TEHNOLOGIA DE TERMOVIZIUNE PENTRU ASIGURAREA CALITĂȚII

Monitorizarea calității produselor


În prezent, tehnologia de termoviziune este una dintre cele mai eficiente metode de protecție a operațiunilor, dar și de asigurare a calității pe liniile de producție în diferite medii de lucru.

Mentenanța preventivă
 
Camerele cu termoviziune MOBOTIX pot detecta în mod fiabil uzura, suprasolicitarea sau avariile utilajelor printr-un proces de măsurare continuă, fără contact și fără a fi necesară scoaterea din funcțiune sau întreruperea proceselor. Chiar și echipamentele industriale greu sau imposibil de accesat în timpul funcționării pot fi astfel monitorizate eficient.
Prin monitorizarea permanentă a utilajelor, companiile pot acționa din timp pentru a evita oprirea producției și
producerea unor daune.
 
Monitorizarea calității produselor
 
Totodată, asigurarea calității produselor este un aspect esențial pe care tehnologia de termoviziune MOBOTIX o poate asigura în procesele de producție, procesare, depozitare sau transport.
Numeroase procese de producție impun cerințe speciale privind temperatura materiilor prime, a produselor intermediare sau a produsului final. De asemenea, monitorizarea lanțurilor frigorifice în timpul depozitării sau a transportului este fundamentală pentru asigurarea calității produselor.
 
Camerele cu termoviziune MOBOTIX pot detecta și raporta automat abaterile critice de temperatură, contribuind la menținerea standardelor de calitate a produselor.
 
Tehnologia de termoviziune utilizată în fabrici inteligente
 
Convergența tehnologiei operaționale și a tehnologiei informației este un proces inevitabil în fabrici. Operațiunile de producție și de prelucrare se îmbină cu tehnologia informației, fie că este vorba de inginerie mecanică, logistică sau servicii.
 
Sistemele industriale generează o cantitate enormă de date de producție și de proces, o componentă cheie a digitalizării proceselor constând în colectarea, procesarea și analiza datelor.
 
Camerele cu termoviziune MOBOTIX pot fi conectate la sistemele de control industriale, cum ar fi SCADA, prin intermediul interfețelor și aplicațiilor de comunicare machine to machine M2M. Integrarea permite consolidarea și analiza centralizată a datelor, generează eficientizarea operațiunilor și a
proceselor și are o contribuție majoră în creșterea profitabilității.
 
Beneficiile tehnologiei de termoviziune
 
• Asigurarea calității produselor
• Monitorizarea proceselor și a temperaturii
• Recunoașterea limitelor de uzură
• Evitarea daunelor indirecte
• Optimizarea costurilor
• Creșterea profitabilității
• Conectarea cu sistemele industriale pentru colectarea și analiza datelor
 
Sistemele MOBOTIX cu termoviziune
 
Sistemele video MOBOTIX sunt proiectate și certificate pentru funcționarea în condiții de mediu dificile, dovedindu-și fiabilitatea la temperaturi extreme, interferențe electromagnetice, vibrații, praf, umiditate
și murdărie.
Robuste și fiabile, camerele au o durată de funcționare fără întreruperi MTBF de peste 9 ani și garanție standard de 5 ani.
Totodată, sistemele cu termoviziune MOBOTIX pot monitoriza diferențe de temperatură cu o precizie de 0.1°C, într-un interval de măsurare de la -40°C până la +550°C.
 
 
Modelul S74 se individualizează de orice alt sistem MOBOTIX, fiind o cameră cu patru module de senzori
interschimbabili. Această funcție conferă modelului flexibilitate și posibilități variate de configurare a modulelor Ultra HD cu senzori optici, IR, MultiSense (PIR, de temperatură și lumină) sau termici, ce pot fi conectați simultan și montați în direcții, zone și încăperi diferite, cu până la 3 metri distanță față de cameră.
Accesoriile de instalare pentru senzorii optici și termici permit o instalare ușoară, discretă și o supraveghere
eficientă a mai multor zone de interes cu o singură cameră.
 
 
Modelul M16 Termal este un sistem video inteligent ce integrează un senzor performant de imagine termică.
Designul dual cu două obiective permite setarea funcției de suprapunere a imaginilor (termică și optică), pentru a identifica locația exactă a punctelor fierbinți din zona monitorizată.
Senzorii cu radiometrie termală pot măsura radiația termică pe toată imaginea capturată, oferind o valoare de temperatură pentru fiecare pixel al scenei monitorizate.
Tehnologia de radiometrie termală permite configurarea simultană a 20 de ferestre de monitorizare care pot genera alerte atunci când sunt depășite anumite valori prestabilite. De exemplu, pot fi monitorizate echipamente critice din sectorul industrial și de producție care se întind pe suprafețe foarte mari, asigurând evitarea alarmelor false.
 
 
Modelul M73 este un sistem video inteligent, modular și descentralizat, bazat pe platforma MOBOTIX 7, cu posibilități extrem de variate de personalizare în numeroase domenii de activitate. Prin integrarea modulelor termice cu rezoluție VGA, camerele M73 oferă imagini detaliate inclusiv în cazul zonelor extinse supravegheate și permit detecția diferențelor de temperatură de la distanțe mari.

Contactați-ne