Energy efficiency & climate protection

 

Servicii

Carbon Neutral Printing

Konica Minolta reduce semnificativ emisiile de CO2 în ciclul de viață al echipamentelor office și de producție. Certificatul ce arată cantitatea de emisii de CO2 salvate reprezintă o dovadă în plus a compensării emisiilor de carbon. În acest fel, clienți noștri au posibilitatea de a-și îndeplini propriile obiective de protecție a mediului. Reducerea amprentei de carbon demonstrează angajamentul lor față de protecția mediului și sprijină îmbunătățirea imaginii corporative a acestora.
Pentru mai multe detalii, accesați Enabling Carbon Neutrality Programme.

Particularități

Echipamentele de birou Konica Minolta pot fi programate să consume energie cât mai eficient. Clienții au posibilitatea de a seta echipamentele, astfel încât impactul asupra mediului să fie redus.

 

 1. Modul de control și modul inactiv: trei moduri de economisire a energiei; cel mai eficient dintre acestea, "modul ErP", este conform cu Directiva Europeană privind eficiența energetică și protecția mediului. Astfel, sistemul poate fi reactivat numai dacă a fost programat în cronometrul săptămânal sau odată ce opțiunea de economisire a energiei a fost activată.
 2. Funcția de timp și calendar: operație manuală atunci când sistemul de printare trebuie să intre în modul economic sau în modul inactiv.
 3. Timer dinamic ECO: setarea automată a modului economic sau inactiv, întrucât echipamentele de birou oferă această opțiune, pe baza unei analize de patru săptămâni.
 4. ECO Scan: scurtă durată de scanare și fără activarea încălzitorului de fixare
 5. ECO Print: Panoul de control nu este activat automat în joburile de printare, atunci când sistemul este în modul inactiv; puterea este furnizată numai părților necesare, reducând astfel consumul inutil de energie.
 6. Setări ECO: Reduce iluminarea afișajului.
 7. Setare ușoară / Program de lucru: Pre-programarea setărilor și funcțiilor sistemului ECO.
 8. ECO Metru: măsurarea contribuțiilor de protejare a mediului, prin afișarea consumului de toner, hârtie și CO2, conduc la conștientizarea protecției mediului în rândul angajaților.
  My Tab: integrează laolaltă particularități ecologice într-un singur ecran.
  Suport de la distanță: mentenanța echipamentelor și serviciu de suport pentru utilizatorii care identifică probleme tehnice. Konica Minolta oferă servicii de suport de la distanță.

 

Technologie

Echipamentele de birou Konica Minolta utilizează tehnologia care permite clienților noștri să beneficieze de un consum redus de energie. Impactul asupra mediului scade considerabil:
 

 1. Toner eficient din punct de vedere energetic: tonerul polimerizat Simitri HD de la Konica Minolta, folosit atât în printarea cu echipamente office și  de producție, are un impact mai mare asupra mediului în timpul producerii, utilizării și reciclării sale decât tonerul pulverizat convențional, deoarece tonerul se conectează la o temperatură mai scăzută.
 2. Lampă de scanare eficientă din punct de vedere energetic: sursa de lumină a scanerului a trecut de la lumina fluorescentă convențională la LED fără mercur. Clienții beneficiază de economii de energie și performanțe reduse de căldură, în timp ce luminozitatea și viteza de scanare sunt sporite.
 3. Valoare scăzută TEC: echipamentele de birou Konica Minolta au valori extrem de scăzute ale TEC; TEC reprezintă consumul de energie electrică săptămânal, pe baza utilizării medii a echipamentelor office, așa cum este definită în programul ENERGY STAR.
 4. Tehnica de reducere a încălzirii prin inducție: Reduce semnificativ consumul de energie, deoarece temperatura necesară pentru fuziune este atinsă mult mai repede și poate fi controlată cu precizie.
 5. Încărcarea fără roți fără ozon: ieșirea de înaltă rezoluție este posibilă pe perioade lungi de timp, iar generarea de ozon este suprimată.

 

Angajament

Reducerea emisiilor de CO2 și electricitatea ecologică
Obiectivul nostru global de reducere a emisiilor de CO2 cu 80% a atins deja pragul de 49%. Acest lucru a fost posibil prin reducerea cantității de CO2 produs în timpul utilizării echipamentelor cu 79% între 2005 și  2016. Energia verde este utilizată în Germania, cu zero emisii de CO2.  
Programul "Bike2Work" pentru reducerea emisiilor de CO2
În Germania și Cehia, angajații Konica Minolta se pot înscrie în programul Bike2Work folosind biciclete în loc de mașini, pentru a se deplasa la birou în lunile de vară. Acest lucru le permite să-și arate responsabilitatea față de mediul înconjurător și să-și îmbunătățească starea de sănătate. Începând cu 2014, angajații Konica Minolta au parcurs peste 110.000 de kilometri și au contribuit la economisirea a peste 20 de tone de emisii de CO2.
 


 

Konica Minolta Europa compensează emisiile inevitabile de carbon prin implicarea în proiecte de protecția mediului. Konica Minolta compensează, de asemenea, emisiile de CO2 produse în toate tipografiile din Langenhagen, începând din 2015. Konica Minolta compensează toate emisiile produse în fabricarea și transportul echipamentelor sale. Acest lucru este valabil pentru toate echipamentele de printare office și de producție, asigurând un ciclu de viață neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Mai mult de 9 milioane de kilograme de CO2 au fost salvate astfel (până în august 2018).
 


 

Intrați în legătură ...

... și contactați echipa noastră de suport!

Trimite Email

Formular de contact