SOLUȚII VIDEO INTELIGENTE PENTRU MANAGEMENTUL TRAFICULUI

Tehnologia de supraveghere video bazată pe Inteligență Artificială


Tehnologia de supraveghere video bazată pe Inteligență Artificială contribuie la îmbunătățirea calității vieții, având un impact pozitiv asupra siguranței oamenilor, a infrastructurii, transportului public sau a mediului. Fluența traficului este asigurată prin conectarea sistemelor de monitorizare a traficului cu sistemele de semaforizare și prin folosirea sistemelor de semnalizare digitală. Astfel, incidentele din trafic pot fi detectate rapid și gestionate eficient.

Tehnologia de supraveghere video bazată pe Inteligență Artificială contribuie la îmbunătățirea calității vieții, având un impact pozitiv asupra siguranței oamenilor, a infrastructurii, transportului public sau a mediului.
Fluența traficului este asigurată prin conectarea sistemelor de monitorizare a traficului cu sistemele de semaforizare și prin folosirea sistemelor de semnalizare digitală. Astfel, incidentele din trafic pot fi detectate rapid și gestionate eficient.
 
Sistemele video MOBOTIX bazate pe Inteligență Artificială oferă instrumentele necesare pentru un control inteligent al traficului:
• Recunoașterea și clasificarea obiectelor (autovehicul, camion, motocicletă, pieton etc.);
• Numărarea vehiculele pentru analiza și controlul traficului;
• Analiza comportamentul vehiculelor și al pietonilor;
• Identificarea densității traficului și a vitezei de deplasare a vehiculelor.
 
Aplicabilitate

• Managementul mobilității
• Analiza fluxului de trafic (Monitorizarea automată a traficului, indicatoare digitale de viteză, indicarea de rute alternative etc.);
• Statistici de trafic (Colectarea și analiza statisticilor de trafic permit o planificare mai bună a politicilor de trafic);
• Managementul benzilor speciale (Monitorizarea utilizării corecte a benzilor cu acces restricționat pentru transportul public din orașe sau în jurul aeroporturilor);
• Detectarea comportamentul în trafic (Este posibilă detectarea automată a încălcării regulilor de circulație, când vehiculele circulă cu viteză sau în direcția greșită);
 
Recunoaşterea automată a plăcuțelor de înmatriculare și a vehiculelor 

Recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare, numărarea și clasificarea tipurilor de autovehicule permit o mai bună identificare a intervalelor de trafic intens, oferind astfel informații pentru optimizarea fluxurilor. Fluidizarea traficului este posibilă și prin detectarea autovehiculelor care blochează căi de acces, iar afișarea vitezei în timp real, pe anumite segmente de drum, contribuie la prevenirea accidentelor. Identificarea devine și mai precisă prin utilizarea algoritmilor suplimentari de detecție care permit recunoașterea mărcii, modelului sau a culorii autovehiculelor.
Sistemele video inteligente MOBOTIX asigură o securitate sporită prin automatizarea proceselor de identificare a autovehiculelor:
 
• Detectarea plăcuțelor de înmatriculare din orice țară;
• Detectarea plăcuțelor de înmatriculare pe mai multe benzi de circulație, cu o viteză de până la 200 km/h;
• Detectarea culorii, a mărcii sau modelului autovehiculelor și clasificarea acestora după tipul lor (autovehicul, camion, motocicletă etc.);
• Control automat al accesului (intrarea și ieșirea autovehiculelor se face automat, pe baza listelor de acces predefinite);
• Reducerea timpilor de așteptare și monitorizare îmbunătățită la punctele de taxare pentru traversarea podurilor, tunelurilor sau a segmentelor de drum cu plată;
• Securitatea și îmbunătățirea proceselor de control la punctele de trecere a frontierei;
• Monitorizarea și prevenirea furtului de combustibil;
• Aplicarea legii (localizarea vehiculelor furate și oferirea de informații suplimentare pentru documentarea investigațiilor).
 
Detectarea containerelor și a mărfurilor periculoase

Mărfurile sunt transportate în general rutier, iar securizarea lor pe tot traseul logistic este, de obicei, una din principalele provocări ale companiilor de logistică. Lipsa securizării mărfurilor poate duce, în mod inevitabil, la pierderi și deteriorări ale produselor pe durata manipulării sau a transportului.
Pentru o monitorizare eficientă a proceselor de logistică și pentru gestionarea accidentelor și a situațiilor neprevăzute este important să putem urmări ce mărfuri sunt transportate și în pe ce rute. În cazului unui accident, este esențial pentru forțele de intervenție să știe dacă sunt implicate materiale periculoase.
 
Sistemele video inteligente bazate pe tehnologia video MOBOTIX sunt capabile să furnizeze toate aceste informații prin intermediul aplicațiilor de analiză video:
• Recunoașterea numerelor și a codurilor vagoanelor conform normelor Uniunii Internaționale a Căilor Ferate;
• Detectarea codurilor containerelor de marfă conform standardului ISO 6346 (număr de serie, cod container, proprietar, tip, dimensiune);
• Monitorizarea containerelor, vagoanelor și a proceselor de logistică;
• Detectarea simultană a plăcuțelor de înmatriculare și a plăcuțelor specifice autovehiculelor ce transportă mărfuri periculoase;
• Căutarea rapidă în înregistrări, folosind informațiile colectate (smart data).
 
Managementul parcărilor
 
Managementul locurilor de parcare este de foarte multe ori o provocare. De obicei, gestionarea locurilor de parcare se face de către agenții de securitate care țin evidența numărului de autovehicule și permit intrarea în funcție de locurile disponibile. Este însă un proces anevoios, supus deseori erorilor umane, care poate genera întârzieri și experiențe neplăcute.
 
Soluțiile de analiză video din portofoliul Konica Minolta asigură gestionarea eficientă a parcărilor, indiferent de complexitate. Se pot gestiona atât parcări mici, cu câteva locuri și o singură cale de acces, dar și parcări subterane, pe niveluri, cu multiple puncte de intrare sau ieșire.
În numeroase scenarii de utilizare, punctul central de procesare este chiar camera de supraveghere. Sistemele inteligente MOBOTIX rulează algoritmul de recunoaștere a numerelor de înmatriculare fără a fi necesar un server dedicat. Sistemul recunoaște numărul de înmatriculare, verifică lista autovehiculelor cărora le este permis accesul și ridică automat bariera.
Camerele MOBOTIX beneficiază de un design modular ce facilitează instalarea la porțile de acces în parcări și integrarea cu sistemele de bariere.
Aplicațiile de analiză video pot oferi automat informații detaliate cu privire la culoarea mașinii, marca sau modelul. Informații privind data, ora sau starea mașinii la intrarea sau ieșirea în și din parcare sunt stocate în siguranță și corelate cu înregistrările video pentru a putea fi utilizate la nevoie.

Beneficii

• Detecția și numărarea locurilor de parcare libere și ocupate (afișarea vizuală a locurilor de parcare libere și direcționarea digitală dinamică pentru identificarea facilă a locurilor disponibile);
• Controlul accesului pe baza unor liste predefinite (acces preferențial pentru abonați, angajați etc.);
• Recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare, precum și a mărcii, modelului și a culorii vehiculelor;
• Monitorizarea siguranței parcărilor;
• Monitorizarea duratei de parcare (Posibilitate de integrare cu sisteme de plată automată și detectarea duratei de staționare pe baza înregistrării timpului petrecut în parcare).
 

Contactați-ne