Konica Minolta consolidează parteneriatul cu MGI

București | 2 iulie 2020

Konica Minolta și MGI Digital Technology (MGI) și-au extins cooperarea cu noi inițiative și o nouă abordare a clienților din perspectiva parteneriatului consolidat, pentru ca aceștia să obțină informații complete și concrete dintr-o singură sursă. Accentul adus asupra alianței dintre cele două companii va accelera, o dată în plus, activitățile comune pe piețele de tipar digital comercial și industrial.


Cooperarea strategică dintre Konica Minolta și MGI a fost inițiată în 2014 și extinsă în 2016, cu o creștere a pachetului de acțiuni MGI la 40,5 de procente. Drept urmare, Konica Minolta a adăugat în portofoliul său produse MGI destinate producției de tipar și înnobilare a etichetelor și ambalajelor.


Pe viitor, logo-urile alăturate ale celor două branduri vor fi aplicate pe toate comunicările de marketing, atunci când Konica Minolta și MGI apar ca parteneri. Cele două companii își intensifică legăturile atât în Germania, cât și în Austria. În cadrul acestei cooperări extinse, sistemele MGI vor fi vândute direct prin rețeaua de distribuție a Konica Minolta. De asemenea, Konica Minolta – lider de piață pe zona sistemelor de tipar digital va sprijini, în aceeași măsură, atât clienții proprii, cât și cei MGI, ca punct unic de contact pentru toate solicitările legate de servicii, asistență și administrare. Astfel, clienții vor beneficia de asistență la implementarea și dezvoltarea ulterioară a soluției, servicii susținute de o rețea compactă de angajați Konica Minolta.


Distribuția sistemelor MGI și serviciile pentru acestea erau furnizate separat, până acum, de către fiecare companie în parte. Odată cu preluarea, de către Konica Minolta, a responsabilității de vânzare și asistență, această diferențiere a luat sfârșit. Cu toate că tehnologiile și soluțiile MGI vor fi comercializate sub brandul Konica Minolta, identitatea și designul corporativ al ambelor companii vor rămâne, în continuare, separate și vor fi comunicate alăturat de fiecare dată când va fi cazul.


"Consolidarea parteneriatului nostru este un avantaj deosebit atât pentru clienți, cât și pentru părțile implicate", a declarat Tony Charlet, director general MGI Global Business, al cărui rol anterior, ca director general al diviziei de printare profesională, în cadrul Konica Minolta Business Solutions Europe, avea în subordine și produsele MGI. „În viitor, clienții și partenerii noștri vor primi servicii și consultanță cu privire la toate aspectele legate de producția de tipar și înnobilare digitală de la o singură sursă. Fiind o companie cu o abordare centrată pe client și cu o echipă numeroasă de consultanți, avem capacitatea să proiectăm și să implementăm soluții individuale de înnobilare. Intensificarea parteneriatului dintre MGI și Konica Minolta este simbolizată, de acum, printr-un nou logo comun, însemne sub care se vor comercializa sistemele MGI, pe viitor."


Efectele digitale de înnobilare sunt un factor esențial de creștere pe piața de tipar digital și industrial și, în același timp, un mod profitabil pentru toți furnizorii de servicii din această piață de a se separa de concurență. Acoperirea spot UV pe zone predefinite poate fi utilizată pentru a îmbunătăți tiparul digital și offset color, cu efecte haptice 3D de excepție.


MGI JETVARNISH 3D One a fost introdus pe piață anul trecut, de către Konica Minolta, pentru a permite furnizorilor de tipar să acceseze lumea înnobilării digitale. Sistemul folosește un lac universal pentru diverse efecte 2D și 3D și este cel mai potrivit pentru înnobilarea materialelor tipărite în tiraje scurte și medii. Modelul completează perfect sistemele de producție ale Konica Minolta, cum ar fi cele din gama AccurioPress.


În plus, portofoliul de caracteristici include acoperirea cu spoturi UV și embosarea digitală cu folie la cald. Acest lucru oferă clienților oportunități deosebite de a integra valoare adăugată, în propriile companii, în condițiile în care, anterior, aceste servicii erau externalizate către alți furnizori.


Incluzând sisteme de dimensiuni A1+, gama de sisteme MGI oferă aplicații de finisare și pentru alte tehnologii de printare, cum ar fi tiparul offset. Precizia superioară patentată a acestor sisteme reprezintă un argument de vânzare unic, în vederea reducerii costurilor și a deșeurilor de producție, maximizând, astfel, productivitatea.


În acest context, Konica Minolta - ca lider de piață pe zona de producție digitală alb-negru și color și unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme industriale cu jet de cerneală, înnobilare sau tipar digital de etichete – oferă clienților săi atât tehnologii de ultimă generație, cât și software și cele mai recente inovații în domeniul aplicațiilor de tipar. Totodată, privind în viitor, compania oferă un model competent de consultanță, în vedererea exploatării noilor oportunități de afaceri de care pot beneficia clienții și partenerii săi.Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România
Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 30 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

 
Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro
 

About Konica Minolta Business Solutions Europe

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, based in Langenhagen, Germany, is a wholly owned subsidiary of Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta enables its clients to champion the digital era: with its unique imaging expertise and data processing capabilities, Konica Minolta creates relevant solutions for its customers and solves issues faced by society. As a provider of comprehensive IT services, Konica Minolta delivers consultancy and services to optimise business processes with workflow automation. The company further offers its customers solutions and managed services in the field of IT infrastructure and IT security as well as cloud environments. With regard to its office printing solutions, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" stated that Konica Minolta is "recognised globally as a leader in print transformation". As a strong partner for the professional printing market, Konica Minolta offers business consulting, state-of-the-art technology and software and has established itself as the production printing market leader for more than a decade in Europe (InfoSource). Its Business Innovation Centre in London and four R & D laboratories in Europe enable Konica Minolta to bring innovation forward by collaborating with its customers as well as academic, industrial and entrepreneurial partners. For its innovative service approach that complements their devices perfectly, Konica Minolta was awarded the prestigious ‘"Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" by Keypoint Intelligence. Konica Minolta Business Solutions Europe is represented by subsidiaries and distributors in more than 80 countries in Europe, Central Asia, the Middle East and Africa. With approximately 10,000 employees (as of April 2020), Konica Minolta Europe earned net sales of over 2.34 billion in financial year 2019/2020.

 

For more information, please visit http://newsroom.konicaminolta.eu and follow Konica Minolta on Facebook, YouTube and Twitter @KonicaMinoltaEU

 

Terms and product names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders and are hereby acknowledged.