Konica Minolta a finalizat achizitia grupului SEQUOÏA

Bucuresti | 4 februarie 2019

Konica Minolta Business Solutions Franța a finalizat achiziția celor 7 subsidiare ale Grupului SEQUOÏA

Konica Minolta Business Solutions Franța își consolidează prezența în regiunile Grand-Est și Reunion Island, prin achiziția filialelor SEQUOÏA Grup, o referință pe segmentul companiilor de imprimare și management al fluxului de documente.




Despre Konica Minolta Business Solutions Europe

Despre Konica Minolta Business Solutions Europe

Konica Minolta Business Solutions Europa GmbH, cu sediul în Langenhagen, Germania, este o filială deținută în totalitate de Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonia. Konica Minolta oferă clienților săi posibilitatea de a inova în era digitală: prin expertiza sa unică de imagistică și procesare a datelor, Konica Minolta oferă clienților soluții relevante în rezolvarea problemelor cu care societatea se confruntă. În calitate de furnizor de servicii IT complete, Konica Minolta oferă consultanță și servicii de optimizare a afacerilor prin automatizarea fluxului de lucru și implementează soluții în domeniul infrastructurii IT și al securității IT, precum și în mediile cloud.


 Konica Minolta a primit premiul "Buyers Lab PaceSetter Award pentru Smart Workplace Vision" din partea Keypoint Intelligence, în calitate de "unic furnizor din industrie, datorită viziunii sale inovative asupra viitorului muncii și investițiilor în tehnologie". Partener strategic pe piața de producție și printare industrială, Konica Minolta oferă consultanță în afaceri, tehnologie și software de ultimă generație. În 2017, a fost lider pe piața producției de printare pentru al zecelea an consecutiv în Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa (InfoSource). 


Portofoliul hardware cuprinde echipamente de printare mici și medii, precum și echipamente de printare industrială. Konica Minolta Marketing Services oferă servicii cu valoare adăugată ce asigură legătura dintre printare și marketing-ul digital, într-un mod eficient. În domeniul sănătății, Konica Minolta asigură digitalizarea fluxurilor de lucru clinice și oferă o gamă largă de soluții de diagnoză de ultimă generație.


 Prin intermediul Centrului de Inovație în Afaceri din Londra și a patru laboratoare de cercetare și dezvoltare din Europa, Konica Minolta aduce inovația în colaborarea cu clienții săi, precum și cu partenerii academici, industriali și antreprenori. Konica Minolta Business Solutions Europa este reprezentată de filiale și distribuitori din peste 80 de țări din Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa. Cu aproape 9900 angajați (din aprilie 2018), Konica Minolta Europa a înregistrat o cifră de afaceri netă de peste 2,37 miliarde EUR în anul financiar 2017/18.

Grupul SEQUOÏA, cu sediul în Metz, Franța, a fost fondat de Jean-Michel Guyot în 2006. În prezent, grupul are 179 de angajați și o cifră de afaceri de 36,5 milioane de euro (potrivit anului fiscal 2017/2018). Konica Minolta și Grupul SEQUOÏA au încheiat recent un acord privind achiziționarea a 100% din acțiunile următoarelor filiale ale Grupului SEQUOÏA: Sequoïa Logistique, Est Multicopie, Dyctal Bureautique, Global Bureautique, A4A3 Bureautique, REPRO BUREAU și Alliance Bureautique. 


Grupul SEQUOÏA, unul dintre principalii furnizori din rețeaua Konica Minolta (brand-urile Konica Minolta și Develop), a crescut prin preluarea mai multor structuri locale ce asigură o prezență regională puternică. 


Procesul de achiziție face parte din planul de dezvoltare pe termen mediu al Grupului Konica Minolta, menit să-și consolideze prezența în regiuni strategice. În urma acestui proces, Konica Minolta va implementa ofertele sale de servicii IT, precum și Workplace Hub, noua sa platformă de servicii, pentru a sprijini transformarea digitală a firmelor mici și mijlocii.

La sfârșitul acestui proces, Konica Minolta va deține 100% din capitalul filialelor Grupului SEQUOÏA. Jean-Michel Guyot va rămâne Președintele Grupului SEQUOÏA.


Jean-Claude Cornillet, Președintele Konica Minolta Business Solutions Franța, a declarat: 

"Procesul de achiziție reunește o rețea de distribuție performantă, cunoscută la nivel local, cu o organizație de talie mondială, Konica Minolta. Experiența noastră în domeniu ne va permite să satisfacem nevoile clienților, la nivel global, printr-o ofertă extinsă de produse și servicii".


Pentru Jean-Michel Guyot, Președintele Grupului SEQUOÏA: 

"Konica Minolta este partenerul nostru strategic, împărtășind aceleași strategii și valori. Această sinergie va permite dezvoltarea companiei în viitor. Filialele SEQUOÏA Grup se vor alătura unei companii inovatoare ce oferă valoare adăugată clienților săi, contribuind la creșterea lor prin tehnologii și servicii de management IT optimizate.


Nu în ultimul rând, procesul de achiziție este în concordanță cu strategia corporativă SHINKA 2019, Grupul consolidându-și poziția de furnizor de top de servicii IT și IoT. Strategia adoptată de Konica Minolta subliniază angajamentul față de clienți prin îmbunătățirea mediilor de lucru și performanței acestora prin produse și servicii inovatoare.