Konica Minolta România adaugă în portofoliu soluții de management al traficului și analiză termală cu detectarea feței, prin intermediul parteneriatului cu Metrici

| 11 iunie 2020

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare și integrator de soluții IT și video management, a încheiat un parteneriat tehnologic cu Metrici, brand românesc specializat în oferirea de soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.


Prin intermediul noului acord de colaborare, Konica Minolta România va furniza, alături de sistemele de supraveghere și analiză video MOBOTIX deținute în portofoliu, aplicațiile Metrici de analiză video printre care, LPR (recunoașterea numerelor de înmatriculare pentru gestionarea traficului sau parcărilor) și Thermal Analyzer cu detectare facială.


În contextul actualei crize mondiale de sănătate, cele două companii au dezvoltat integral și în timp record o aplicație de analiză termală și detecție a feței. Thermal Analyzer scanează un flux video în timp real, pentru a genera alarme în cazul persoanelor a căror temperatură corporală depășește un anumit prag. Sistemul permite evaluarea a sute de persoane pe minut, fără a restricționa fluxul. Această lansare vine după o lungă perioadă în care Konica Minolta și Metrici au integrat soluții de analiză video pentru industria de securitate și supraveghere.


„Suntem încântați să colaborăm cu Metrici, unul dintre cei mai importanți și vizionari dezvoltatori de software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială, renumit atât pe plan local, cât și internațional. Acest parteneriat face parte din strategia noastră de extindere a noii linii de business – INFORMATION MANAGEMENT - ce include, pe lângă soluții de Enterprise Content Management, și sistemele de supraveghere și analiză video MOBOTIX, compatibile cu aplicațiile Metrici”, afirmă Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.


„Parteneriatul cu Konica Minolta România vine ca un pas natural după numeroasele proiecte dezvoltate împreună la nivel european, pe sectorul de control acces și securitate. Împreună încercăm să oferim soluții software și hardware versatile, ce pot fi folosite și aplicate, de la managerierea unor mici afaceri la un smart city complet. Asocierea dintre cele două companii schimbă rapid modul de gestionare a problemelor de securitate, control acces, management al traficului și supraveghere video, în general”, apreciază și Vlad Georgescu, CEO Metrici.


Aceste soluții avansate din domeniul Internet of Things pot fi utilizate ca instrumente de management pentru administrații locale sau companii din diferite domenii de activitate, de la transport, industrie și retail, până la sectorul de producție și sănătate.


Colaborarea dintre Konica Minolta România și Metrici mai include și aplicații pentru gestionarea parcărilor, prin intermediul Parking Place Detector, sau integrare cu proiecte smart city management, cu ajutorul aplicației Area Counter.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.        

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 29 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2019 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top în domeniul serviciilor de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație, de la infrastructură hardware și securitate IT atât on premise, cât și în cloud, pâna la soluții de supraveghere și analiză video.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.


           

Despre Metrici

Metrici este un brand românesc specializat în oferirea de soluții pentru industria de supraveghere, securitate, control access și management al traficului și parcărilor bazate pe analiză video și Inteligență Artificială. Compania este un pionier pe piață îm dezvoltarea de rețele neuronale artificiale, plecând de la recunoșterea numerelor de înmatriculare, cu aplicații dedicate pentru parcări, trafic, cântarire industrială sau stații de taxare. Aceasta oferă motoare de recunoaștere pentru Coduri de Container, Recunoaștere Coduri QR, Clasificare Vehicule, Parking Place Detector sau Area Counter. Mai multe detalii despre oferta software și hardware se pot regăsi pe www.metrici.ro


Pentru informaţii detaliate despre Konica Minolta:

Viorica Mocanu, Marketing Manager

Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.roAbout Konica Minolta Business Solutions Europe

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, based in Langenhagen, Germany, is a wholly owned subsidiary of Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta enables its clients to champion the digital era: with its unique imaging expertise and data processing capabilities, Konica Minolta creates relevant solutions for its customers and solves issues faced by society. As a provider of comprehensive IT services, Konica Minolta delivers consultancy and services to optimise business processes with workflow automation. The company further offers its customers solutions and managed services in the field of IT infrastructure and IT security as well as cloud environments. With regard to its office printing solutions, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" stated that Konica Minolta is "recognised globally as a leader in print transformation". As a strong partner for the professional printing market, Konica Minolta offers business consulting, state-of-the-art technology and software and has established itself as the production printing market leader for more than a decade in Europe (InfoSource). Its Business Innovation Centre in London and four R & D laboratories in Europe enable Konica Minolta to bring innovation forward by collaborating with its customers as well as academic, industrial and entrepreneurial partners. For its innovative service approach that complements their devices perfectly, Konica Minolta was awarded the prestigious ‘"Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" by Keypoint Intelligence. Konica Minolta Business Solutions Europe is represented by subsidiaries and distributors in more than 80 countries in Europe, Central Asia, the Middle East and Africa. With approximately 10,000 employees (as of April 2020), Konica Minolta Europe earned net sales of over 2.34 billion in financial year 2019/2020.

 

For more information, please visit http://newsroom.konicaminolta.eu and follow Konica Minolta on Facebook, YouTube and Twitter @KonicaMinoltaEU

 

Terms and product names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders and are hereby acknowledged.