Konica Minolta - 4 ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon

| 2 iulie 2019

Konica Minolta - 4 ani de reducere a emisiilor CO2

Combaterea schimbărilor climatice reprezintă una din cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea globală în prezent. În acest context, Konica Minolta adoptă o serie de măsuri privind evitarea, reducerea și compensarea emisiilor de CO2.


Pentru compensarea emisiilor de carbon, Konica Minolta Business Solutions Europa a încheiat în 2015 un parteneriat cu expertul internațional în protecția mediului, ClimatePartner. Astfel, prin programul  «Neutralitatea carbonului activ», Konica Minolta oferă de patru ani clienților soluții de compensare a emisiilor de carbon. Clienți din unsprezece țări s-au alăturat acestui demers, compensând peste 10 milioane de CO2. Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 printr-o serie de inițiative de protejare a mediului. Unul dintre aceste demersuri este transformarea sediului european Konica Minolta din Langenhagen într-unul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, alături de compensarea emisiilor la evenimentele și târgurile organizate.

 „Ne asumăm responsabilitatea de a reduce semnificativ impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Eforturile noastre de combatere a emisiilor de carbon constituie un element cheie în acest demers. Programul nostru, «Neutralitatea carbonului activ», derulat în colaborare cu partenerul ClimatePartener, ne permite să punem la dispoziția clienților noștri un instrument eficient de prevenire și reducere a emisiilor de CO2. Parteneriatul dintre Konica Minolta și ClimatePartner a ajuns deja la al cincilea an.” a declarat Teresa Haller-Mangold, Manager al Diviziei de Sustenabilitate a Konica Minolta Business Solutions Europa.

Clienții înscriși în acest program sunt incluși într-un proiect de compensare a carbonului, certificat cu Gold Standard, în Aruba: un parc eolian cu o capacitate totală de 30 megawați ce reduce consumul de motorină și alți combustibili prin producerea de energie eoliană. Acest proiect contribuie la combaterea încălzirii globale în două moduri: în primul rând, arderea combustibililor pentru producerea de energie electrică generează o cantitate semnificativă de CO2; în al doilea rând, insulele Caraibe importă combustibili din alte țări, ceea ce influențează negativ mediul. Astfel, proiectul derulat de Konica Minolta are un impact extrem de pozitiv asupra protecției mediului, prin crearea unor oportunități locale de angajare și susținere a modernizării infrastructurii locale.

„Aceste proiecte ne ajută să avem atât o abordare corectă a schimbărilor climatice, cât și un impact pozitiv asupra societăților locale.” a adăugat Teresa Haller-Mangold.

În ianuarie 2018, operațiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze. Toate emisiile produse, de la consumul de energie până la călătoriile în interes de afaceri, sunt reduse – inclusiv cele produse în urma unor evenimente internaționale precum participări la târguri sau Campusul de Leadership European. Prin toate aceste demersuri de reducere a emisiilor de carbon, Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2.

Totodată, Konica Minolta își îndreaptă atenția spre folosirea  surselor de energie alternativă. În ianuarie 2019, s-a alăturat inițiativei RE100, asumându-și angajamentul de a folosi 100% energie electrică obținută din surse regenerabile până în 2050. Sediul central Konica Minolta este deja complet alimentat cu energie regenerabilă. Toate aceste acțiuni sunt în concordanță cu demersul ecologic pe termen lung al companiei - Eco Vision 2050, inițiat în 2009 în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 cu 80% până în 2050, față de nivelul din 2005.

Obiectivul Konica Minolta pe termen mediu, de a reduce emisiile de carbon cu 40% până în 2016, a fost depășit, atingându-se un procent de 49%.

De asemenea, eforturile și implicările companiei în proiecte de sustenabilitate sunt recunoscute. În ianuarie 2019, Konica Minolta a mai fost desemnată drept una dintre cele mai sustenabile 100 de corporații din lume în topul Global 100, realizat de Corporate Knights.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.
 

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 29 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.
 

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată MOBOTIX.
 

 

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.


 

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:

Viorica Mocanu, Marketing Manager

Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro

About Konica Minolta Business Solutions Europe

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, based in Langenhagen, Germany, is a wholly owned subsidiary of Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta enables its clients to champion the digital era: with its unique imaging expertise and data processing capabilities, Konica Minolta creates relevant solutions for its customers and solves issues faced by society. As a provider of comprehensive IT services, Konica Minolta delivers consultancy and services to optimise business processes with workflow automation. The company further offers its customers solutions and managed services in the field of IT infrastructure and IT security as well as cloud environments. With regard to its office printing solutions, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" stated that Konica Minolta is "recognised globally as a leader in print transformation". As a strong partner for the professional printing market, Konica Minolta offers business consulting, state-of-the-art technology and software and has established itself as the production printing market leader for more than a decade in Europe (InfoSource). Its Business Innovation Centre in London and four R & D laboratories in Europe enable Konica Minolta to bring innovation forward by collaborating with its customers as well as academic, industrial and entrepreneurial partners. For its innovative service approach that complements their devices perfectly, Konica Minolta was awarded the prestigious ‘"Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" by Keypoint Intelligence. Konica Minolta Business Solutions Europe is represented by subsidiaries and distributors in more than 80 countries in Europe, Central Asia, the Middle East and Africa. With approximately 10,000 employees (as of April 2020), Konica Minolta Europe earned net sales of over 2.34 billion in financial year 2019/2020.

 

For more information, please visit http://newsroom.konicaminolta.eu and follow Konica Minolta on Facebook, YouTube and Twitter @KonicaMinoltaEU

 

Terms and product names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders and are hereby acknowledged.