dintre noile aplicații ce se pot executa cu ajutorul acestui echipament implică printarea texturată, cu materiale speciale, acest lucru oferind o rezistență ridicată la zgârieturi, grație calității extrem de ridicate a cernelurilor folosite. Tipografia Baron & Fils are în plan dezvoltarea afacerii pe zona de web-to-print.  
  • Timp de răspuns mai rapid. Lucrările de tipar digital pot fi realizate acum chiar și într-o singură zi, grație sistemului AccurioJet KM-1, care verifică acuratețea printurilor în timpul lucrărilor, astfel rezultând mult mai puține rebuturi decât în cazul tiparului offset. Întregul procesul de tipar care dura, de obicei, 3-4 zile, acum este comprimat într-un timp mult mai scurt.
  • Tehnologia. AccurioJet KM-1 este ușor de utilizat, est emai productiv și oferă o fiabilitate ridicată.
  • Calitate / gamă. Reproducerea culorilor din paleta Pantone reprezintă o potrivire perfecta – într-o singură zi au fost testate cu success 10 substraturi diferite.

Odată cu introducerea în procesul de producție a sistemului AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta, tipografia Baron & Fils își va diversifica din ce în ce mai mult portofoliul de clienți și va lucra direct cu agenții, mărci de lux și restaurante în vogă. Compania Baron & Fils a fost fondată în 1924, cu un număr de 10 angajați, și a evoluat continuu pentru a fi întotdeauna la zi ci inovațiile tehnologice din piața de profil.

Hidetoshi Omo, șeful Centrului de Competență KM-1, în cadrul Konica Minolta Business Solutions Europe, a declarat: „În ciuda impactului COVID-19, am primit o mulțime de feedbackuri pozitive de la clienții noștri, iar Baron & Fils este un exemplu perfect. Vom continua să îi sprijinim, așa cum facem cu toți clienții și partenerii noștri. Le dorim succes în viitor cu echipamentul nostru premiat - AccurioJet KM-1, elementul central al noului lor spațiu renovat, la începutul unei noi călătorii digitale.”

„Chiar și în această perioadă dificilă, continuăm să oferim suport practic și dedicate clienților și partenerilor noștri, în timp ce continuăm să dăm formă ideilor din întreaga lume, cu o abordare de colaborare și parteneriat, în care clientul este nucleul”, a mai adăugat dl. Hidetoshi Omo


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro