Konica Minolta consolidează parteneriatul cu MGI

București | 2 iulie 2020

Konica Minolta și MGI Digital Technology (MGI) și-au extins cooperarea cu noi inițiative și o nouă abordare a clienților din perspectiva parteneriatului consolidat, pentru ca aceștia să obțină informații complete și concrete dintr-o singură sursă. Accentul adus asupra alianței dintre cele două companii va accelera, o dată în plus, activitățile comune pe piețele de tipar digital comercial și industrial.


Cooperarea strategică dintre Konica Minolta și MGI a fost inițiată în 2014 și extinsă în 2016, cu o creștere a pachetului de acțiuni MGI la 40,5 de procente. Drept urmare, Konica Minolta a adăugat în portofoliul său produse MGI destinate producției de tipar și înnobilare a etichetelor și ambalajelor.


Pe viitor, logo-urile alăturate ale celor două branduri vor fi aplicate pe toate comunicările de marketing, atunci când Konica Minolta și MGI apar ca parteneri. Cele două companii își intensifică legăturile atât în Germania, cât și în Austria. În cadrul acestei cooperări extinse, sistemele MGI vor fi vândute direct prin rețeaua de distribuție a Konica Minolta. De asemenea, Konica Minolta – lider de piață pe zona sistemelor de tipar digital va sprijini, în aceeași măsură, atât clienții proprii, cât și cei MGI, ca punct unic de contact pentru toate solicitările legate de servicii, asistență și administrare. Astfel, clienții vor beneficia de asistență la implementarea și dezvoltarea ulterioară a soluției, servicii susținute de o rețea compactă de angajați Konica Minolta.


Distribuția sistemelor MGI și serviciile pentru acestea erau furnizate separat, până acum, de către fiecare companie în parte. Odată cu preluarea, de către Konica Minolta, a responsabilității de vânzare și asistență, această diferențiere a luat sfârșit. Cu toate că tehnologiile și soluțiile MGI vor fi comercializate sub brandul Konica Minolta, identitatea și designul corporativ al ambelor companii vor rămâne, în continuare, separate și vor fi comunicate alăturat de fiecare dată când va fi cazul.


"Consolidarea parteneriatului nostru este un avantaj deosebit atât pentru clienți, cât și pentru părțile implicate", a declarat Tony Charlet, director general MGI Global Business, al cărui rol anterior, ca director general al diviziei de printare profesională, în cadrul Konica Minolta Business Solutions Europe, avea în subordine și produsele MGI. „În viitor, clienții și partenerii noștri vor primi servicii și consultanță cu privire la toate aspectele legate de producția de tipar și înnobilare digitală de la o singură sursă. Fiind o companie cu o abordare centrată pe client și cu o echipă numeroasă de consultanți, avem capacitatea să proiectăm și să implementăm soluții individuale de înnobilare. Intensificarea parteneriatului dintre MGI și Konica Minolta este simbolizată, de acum, printr-un nou logo comun, însemne sub care se vor comercializa sistemele MGI, pe viitor."


Efectele digitale de înnobilare sunt un factor esențial de creștere pe piața de tipar digital și industrial și, în același timp, un mod profitabil pentru toți furnizorii de servicii din această piață de a se separa de concurență. Acoperirea spot UV pe zone predefinite poate fi utilizată pentru a îmbunătăți tiparul digital și offset color, cu efecte haptice 3D de excepție.


MGI JETVARNISH 3D One a fost introdus pe piață anul trecut, de către Konica Minolta, pentru a permite furnizorilor de tipar să acceseze lumea înnobilării digitale. Sistemul folosește un lac universal pentru diverse efecte 2D și 3D și este cel mai potrivit pentru înnobilarea materialelor tipărite în tiraje scurte și medii. Modelul completează perfect sistemele de producție ale Konica Minolta, cum ar fi cele din gama AccurioPress.


În plus, portofoliul de caracteristici include acoperirea cu spoturi UV și embosarea digitală cu folie la cald. Acest lucru oferă clienților oportunități deosebite de a integra valoare adăugată, în propriile companii, în condițiile în care, anterior, aceste servicii erau externalizate către alți furnizori.


Incluzând sisteme de dimensiuni A1+, gama de sisteme MGI oferă aplicații de finisare și pentru alte tehnologii de printare, cum ar fi tiparul offset. Precizia superioară patentată a acestor sisteme reprezintă un argument de vânzare unic, în vederea reducerii costurilor și a deșeurilor de producție, maximizând, astfel, productivitatea.


În acest context, Konica Minolta - ca lider de piață pe zona de producție digitală alb-negru și color și unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme industriale cu jet de cerneală, înnobilare sau tipar digital de etichete – oferă clienților săi atât tehnologii de ultimă generație, cât și software și cele mai recente inovații în domeniul aplicațiilor de tipar. Totodată, privind în viitor, compania oferă un model competent de consultanță, în vedererea exploatării noilor oportunități de afaceri de care pot beneficia clienții și partenerii săi.



Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro