Konica Minolta - 4 ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon

| 2 iulie 2019

Konica Minolta - 4 ani de reducere a emisiilor CO2

Combaterea schimbărilor climatice reprezintă una din cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea globală în prezent. În acest context, Konica Minolta adoptă o serie de măsuri privind evitarea, reducerea și compensarea emisiilor de CO2.


Pentru compensarea emisiilor de carbon, Konica Minolta Business Solutions Europa a încheiat în 2015 un parteneriat cu expertul internațional în protecția mediului, ClimatePartner. Astfel, prin programul  «Neutralitatea carbonului activ», Konica Minolta oferă de patru ani clienților soluții de compensare a emisiilor de carbon. Clienți din unsprezece țări s-au alăturat acestui demers, compensând peste 10 milioane de CO2. Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 printr-o serie de inițiative de protejare a mediului. Unul dintre aceste demersuri este transformarea sediului european Konica Minolta din Langenhagen într-unul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, alături de compensarea emisiilor la evenimentele și târgurile organizate.

 „Ne asumăm responsabilitatea de a reduce semnificativ impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Eforturile noastre de combatere a emisiilor de carbon constituie un element cheie în acest demers. Programul nostru, «Neutralitatea carbonului activ», derulat în colaborare cu partenerul ClimatePartener, ne permite să punem la dispoziția clienților noștri un instrument eficient de prevenire și reducere a emisiilor de CO2. Parteneriatul dintre Konica Minolta și ClimatePartner a ajuns deja la al cincilea an.” a declarat Teresa Haller-Mangold, Manager al Diviziei de Sustenabilitate a Konica Minolta Business Solutions Europa.

Clienții înscriși în acest program sunt incluși într-un proiect de compensare a carbonului, certificat cu Gold Standard, în Aruba: un parc eolian cu o capacitate totală de 30 megawați ce reduce consumul de motorină și alți combustibili prin producerea de energie eoliană. Acest proiect contribuie la combaterea încălzirii globale în două moduri: în primul rând, arderea combustibililor pentru producerea de energie electrică generează o cantitate semnificativă de CO2; în al doilea rând, insulele Caraibe importă combustibili din alte țări, ceea ce influențează negativ mediul. Astfel, proiectul derulat de Konica Minolta are un impact extrem de pozitiv asupra protecției mediului, prin crearea unor oportunități locale de angajare și susținere a modernizării infrastructurii locale.

„Aceste proiecte ne ajută să avem atât o abordare corectă a schimbărilor climatice, cât și un impact pozitiv asupra societăților locale.” a adăugat Teresa Haller-Mangold.

În ianuarie 2018, operațiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze. Toate emisiile produse, de la consumul de energie până la călătoriile în interes de afaceri, sunt reduse – inclusiv cele produse în urma unor evenimente internaționale precum participări la târguri sau Campusul de Leadership European. Prin toate aceste demersuri de reducere a emisiilor de carbon, Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2.

Totodată, Konica Minolta își îndreaptă atenția spre folosirea  surselor de energie alternativă. În ianuarie 2019, s-a alăturat inițiativei RE100, asumându-și angajamentul de a folosi 100% energie electrică obținută din surse regenerabile până în 2050. Sediul central Konica Minolta este deja complet alimentat cu energie regenerabilă. Toate aceste acțiuni sunt în concordanță cu demersul ecologic pe termen lung al companiei - Eco Vision 2050, inițiat în 2009 în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 cu 80% până în 2050, față de nivelul din 2005.

Obiectivul Konica Minolta pe termen mediu, de a reduce emisiile de carbon cu 40% până în 2016, a fost depășit, atingându-se un procent de 49%.

De asemenea, eforturile și implicările companiei în proiecte de sustenabilitate sunt recunoscute. În ianuarie 2019, Konica Minolta a mai fost desemnată drept una dintre cele mai sustenabile 100 de corporații din lume în topul Global 100, realizat de Corporate Knights.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro