Konica Minolta desemnată lider mondial pentru noua sa viziune asupra industriei de print

| 22 septembrie 2020

Konica Minolta a fost desemnată lider pentru o nouă viziune asupra industriei de print, în cel mai recent raport realizat de IDC MarketScape - “Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment” (doc #US45354420, august 2020). Conform raportului, Konica Minolta și-a îndeplinit cu succes planul de dezvoltare în domenii precum servicii IT administrate, securitate, soluții Enterprise Content Management, voice over IP sau soluții ERP și CRM.


„Konica Minolta a fost desemnată lider de către IDC MarketScape pentru o nouă viziune asupra printingului și pentru abilitatea de a-și adapta portofoliul de produse la contextul actual. Într-un timp foarte scurt, companii din întreaga lume au fost nevoite să se adapteze la noua normalitate și să găsească cât mai rapid soluții pentru ca afacerile să poată continua”, a afirmat Olaf Lorenz, Senior General Manager, Divizia Transformare Digitală a Konica Minolta Business Solutions Europa.


Noua normalitate a birourilor hibride a evidențiat și mai mult nevoia unui loc de muncă digital, care să permită lucrul de a distanță și accesul la informații și la fluxurile de lucru, oricând și de oriunde.


„Obiectivul nostru principal a fost să rămânem alături de clienți și să îi ajutăm să depășească mai ușor această perioadă. Ne adaptăm în continuare la trendul și cerințele pieței, din dorința de a le oferi clienților noștri produsele, soluțiile și serviciile de care au nevoie.” a mai adăugat Olaf Lorenz.


Konica Minolta vine în sprijinul clienților săi cu soluții și servicii IT adaptate specificului fiecărei companii – de la infrastructură până la managementul documentelor, soluții de automatizare a fluxurilor de captură, indexare, stocare a informațiilor prin intermediul soluțiilor de tip Enterprise Content Management și Optimized Business Services, soluții CRM și ERP, precum și platforme IT all-in-one.


IDC MarketScape a evaluat capabilitățile de printare ale noii game de echipamente multifuncționale office - bizhub i-Series, împreună cu soluții de digitalizare pentru birouri. Platforma MarketPlace facilitează accesul utilizatorilor la aplicații și instrumente necesare pentru îmbunătățirea activităților de lucru zilnice și asigură operațiuni de printare sau scanare a documentelor direct din cloud, în deplină siguranță.


Totodată, Konica Minolta primește acest titlu în urma completării portofoliului cu o gamă de platforme IT all-in-one – Workplace Hub, unice pe piața de soluții și servicii IT la nivel modial, venind astfel în întâmpinarea companiilor cu o infrastructură IT depășită moral sau non-scalabilă, cu soluții limitate de stocare și backup, nivel de securitate scăzut, cunoștințe și resurse IT limitate.



Despre IDC MarketScape

Modelul de analiză al furnizorilor realizat de IDC MarketScape este conceput să ofere o imagine de ansamblu asupra performanțelor industriei TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) dintr-o anumită piață. Metodologia de cercetare utilizează un sistem de notare riguros, bazat atât pe criterii cantitative, cât și calitative. Rezultatul este un grafic ilustrativ care arată poziția fiecărui furnizor într-o anumită piață. IDC MarketScape oferă un cadru de referință clar, în care pot fi comparate oferta de produse și servicii, abilitățile, strategiile și factorii ce condiționează succesul pe piață al furnizorilor din IT și telecomunicații. De asemenea, acest cadru furnizează clienților o evaluare completă a punctelor slabe și tari ale furnizorilor curenți sau potențiali.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro