Prima instalare AccurioJet KM-1e din Europa

București | 2 septembrie 2020

KM-1e

Compania germană Hama, unul dintre principalii producători de accesorii la nivel global, a devenit primul client european de AccurioJet KM-1e de la Konica Minolta. Instalarea noului sistemului de producție permite acum producătorului de echipamente și accesorii pentru telefoane, PC și aparate foto să răspundă cerințelor tot mai mari și mai diversificate ale comercianților cu amănuntul, prin realizarea unor ambalaje cu valoare adăugată, pentru o „experiență de produs” mai ridicată.


Abordarea Konica Minolta vis-à-vis de parteneriatele dezvoltate, bazată pe propriile servicii de funcționare și a experienței organizației, au fost factori cruciali în decizia companiei Hama de a achiziționa noul AccurioJet KM-1e. Astfel, sistemul de producție digitală cu tehnologie UV și jet de cerneală, în format B2+ a fost instalat la sediul central al Hama din Monheim, Bavaria, Germania și a înlocuit cu succes alte două echipamente digitale.

 

Un alt factor important în luarea deciziei de efectuare a acestei investiții a fost și situația prezentată de Konica Minolta în vederea creșterii substanțiale a volumelor, prin identificarea aplicațiilor suplimentare, cum ar fi producția unor cutii de carton pliabile. Ca exemplu, ambalaje pentru stick-urile de memorie și husele de telefon, destinate consumatorilor finali, unele ajungând la costuri de 30-50 EUR pe bucată, cu personalizare inclusă. Producția de cutii de carton, externalizată anterior, a fost inclusă acum în portofoliul companiei Hama.

 

Manuel Eder, adjunct al departamentului de ambalaje în cadrul Hama, a declarat: „Fiind unul dintre cei mai importanți distribuitori mondiali de accesorii, lucrăm la viteză maximă pentru a asigura livrări rapide și aprovizionare optimă a stocului. Ambalarea devine din ce în ce mai importantă pentru „experiența de produs” a consumatorilor. Acesta este unul dintre multele motive pentru care AccurioJet KM-1e reprezintă un pas înainte semnificativ pentru afacerea noastră. Producția digitală este acum și foarte fiabilă. Avem, de asemenea, planuri de a implementa noi aplicații în parteneriat cu Konica Minolta, cum ar fi lăcuirea zonelor mari și lăcuirea punctelor.”

 

Investiția deschide noi oportunități creative de producție a ambalajelor ușoare și cu blister, în tiraje mici și medii, produse speciale ale firmei Hama - o companie de afaceri de 550 de milioane de euro, care numără 2.500 de angajați în 20 de locații și deține 18.000 de linii de produse. Producția de ambalaje cu blister de mare volum va fi o aplicație importantă pentru AccurioJet KM-1e.

 

„Abordarea consultativă și profesională a companiei Konica Minolta a fost foarte apreciată, precum și sprijinul acordat de aceasta în cadrul serviciilor efectuate. Identificând împreună modul de creștere a volumului de producție pe mașină a justificat și mai mult investiția. Acesta este începutul unui parteneriat despre care știm că va avea multe beneficii pentru ambele părți” – a mai adăugat Manuel Eder.

 

Avantajele majore ale AccurioJet KM-1e pentru Hama includ calitatea excelentă și tipărirea consistentă a culorilor, cu cerneală rezistentă la zgârieturi. Substratul de print poate varia de la hârtie subțire de 70 gm - utilizat pentru cataloage și broșuri, până la 0,6 mm grosime - folosit în producția cutiilor de carton pliabile. Sistemul de producție nu necesită pauze de funcționare și poate rula operațiuni în paralel.

 

Hidetoshi Omo, șeful Centrului de Competență KM-1, la Konica Minolta Business Solutions Europe, a declarat: „AccurioJet KM-1e va oferi posibilități multiple de extindere a afacerii pentru ca Hama să realizeze produse cu valoare adăugată ridicată. Acest lucru este crucial acolo unde producția trebuie să fie de înaltă calitate și fiabilă, iar capacitatea media extinsă pentru a oferi o ambalare premium a produselor. Dezvoltarea unor bunuri materiale cu valoare adăugată ridicată pentru vânzarea produselor de masă, cum ar fi huse pentru telefoane, este o abordare interesantă a pieței. ”

 

„Instalarea cu succes a sistemului de producție de la Konica Minolta, a fost efectuată de către echipe experimentate și finalizată în timpul blocajului pandemic datorat coronavirusului. Este un alt exemplu al modului în care oferim expertiză și lucrăm îndeaproape alături de partenerii noștri” – a mai adăugat Hidetoshi Omo.

 

AccurioJet KM-1e, succesor al unui sistem recunoscut ca fiind prima alegere pentru producția digitală B2 +, a fost lansat în luna iunie a acestui an. Denumit și “Swiss Army Knife” al tiparului, grație versatilității sale de substraturi și aplicații, precum și a performanțelor și succesului său,  sistemul beneficiază de tehnologia unică -  Dot Freeze. Procesul cunoscut sub numele de DFT, este brevetat și a depășit una dintre provocările fundamentale ale tiparului digital cu jet de cerneală și anume mișcarea necontrolată a punctelor de cerneală, care reduce calitatea printului și gama de materialele viabile. Tehnologia unică Dot Freeze congelează cerneala în contactul cu materialele, rezultând astfel o stabilitate și o consistență superioară a culorilor și rezultate excelente cu printuri perfecte, uscate instantaneu, gata pentru a fi finisate final imediat ce ies de la tipar.


Despre Konica Minolta Business Solutions România

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 31 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.
Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.
Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu, Marketing Manager
Tel.: +40 21 207.4560; marketing@konicaminolta.ro