Konica Minolta oferă companiilor și instituțiilor soluții dedicate pentru diminuarea efectelor negative în contextul actual

București | 21 mai 2020

Criza actuală a afectat deopotrivă oamenii și organizațiile, la nivel global. Companiile și instituțiile au reacționat rapid și responsabil, prioritizând siguranța angajaților, a clienților și a partenerilor. În consecință, fluxurile de lucru și lanțurile de producție programate să aibă loc au fost oprite în doar câteva săptămâni. Konica Minolta pune la dispoziția companiilor și instituțiilor, la nivel global, soluții eficiente pentru diminuarea riscurilor și efectelor negative generate de contextul actual: de la soluții securizate de colaborare și de lucru la distanță, până la soluții de printare securizată din dispozitivele mobile, cu un contact fizic minim, până la soluții inteligente de analiză și video management.


„Criza pe care o traversăm ne-a arătat cât de vulnerabili suntem - ca indivizi, ca organizații sau ca societăți. Cu toate acestea, suntem optimiști că vom putea depăși această periodă dificilă cu multă determinare și creativitate.” Tehnologia este astăzi cheia tuturor provocărilor, ajutându-ne să ne continuăm activitatea și să oferim siguranța angajaților la locul de muncă.” a declarat Olaf Lorenz, Director General, DX Branding Division a Konica Minolta.


De la o afacere centralizată la o rețea de colaborare productivă, remote working

Lucrul de acasă este o opțiune fezabilă pentru o parte semnificativă a forței de muncă. Într-un studiu realizat de Comisia Europeană, se estimează că lucrul de acasă va căpăta amploare în următorii ani, atingând o creștere de până la 50-60% până în 2030. Profilul de activitate a multor companii - de la IMM-uri și corporații mari până la instituții – permite lucrul de la distanță. „Dacă în trecut multe organizații au fost reticente la idea de remote working, actualmente se observă o cerere ascendentă pentru soluții care facilitează munca de la distanță.” a mai afirmat Lorenz.


Konica Minolta vine în sprijinul companiilor din întreaga lume cu soluții de colaborare și remote working, adaptate speficului fiecărei organizații. Atât pe piața din România, cât și la nivel global, compania joacă rol de integrator IT, acoperind o gamă largă de soluții, de la infrastructură până la managementul documentelor, soluții de automatizare a fluxurilor de captură, indexare, stocare, livrare și arhivare a informațiilor prin intermediul soluțiilor de tip Enterprise Content Management și Optimized Business Services, soluții CRM și ERP, precum și platforme IT all-in-one.


Prin intermediul soluțiilor de colaborare și managementul documentelor de la distanță aflate în portofoliul Konica Minolta, documentele pot fi stocate electronic în spații de lucru online securizat sau în cloud, de unde orice angajat le poate accesa oricând și de oriunde, folosind un laptop conectat la Internet sau un smartphone. Totodată, soluțiile oferite de Konica Minolta facilitează verificarea, validarea și lucrul în comun pe documente, precum și regăsirea cu ușurință a informațiilor necesare din documente, acum când căutarea unui document în arhiva fizică devine imposibilă.


Protejarea angajaților la locul de muncă

Pentru companiile sau instituțiile a căror activitate implică deplasarea angajaților la locul de muncă, Konica Minolta propune soluții de detectare și minimizare a riscurilor. „Ori de câte ori angajații nu pot lucra de acasă, compania noastră pune la dispoziția companiilor sau instituțiilor soluții eficiente de minimizare a riscurilor.”, spune Lorenz: „În organizații, de exemplu, imprimantele Konica Minolta pot fi accesate de la distanță din orice dispozitiv - minimizând contactul fizic cu acestea.”


Pentru sectoare precum retail, spitale sau instituții publice, unde riscurile cresc odată cu fluxul mare de persoane, Konica Minolta deține în portofoliu soluțiile de supraveghere și analiză video MOBOTIX – inclusiv camere cu termoviziune ce pot detecta modificări ale valorii temperaturii începând cu 0,1 grade Celsius și informa prin notificări automate, ori de câte ori temperatura crește peste valoarea predefinită sau scade.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro